سایت پناتو

فرهنگی، اقتصادی، هنری

.

Antidepressants
داروهای ضد افسردگی
.
21:37
💊 #امی_تریپتیلین Amitriptyline

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای و سایر مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین

🔸این دارو متعلق به گروه ضد افسردگی های سه حلقه ای می باشد. منظور از سه حلقه ای این است که در مولکول دارو سه حلقه به هم متصل هستند. مورد اصلی تجویز این دارو از گذشته تا کنون در درمان افسردگی بوده اما امروزه در برخی از درد های عصبی و جهت پیشگیری از میگرن و مواردی از این دست توسط پزشکان تجویز می شود .

؛~~~~~~~~~~~~~~~~
21:37
🟢توصیه های امی تریپتیلین

🔸پیش از شروع مصرف این دارو در صورت باردار یا شیرده بودن ،سابقه ی بیماری هایی نظیر تیروئید پر کار ،مشکلات کبدی ،صرع، دیابت، یبوست های مزمن، بیماری قلبی عروقی، چشمی و یا بیماری های اعصاب و سایر بیماری هارا به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد، مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.

🔸قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک، می تواند عوارض نامناسبی برای بیمار در برداشته باشد که اصطلاحا به آن سندرم محرومیت دارو می گویند و عوارضی همچون سردرد، تهوع، ضعف، حملات ترس و بی حالی در بر دارد.

🔹اگر آمی تریپتیلین به صورت یک نوبت در روز تجویز شود بهترین زمان مصرف آن شب ها پیش از خواب می باشد.

؛~~~~~~~~~~~~~~~~
21:37
⭕️عوارض شایع آمی تریپتیلین

🔸در مدت درمان با این دارو ممکن است خشکی دهان را تجربه کنید که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.یبوست، خواب آلودگی، تاری دید و احساس گیجی و خستگی نیز از عوارض شایع این دارو می باشند که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذا سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه و مصرف به اندازه آب در شبانه روز این علائم را کاهش دهید.-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید.

🔹باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔸اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییر وضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود که به مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است.هنگام برخواستن ، به ارامی بلند شويد.در صورتی که مبتلا به دیابت هستید ،مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش قندخون شما شود لذا قندخون خودرا به صورت منظم چک کنید و با پزشک خود درمورد آن صحبت کنید.

؛~~~~~~~~~~~~~~~~
21:37
🟣موارد مصرف امی تریپتیلین

🔹آمي تريپتيلين براي درمان بيماري افسردگي بخصوص وقتي كه تسكين رواني مورد نياز باشد و نيز شب ادراري كودكان تجويز مي‌شود.

؛~~~~~~~~~~~~~~~~
21:37
🟤مکانیسم اثر امی تریپتیلین

🔹اين دارو از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي‌نفرين وسروتونين توسط پايانه سلول عصبي پيش‌سيناپسي ، غلظت سيناپسي آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش مي‌دهد.

؛~~~~~~~~~~~~
21:37
🟠فارماکوکینتیک امی تریپتیلین

🔹اين دارو پس از تجويز خوراكي به سرعت و به‌طور كامل جذب مي شود. داراي متابوليسم گذر اول كبدي بوده و متابوليت فعال آن نورتريپتيلين مي‌باشد. راه دفع دارو از طريق كليه است.

🔸زمان شروع اثر دارو 3-2 هفته و نيمه عمر دارو 26-10 ساعت مي‌باشد. اين دارو به ميزان زياد به پروتئين پلاسما متصل می شود.

؛~~~~~~~~~~~~
پ
23:24
💯, 13.1 KB
پ
23:43
💊 #بوپروپیون Bupropion

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های متفرقه ضدافسردگی

؛~~~~~~~~~~~~
23:43
🟢توصیه های دارویی بوپروپیون

🔹در شیردهی اثرات آن کاملاً شناخته شده نیست و نباید در شیردهی استفاده کرد.

🔸اختلال مهارتهای حرکتی و شناختی و یا اختلال قضاوت ممکن است با این دارو دیده شود که چنین افرادی باید از رانندگی و کار با ماشین آلات خودداری کنند.

؛~~~~~~~~~~~~
23:43
⭕️هشدار ها بوپروپیون

🔹بوپروپیون باعث القاء تشنج شده لذا در بیماران صرعی منع مصرف دارد. هم چنین در بیماران دچار بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی که نسبت به این عارضه مستعدترند و نیز در کسانیکه در حال ترک الکل یا بنزودیازپین هستند نیز منع مصرف دارد. لذا بایستی با نهایت احتیاط در بیماران دارای سابقه تشنج و سایر عوامل مستعد کننده مثل سیروز شدید کبدی یا تومورهای سیتم عصبی مرکزی، بکار رود.

🔸استفاده از آن در بیماران با سایر عوامل خطر ساز تشنج (مثل سوء مصرف الکل، تاریخچه ضربه سر، یا تب و داروهای پایین آورنده آستانه تشنج) فقط بایستی زمانی صورت گیرد که شواهدبالینی قوی به نفع استفاده از آن وجود دارد. در بیماران دو قطبی و سایکوتیک بدلیل القاء مانیا بایستی با احتیاط باشد در چنین بیمارانی استفاده از این دارو جهت ترک سیگار ممکن است ممنوع باشد.

🔹 در بیماران با تاریخچه MI اخیر و بیماریهای قلبی و اختلال کبدی و کلیوی بایستی با احتیاط مصرف شود. در بیماران افسرده، استفاده از این دارو در مراحل اولیه درمان تا زمان بهبودی بایستی بامانیتورینگ دقیق بیمار باشد (بدلیل افزایش افکار پریشان در ابتدای درمان).

؛~~~~~~~~~~~~
23:43
🟣موارد مصرف بوپروپیون

🔸موارد مصرف : این دارو در مقایسه با ضد افسردگیهای سه حلقه ای بلوکرنورونی ضعیفی برای باز جذب سروتونین و نورآدرنالین است، در عین حال باز جذب دوپامین را نیز مهار می کند. اثر ضد افسردگی آن ممکن است تا 4 هفته بعد از شروع درمان مشهود نباشد. این دارو در کمک به ترک سیگار نیز کاربرد دارد.

🔹فرم خوراکی آن به صورت هیدروکلراید است. برای به حداقل رساندن عوارضی چون بی قراری، اضطراب و بیخوابی که در مراحل شروع درمان دیده می شود و نیز برای کاهش خطر تشنج بایستی افزایش دوز تجویزی باشد.

🔸مجموع دوز روزانه بایستی به صورت منقسم در مقدارهای برابر تجویز شود و از میزان حداکثر دوز تعیین شده در هر وعده و نیز میزان دوز بتنهایی نباید فراتر رفت. بیخوابی در شروع درمان را می توان با حذف دوز شبانه دارو، کاهش داد. در بیماران دچار اختلال کبدی و کلیوی نیز بایستی دوز را کاهش داد.

؛~~~~~~~~~~~~
23:43
🟤مکانیسم اثر بوپروپیون

🔹 مکانیسم اثر این دارو هنوز دقیقا مشخص نیست. بازدارنده ی بازجذب نوراپی نفرین و دوپامین؛ ممکن است از طریق مسیرهای dopaminergic یا noradrenergic عمل کند.

؛~~~~~~~~~~~~
23:43
🟠فارماکوکینتیک بوپروپیون

🔹بوپروپیون از دستگاه گوارش به خوبی جذب می شود و ممکن است متابولیسم گذر اول وسیعی داشته باشد چندین متابولیت این دارو از نظر فارماکولوژیک فعال تر و نیمه عمر طولانی تری دارند و سطح پلاسمایی بالاتری نسبت به ترکیب مادر ایجاد می کنند. هیدروکسی بوپروپیون، متابولیت اصلی بوده که از نظر قدرت (potency) معادل با خود بوپروپیون است.

🔸 تریوهیدروبوپروپیون و اریتروهیدروبوپروپیون از طریق هیدروکسیلاسیون و یا رداکسیون تولید شده و حدود یک دهم تا یک دوم ترکیب اولیه قدرت دارند. این دارو به میزان 80% یا بیشتر با پروتئینهای پلاسما باند می شود. نیمه عمر نهایی بوپروپیون تازه آزاد شده حدود 14 ساعت و در مورد بوپروپیون Mediated Release حدود 20 ساعت است.

🔹 متابولیت های این دارو عمدتاً از طریق ادرار دفع شده و حدود 1% ترکیبات بدون تغییر دفع می شود. بوپروپیون و متابولیت هایش از جفت عبور کرده و در شیر مادر نیز پخش می شوند.

؛~~~~~~~~~~~~
23:43
💯, 13.1 KB
15 July 2021
پ
10:42
💊 #سیتالوپرام Citalopram

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده انتخابی سروتونین

🔸سیتالوپرام چیست؟
افسردگی و حملات ترس عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی، ضربه ی روحی یا یک بیماری رخ می دهد. سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند، مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.

🔹سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود. زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد، منجر به تحریک سایر نورون ها می شود، سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.

🔸دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs)که سیتالوپرام یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند. این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس در بسیاری از افراد می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
10:42
🟢 پیش از شروع مصرف سیتالوپرام

🔹در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.

🔸در صورت سابقه مشکلات کبدی، کلیوی، قلبی(ضربان قلب نامنظم)، صرع، دیابت نوع ۲، مشکلات چشمی(مانند گلوکوم یا آب سیاه)، مشکلات خونی (خون ریزی)، تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.

🔹اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.

🔸در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.

🔹در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین، راسلژیلین، ترانیل سیپرامین و...) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.

🔸از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. (خصوصا دارو های قلبی ،ضد صرع، آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)


؛~~~~~~~~~~~~
10:42
⭕️عوارض شایع سیتالوپرام

🔸عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه، یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سیتالوپرام شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.

🔹در صورت احساس خواب آلودگی، ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .

🔸برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.

🔹خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .

🔸تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب، پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با سیتالوپرام بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.

🔹در صورت اختلال در خواب، تعریق بیش از حد، کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ،درد، احساس گزگز انگشتان ،مشکلات جنسی، زنگ زدن گوش، ضربان‌نامنظم، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد، با پزشک خود صحبت نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
10:42
🟣موارد مصرف سیتالوپرام

🔹سیتالوپرام در درمان اختلالات افسردگی اختلالات وسواس و در درمان پانیک کاربرد دارد

🔸 از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد، مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد. اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .

🔹قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک، می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايد بصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.

🔸در صورتی که از این دارو جهت درمان حملات ترس (panic) استفاده می نمایید، ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند. به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سیتالوپرام امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد. به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده، دقت کنید.

🔹این دارو به صورت قرص ۲۰ و ۴۰ میلی گرم و قطره خوراکی ۶۰ میلی گرم در یک میلی لیتر در ایران تولید می شود .

🔸در صورت مصرف قطره خوراکی سیتالوپرام ، دارو را دقیقا به همان تعداد قطره که پزشک تجویز کرده است ،مصرف نمایید. مقدار داروی تجویز شده در آب یا آب پرتقال یا سیب بچکانید و خوب هم بزنید و بلافاصله مصرف نمایید.

🔹این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید.

🔸در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎


؛~~~~~~~~~~~~
10:42
🟠فارماکوکینتیک سیتالوپرام

🔹سیتالوپرام براحتی از طریق دستگاه گوارشی جذب شده و حداکثر غلظت پلاسمایی آن پس از 4-2 ساعت از مصرف خوراکی دارو حاصل می شود. بطور وسیعی در بدن پخش می شود و میزان باند پروتئینی آن پایین است. از طریق دمتیلاسیون، دآمیناسیون و اکسیداسیون به متابولیتهای فعال و غیر فعال متابولیزه می شود.

🔸 استیل سیتالوپرام یکی از متابولیتهای فعالی است که از دمتیلاسیون سیتالوپرام حاصل می شود از طریق ایزوآنزیم های سیتوکروم ,CYP2C19, P-450, CYP3A4 حاصل می شود. نیمه عمر دفعی آن حدود 33 ساعت است. عمدتاً (85%) از طریق کبد و مابقی از طریق کلیه دفع می شود. حدود 12% دوز روزانه در ادرار به صورت داروی تغییر نیافته دفع می شود. با غلظت بسیار پایین در شیر مادر وجود دارد.

؛~~~~~~~~~~~~
10:42
🟤مکانیسم اثر سیتالوپرام

🔹 این دارو باعث مهار انتخابی بازجذب سرتونین در سلول های مغزی می گردد. این گروه از داروها با نام داروهای SSRIs شناخته می شوند.

؛~~~~~~~~~~~~
10:42
🔴توصیه های دارویی سیتالوپرام:

🔸ممکن است در ۴ تا ۶ هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.

🔹در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.

🔸در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند. بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .

🔹مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔸در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.

🔹پیش از دریافت یا شروع هر دارو، فرآورده گیاهی یا مکمل، خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد، پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف سیتالوپرام قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.

🔸مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.

🔹داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.

🔸در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.

؛~~~~~~~~~~~~
10:42
⛔️ هشدارها سیتالوپرام

🔹احتیاطات: در بیماران مسن دوز دارو بایستی در پایین ترین دامنه درمانی که حداکثر 40 میلی گرم در روز است نگاه داشته شود. این دارو بایستی به تدریج قطع شود تا خطر علائم ترک کاهش یابد.

🔸در بیماران دچار اختلالات کبدی بایستی دوز دارو در پایین ترین حد دامنه درمانی قرار گیرد. مثلاً در افسردگی دوز معمول بایستی در حد 20 میلی گرم روزانه نگاه داشته شود.

🔹اگرچه اطلاعات کافی در مورد میزان مجاز دوز تجویزی در بیماران دچار اختلال شدید کلیوی وجود ندارد ولی در بیماران با اختلال کلیوی خفیف تا متوسط نیازی به تنظیم دوز نیست.

؛~~~~~~~~~~~~
10:43
💯, 13.1 KB
پ
12:24
💊 #کلومیپرامین Clomipramine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای و سایر مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین

🔸کلومیپرامین چیست؟
کلومیپرامین دارويي از دسته ی ضد افسردگی های سه حلقه ای می باشد و معمولاً برای درمان افسردگی تجویز می شود. این دارو همچنین در درمان حملات ترس یا فوبیا و وسواس هم استفاده دارد .

🔹علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارویی همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر کج خلقی، بی حالی، نداشتن انگیزه، افکار خطرناک، اختلالات خواب و کاهش اشتها و...جهت بازگرداندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی می باشد.

🔸فوبیا یک ترس قوی و غیر معمول از یک اتفاق، موضوع یا شیء خاص است که منجر به اجتناب بیمار از مواجه شدن با آن موضوع می شود.

🔹کلومیپرامین همچنین می تواند به کنترل عضلات در بیماری خواب -نارکولپسی- نیز کمک کند. (در مبتلایان به بیماری خواب، ممکن است بطور ناگهانی اختلال در کنترل عضلات بدن صورت گیرد که منجر به پرت کردن یا رها کردن اجسام می شود.) داروهایی مانند کلومیپرامین می توانند در برطرف نمودن علائم این بیماری ها تاثیرگذار باشند.

🔸این دارو در بدن با افزایش سطح ناقل های شیمیایی موجود در مغز که نقش پیام رسانی عصبی بین سلول های اعصاب رابر عهده دارند، علائم افسردگی رابرطرف می نماید.

؛~~~~~~~~~~~~
12:24
🟢 پیش از شروع مصرف کلومیپرامین

🔹در صورت بارداري يا اقدام به بارداري یا شیرده بودن به پزشك خود اطلاع دهيد.

🔸در صورت سابقه ی بیماری هایی نظیر تیروئید پر کار، مشکلات کبدی، صرع، دیابت، یبوست های مزمن، مشكل در دفع ادرار، بيماري هاي قلبی عروقی، چشمی و یا سایر بیماری ها  به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا سایر داروهایی که تاکنون و در یک ماه اخیر برای درمان افسردگی و خواب استفاده نموده اید) در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.

؛~~~~~~~~~~~~
12:24
⭕️عوارض شایع کلومیپرامین

🔸در مدت درمان با این دارو ممکن است خشکی دهان را تجربه کنید که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.

🔹یبوست و سوهاضمه، اسهال یا تهوع نیز از عوارض شایع این دارو می باشند که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذا سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب در صورت یبوست و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه و مصرف به اندازه آب در شبانه روز می توانید این علائم را کاهش دهید.

🔸خواب آلودگی، خستگی، سرگیجه و مشکلات بینایی مانند تاری دید از عوارض این دارو می باشد لذا تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط بیشتری دارند خودداری نمایید.

🔹اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییروضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود که به مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. هنگام برخواستن ، به ارامی بلند شويد.
-سردرد مي تواند يكي از عوارض اين دارو مي باشد در صورت ابتلا به آن، آب و مايعات به مقدار كافي مصرف كنيد و با داروساز خود جهت انتخاب داروي ضد درد مناسب شرايطتان مشورت نماييد. اما در صورتي كه سردرد شما طولاني و شديد شد حتما به پزشك خود مراجعه كنيد.

🔸در صورت بروز علایمی همچون اضطراب و پریشانی، اختلال در خواب، مشکل در دفع ادرار، احساس گزگز انگشتان، تغییر غیر عادی در اشتها یا وزن، تغییر طعم ها در دهان، زنگ زدن گوش، لکه های قرمز پوستی خارش دار، ریزش مو یا تعریق شدید و ضربان قلب نامنظم حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.

🔹اين دارو مي تواند در نتايج تست هاي آزمايشگاهي و نوار قلبي تغييراتي ايجاد كند لذا پيش از انجام اين آزمايشات پزشك خود را از مصرف اين دارو مطلع نماييد.


؛~~~~~~~~~~~~
12:27
🟣موارد مصرف کلومیپرامین

🔹كلوميپرامين براي درمان بيماري افسردگي و اختلالات – obsessive compulsive تجويز مي‌شود.

؛~~~~~~~~~~~~
12:27
🟤مکانیسم اثر کلومیپرامین

🔹 از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي نفرين و سرتونين توسط غشاء پايانه سلول عصبي پيش‌سيناپسي، غلظت پلاسمايي آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش مي‌دهد.

؛~~~~~~~~~~~~
12:27
🟠فارماکوکینتیک کلومیپرامین

🔹اين دارو پس از تجويز خوراكي به سرعت و به طور كامل جذب مي‌شود. داراي متابوليسم گذر اول از كبد است، ولي متابوليت فعال ندارد. راه دفع دارو از طريق كليه است. زمان شروع اثر دارو 3-2 هفته( به عنوان ضدافسردگي) و نيمه عمر آن 31-21 ساعت مي‌باشد. اين دارو به ميزان زيادي به پروتئين پيوند مي‌يابد.


؛~~~~~~~~~~~~
12:27
💯, 13.1 KB
پ
22:40
💊 #دسیپرامین Desipramine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای و سایر مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین


؛~~~~~~~~~~~~
22:40
🟣موارد مصرف دسیپرامین

🔹اين دارو براي درمان بيماري افسردگي به‌كار مي رود.

؛~~~~~~~~~~~~
22:40
🟤مکانیسم اثر دسیپرامین

🔹دزيپرامين از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي‌نفرين‌ و سروتونين توسط غشاء پايانه سلول عصبي پيش‌سيناپسي ، غلظت آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش مي‌دهد.

؛~~~~~~~~~~~~
22:40
🟠فارماکوکینتیک دسیپرامین

🔹اين دارو پس از تجويز خوراكي به سرعت و به طور كامل جذب مي‌شود. داراي متابوليسم گذر اول كبدي است. دارو فاقد متابوليت فعال است. 96% آن به پروتئينهاي پلاسما متصل مي‌شود. دفع دارو از طريق كليه است.

🔸 نيمه عمر دارو 27-12 ساعت زمان شروع اثر دارو 3-2 هفته مي‌باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
22:40
🔴توصیه های دارویی دسیپرامین

🔸از قطع ناگهاني مصرف دارو بايد پرهيز شود. در صورت نياز، كاهش مقدار مصرف بايد تدريجي و در طول يك دوره‌ حداقل 4 هفته‌اي انجام شود

🔹 در هفته‌هاي اول درمان به دليل افزايش تمايل خودكشي بيمار بايد تحت نظر باشد.

🔸بيش از يك داروي ضد افسردگي در يك زمان نبايد تجويز شود.

🔹براي شروع اثرات درماني اين دارو حداقل 6-1 هفته وقت لازم است.

🔸به علت نيمه عمر طولاني دارو ، تجويز يكباره مقادير‌آن در موقع خواب ، كفايت مي كند.

🔹بايد به بيمار ياد آوري شود كه در صورت بروز علائم آنتي موسكاريني به درمان ادامه دهد، چون به اين اثرات تا حدي تحمل حاصل مي‌شود.

🔸در صورت مصرف مهار كننده آنزيم MAO توسط بيمار بايد دو هفته بعد از قطع آنها، مصرف اين دارو را آغاز كند.

🔹 در صورت ضرورت مصرف داروي مهاركننده MAO بايد حداقل يك هفته میان قطع اين دارو و شروع داروي جديد فاصله زماني ايجاد شود.

🔸دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹 در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز باشد، به محض به يادآوردن آن نوبت بايد مصرف شود، مگر اينكه تقریباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد. در اين صورت، مقدار مصرف بعدي نيز نبايد دو برابر گردد. اگر رژيم درماني بصورت مصرف در هنگام خواب باشد، نبايد هنگام صبح دارو مصرف شود. بهتر است در اين موارد با پزشك مشورت گردد.

🔸 به دليل احتمال بروز منگي و سرگيجه، هنگام برخاستن از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.

🔹 با مصرف اين دارو، خشكي دهان ممكن است بروز نمايد. در صورت تداوم اين عارضه به مدت بيش از 2 هفته، بايد به پزشك مراجعه نمود.

🔹احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف اين دارو وجود دارد. لذا ضروري است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود.

🔸بيمار بايد 7-3 روز پس از قطع مصرف تحت نظر باشد.

🔹 در صورت نياز به هر‌گونه عمل جراحي يا درمان اضطراري ، پزشك بايد از مصرف دارو مطلع شود.

؛~~~~~~~~~~~~
22:40
⛔️ هشدارها دسیپرامین

🔹در موارد زير مصرف اين داو بايد با احتياط فراوان صورت‌ گيرد:
الكسيم حاد،آسم، اختلالات دو قطبي، اختلالات خوني و گوارشي، گلوكوم با زاويه باريك، افزايش فشار كره چشم، پركاري تيروئيد، هيپرتروفي پروستات ، عيب‌كار كليه، اسكيزوفرني، حملات تشنجي، حساسيت به داروهاي ضد افسردگي سه حلقه‌اي و احتباس ادرار.


؛~~~~~~~~~~~~
پ
23:30
💯, 13.1 KB
16 July 2021
پ
15:03
💊 #دوکسپین Doxepin

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای و سایر مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین


؛~~~~~~~~~~~~
15:03
🟣موارد مصرف دوکسپین

🔹موارد استفاده و عملکرد آن شبیه آمی تریپتیلین است. این دارو اثرات آنتی موسکارینی متوسط و اثرات سداتیو شدیدی دارد و مهارکننده فعال باز جذب سروتونین است.

🔸در درمان افسردگی، دوکسپین از راه خوراکی به شکل هیدروکلرید داده می شود. دوز اولیه 75 میلی گرم روزانه است که بسته به پاسخ بالینی، دوز آن به تدریج تنظیم می شود. دوزهای بالاتر از 300 میلی گرم شاید در بیماران شدیداً افسرده لازم باشد. ولی بیماران با افسردگی خفیف ممکن است به دوز 50-25 میلی گرم در روز آن نیز پاسخ دهند. دوزهای روزانه بالاتر از 100 میلی گرم بصورت دوزهای منقسم یا به صورت تک دوز در هنگام خواب تجویز می شود.

🔹اگر مجموع دوز تجویزی روزانه بیشتر از 100 میلی گرم باشد بایستی به صورت دوزهای منقسم تجویز شود اگرچه بیشترین میزان دارو ممکن است در هنگام خواب داده شود. در بیماران مسن، دوز شروع 50-10 میلی گرم پیشنهاد شده است. این دارو به صورت تزریق داخل عضلانی و داخل وریدی نیز تجویز می شود. کاهش دوز بایستی بتدریج باشد تا از علائم ترک جلوگیری شود.

🔹این دارو دارای فعالیت آنتاگونیستی هیستامینی H1 , H2 است و به صورت کرمهای موضعی حاوی 5% هیدروکلراید برای درمان کوتاه مدت خارشهای متوسط تا شدید ناشی از انواع مختلف درماتیتها موجود است.

🔸این دارو همچنین در درمان انواعی از سردرد و نیز برخی اختلالات پوستی همچون کهیر مزمن و کهیر سروایدیوتاپیک کاربرد دارد.

؛~~~~~~~~~~~~
15:03
🟤مکانیسم اثر دوکسپین

🔹مکانیسم دقیق برای اثر خواب آوری دوکسپین ناشناخته است؛ با این حال، عمل دوکسپین به علت اثر آنتاگونیستی بر روی گیرنده هیستامین H1 حاصل می شود.

🔸مکانیسم عمل افسردگی ناشناخته است؛ ممکن
است غلظت سیناپسی سروتونین و نوراپی نفرین را با مهار بازجذب آنها، افزایش دهد.

؛~~~~~~~~~~~~
15:03
🟠فارماکوکینتیک دوکسپین

🔹این دارو پس از مصرف خوراکی براحتی از دستگاه گوارش جذب شده و با اثر متابولیسم عبور اول کبدی، به میزان وسیعی به متابولیت اولیه فعال خود یعنی دسمتیل دوکسپین تبدیل می شود. این دارو هم چنین به دنبال کاربرد موضعی از طریق پوست نیز جذب می شود.

🔸 راههای متابولیسم دوکسپین و دسمتیل دوکسپین شامل هیدروکسیلاسیون و N اکسیداسیون است. دوکسپین، عمدتاً به شکل متابولیت های خود چه به فرم آزاد چه کانژوگه، از طریق ادرار دفع می شود.

🔹دوکسپین و دسمتیل دوکسپین به میزان وسیعی در بدن توزیع شده و به مقدار زیادی به پروتئین های پلاسمائی و بافتی پیوند می شود. نیمه عمر پلاسمائی دوکسپین از 8 تا 24 ساعت متغیر بوده و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است به میزان بیشتری افزایش یابد. این دارو از سد خونی مغزی و جفت عبور کرده و در شیر مادر نیز پخش می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
15:03
🔴توصیه های دارویی دوکسپین

🔸معمولا برای مشاهده ی اثر درمانی اين دارو ٢تا۳ هفته زمان لازم است لذا درمان خود را طبق تجويز پزشک ادامه دهيد و صبور باشيد.

🔹در ابتدای مصرف از رانندگی و سایر فعالیتهایی که به تمرکز و هوشیاری کامل نیاز دارند خودداری کنید.

🔸 در کودکان،نوجوانان و جوانان در ابتدای مصرف تا ۲-۱ هفته سعی شود بیمار تنها نباشد و از نظر تغییرات روحیه و تفکرات منفی تحت نظر باشند.

🔸اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییر وضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود که به مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. بهتر است هنگام برخواستن ، به ارامی بلند شويد.

🔹به منظور كاهش احتمال بروز علائم قطع مصرف دارو و عدم بازگشت علائم بيماری ،باید قطع مصرف این دارو تحت نظر پزشک و تدریجی باشد.

🔸اگر دیابت دارید، قند خون خود را به صورت دوره ای بررسی کنید.

🔹در طول مصرف دارو از مصرف الکل و سایر فراورده های حاوی الکل مثل الگزیرها بدون نظر پزشک خودداری کنید.

🔸در صورت مشکل بینایی به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹برای پیشگیری از کمبود مایعات بدن، در شرایط فعالیت زیاد و هوای گرم به مقدار کافی مایعات مصرف کنید.

؛~~~~~~~~~~~~
15:03
⛔️ هشدارها دوکسپین

🔹در موارد زیر با احتیاط مصرف شود
بالا بودن فشار داخل کره چشم، اختلالات قلبی،الکلیسم حاد، اختلالات خونی، اختلالات گوارشی، گلوکوم با زاویه بسته، عیب کار کبد، هایپرتروفی پروستات، اختلالات کلیوی، حملات تشنج، حساسیت به داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و احتباس ادرار.

؛~~~~~~~~~~~~
15:03
💯, 13.1 KB
15:11
Video file
00:29, 1.0 MB
💊 #دولوکستین Duloxetine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین.


؛~~~~~~~~~~~~
15:11
💊دولوکستین چیست؟

🔸دولوکستین داروی پرکاربرد در درمان برخی اختلالات خلقی و عصبی می باشد و در مواردی همچون افسردگی، اختلال اضطرابی، دردهای ناشی از آسیب عصبی در بیماران دیابتی (نوروپاتی دیابتی)و...تجویز می گردد.

🔹افراد مبتلا به افسردگی، خلق پایینی دارند که می‌تواند بسته به شرایط شدید شده و در زندگی شخصی،کاری و فعالیت های روزانه فرد تاثیر بگذارد.

🔸افسردگی همچنین می تواند پیش زمینه ی اختلالات دیگر نظیر مشکلات در ارتباط عاطفی و بیماری‌های جسمی و روحی گردد. دولوکستین با تنظیم سطح ناقل‌های شیمیایی در مغز به نام سروتونین و نوراپی نفرین به برطرف کردن علائم افسردگی کمک می نماید.

🔹علائم دردهای عصبی دیابتی و برخی اختلالات اضطرابی نیز می‌تواند به کمک این دارو با کنترل سطح سروتونین و نوراپی نفرین بهبود یابد. در صورتی که دولوکستین جهت مشکل دیگری برای شما تجویز گردیده است هم می‌تواند به کاهش علائم ناشی از درد یا اضطراب کمک نماید.

🔸این دارو همچنین در درمان برخی مشکلات ادراری تجویز می شود که توصیه های جداگانه ای دارد و با برندهای تجاری متفاوتی در دنیا تولید می شود.

؛~~~~~~~~~~~~
پ
16:20
🟢 پیش از شروع مصرف دولوکستین

🔹در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

🔸در صورت سابقه ی اختلالات کبدی، کلیوی، قلبی، فشار بالای چشم، گلوکوم و فشار خون بالا پزشک را در جریان قرار دهید.

🔹چنانچه مبتلا به بیماری دوقطبی هستید و دچار حالت خلق بالا و سرخوشی (مانیا) می باشید، حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.

🔸در صورت ابتلا به بیماری‌های خونی، احتمال خونریزی با مصرف این دارو افزایش می‌یابد. لذا حتماً پزشک را در جریان این اختلالات قرار دهید.

🔹لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (حتی داروهای بدون نسخه،مکمل و گیاهی) تهیه نمایید و در اختیار داروساز یا پزشک خود قرار دهید تا در صورت احتمال بروز تداخلات دارویی، اقدامات لازم صورت گیرد.

🔸در صورت سابقه ی حساسیت به دولوکستین یا داروهای مشابه آن، حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.

؛~~~~~~~~~~~~
16:20
⭕️عوارض شایع دولوکستین

🔹عوارض ناخواسته ی دارویی دولوکستین

🔸در صورت احساس تهوع، مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه، می تواند کمک کننده باشد.

🔹در صورت بروز خشکی دهان می‌توانید از آدامس یا آبنبات های فاقد شکر استفاده کنید.

🔸یبوست ناشی از مصرف این دارو با داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی فیبر و مصرف به اندازه آب و مایعات قابل کنترل می باشد.

🔹در صورت بروز تاری دید، احساس خستگی، سرگیجه یا خواب‌آلودگی، از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند و همچنین از مصرف الکل خودداری نمایید.

🔸چنانچه دچار اسهال شدید، مایعات به مقدار کافی مصرف کنید. اسهال ناشی از این دارو خفیف است و در مدت کوتاهی برطرف می‌گردد.

🔹در صورت بروز سردرد، مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید و با داروساز خود جهت معرفی داروی ضد درد مناسب مشورت نمایید. در صورتی که سردرد شدید یا طولانی شد به پزشک خود مراجعه نمایید.

🔸در صورت کاهش اشتها، سوء هاضمه، معده درد و برافروختگی صورت،افزایش فشارخون، مشکل در به خواب رفتن، احساس اضطراب، احساس گزگز شدن و بی حسی پوست، احساس لرزش، کاهش میل جنسی و افزایش تعریق، حتماً مسائل خود را با پزشکتان در میان بگذارید.

🔹در صورتی که افکار ناراحت کننده و یا مظطرب‌کننده دارید حتماً در مورد آنها با پزشک یا روان درمانگر خود صحبت کنید. زمانی که دووکستین جهت درمان افسردگی یا اضطراب تجویز می گردد، می تواند در ابتدا این افکار ناراحت کننده را تشدید نماید اما به کمک پزشک و با ادامه درمان بدن شما با دارو تطابق می یابد و علائم برطرف می گردند.


؛~~~~~~~~~~~~
16:20
🟣موارد مصرف دولوکستین

🔹داروی دولوکستین از دسته داروهای ضد افسردگی است که در موارد ذیل کاربرد دارد:
- افسردگی های حاد و مقاوم به سایر داروها
-درمان اضطراب عمومی(GAD)
-کنترل دردهای سطحی عصبی دیابتیک(DPNP)
-کنترل فیبرومیالژیا(FM)
-کنترل دردهای مزمن عضلات اسکلتی(کمر درد مزمن - استئوآرتریت)


؛~~~~~~~~~~~~
16:20
🟤مکانیسم اثر دولوکستین

🔹مهار کننده قوی بازجذب سرتونین - نوراپی نفرین است و مهار کننده ضعیف باز جذب دوپامین است


؛~~~~~~~~~~~~
16:20
🟠فارماکوکینتیک دولوکستین

🔹بخوبی از دستگاه گوارش جذب می شود. حداکثر غلظت پلاسمایی 6 ساعت پس از مصرف خوراکی با معده خالی و 10 ساعت با معده پر
غذا در معده جذب دارو را کم می کند.
پروتئین باندینگ بیش از 90 درصد است
متابولیسم عمدتا کبدی توسط آنزیم های: CYP1A2 و CYP2D6 نیمه عمر پلاسمایی 12 ساعت دفع دارو تقریبا 70 درصد از راه ادرار و 20 درصد مدفوع


؛~~~~~~~~~~~~
16:20
⛔️ هشدارها دولوکستین

🔹مصرف در بارداری گروه C: مصرف در شیردهی بعلت ورود دارو در شیر ممنوع است.

🔸مصرف همزمان این دارو با داروهای مهارکننده منوآمینواکسیدان (MAOI) و یا با فاصله کمتر از 2 هفته با این داروها ممنوع است.

🔸مصرف دولوکستین در بیماران کنترل نشده گلوکوم با زاویه بسته ممنوع است (narrow-anggle glucoma)
؛َِّFDA مصرف این دارو را در اطفال مجاز نمی داند.
؛FDA مصرف این دارو را در بیماران دوقطبی مجاز نمی داند.

؛~~~~~~~~~~~~
16:20
🔴توصیه های دارویی دولوکستین

🔸در مدت درمان با دولوکستین لازم است تحت نظر پزشک باشید تا روند بهبودی شما بررسی گردد.

🔹در صورتی که احساس نمودید مصرف دلوکستین برای شما موثر واقع نشده است، چنانچه آن را برای افسردگی یا اضطراب مصرف می نمایید، باید بدانید که ممکن است شروع اثرات مثبت دارو بر روی این علائم حداقل یک تا دو هفته پس از شروع درمان بروز نماید و همچنین عموماً ۲ تا ۴ هفته زمان می‌برد تا شما احساس بهبودی کامل نمایید و در صورتی که این دارو برای دردهای عصبی ناشی از دیابت مصرف می شود، برای مشاهده ی اثرات مطلوب باید چند هفته مصرف دارو را ادامه دهید.به همین خاطر باید  صبور باشید و از قطع مصرف دارو بدون نظر پزشک بپرهیزید.

🔸دوره ی درمان افسردگی با این دارو، حداقل ۶ ماه پس از احساس بهبودی کامل و برطرف شدن علائم شما می باشد.

🔹داروهای ضد افسردگی متعددی وجود دارند که اثرگذاری و طول درمان متفاوتی دارند. با این حال اگر به هر دلیلی احساس میکنید دولوکستین برای شما مناسب نمی باشد، پیش از قطع خودسرانه حتماً به پزشک مراجعه نمایید تا در صورت صلاحدید داروی دیگری را جایگزین نماید.

🔸مصرف الکل در مدت درمان با این دارو احتمال بروز عوارض ناخواسته ی دارویی همچون تاری دید و سرگیجه را افزایش می دهد.

🔹لیست کامل داروهای مصرفی و مکمل ها و داروهای گیاهی مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید. به طور مثال برخی از داروهای گیاهی و مکمل های حاویst John's wort می‌تواند احتمال بروز عوارض ناخواسته دارویی دلوکستین را افزایش دهد.

🔸در صورتی که قرار است اقدام به هرگونه جراحی نمایید، درمانگر خود را در جریان مصرف دولوکستین قرار دهید.

🔹مصرف دولوکستین را تا زمانی که پزشک صلاح می‌داند، ادامه دهید.درمان شما ممکن است چندین ماه طول بکشد.

🔸قطع ناگهانی دارو می‌تواند عوارضی همچون سردرد شدید، تهوع، استفراغ، سرگیجه، لرزش، اختلال خواب و... در پی داشته باشد. پزشک شما با کاهش تدریجی دارو، در طول یک تا دو هفته
احتمال بروز مشکلات را کاهش می دهد.


؛~~~~~~~~~~~~
16:20
⚫️ نحوه مصرف دولوکستین

🔹دولوکستین را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف نمایید. دوز معمول دارو ۳۰ تا ۶۰ میلی گرم روزانه میباشد.

🔸احتمالاً پزشک درمان را با مقدار کمتر (۳۰ میلی‌گرم )آغاز نموده و به تدریج مقدار مصرف را افزایش میدهد.

🔹سعی کنید دارو را در زمان مشخصی از روز مصرف نمایید تا با مصرف منظم از فراموشی جلوگیری نموده و همچنین اثرات مطلوب را زودتر مشاهده کنید.

🔸دولوکستین را می توانید قبل یا بعد از غذا مصرف نماید. کپسول را به صورت کامل همراه یک لیوان آب میل کنید.

🔹در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، به محض یادآوری آن را مصرف نمایید. چنانچه تا پایان شبانه روز مصرف دارو را به خاطر نیاوردید، نوبت فراموش شده را مصرف ننمایید و نوبت های بعدی را طبق روال سابق مصرف کنید. از دو برابر نمودن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
16:20
💯, 13.1 KB
17 July 2021
پ
01:04
Video file
00:28, 1.1 MB
💊 #اس_سیتالوپرام Escitalopram

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده انتخابی سروتونین


؛~~~~~~~~~~~~
پ
01:27
💊اس سیتالوپرام چیست؟

🔸سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.

🔹سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود .زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.

🔸اس سيتالوپرام متعلق به خانواده ي داروهاي ضدافسردگي مهاركننده ي پمپ جمع كننده ي سروتونين (SSRIs)می باشد که در اختلالات مختلفی از جمله درمان افسردگی، حملات ترس، اختلالات اضطرابی و وسواس تجویز می شوند.

🔹افسردگی و حملات ترس(panic disorder) عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی،ضربه ی روحی یا یک بیماری رخ می دهد.

🔸دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs )که اس سیتالو پرام یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
پ
03:20
🟢 پیش از شروع مصرف اس سیتالوپرام

🔹در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

🔸در صورت سابقه مشکلات کبدی ، کلیوی، قلبی (ضربان قلب نامنظم) ،صرع، دیابت نوع ۲، مشکلات چشمی (مانند گلوکوم یا آب سیاه)،مشکلات خونی(خون ریزی)،تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.

🔹اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.

🔸در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.

🔹در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین،راسلژیلین،ترانیل سیپرامین و...) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.

🔸درصورت سابقه ی خونریزی معده،یا زخم دوازدهه به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.(خصوصا دارو های قلبی ،ضد صرع،آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)


؛~~~~~~~~~~~~
03:23
⚫️ نحوه مصرف اس سیتالوپرام

🔹این دارو به صورت قرص خوراکی ۵،۱۰و ۲۰میلی گرم موجود می باشد.

🔸از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .

🔹قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.

🔸ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.

🔹در صورتی که این دارو بصورت ۱ عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید.

🔸در صورتی که از این دارو جهت درمان حملات ترس (panic) استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سیتالوپرام امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید.

🔹این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید.

🔸در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎


؛~~~~~~~~~~~~
03:26
🔴 توصیه های دارویی اس سیتالوپرام

🔹ممکن است در ۲-۳هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.

🔸در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.

🔹در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند. بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .

🔸مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔹در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.

🔸پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد ،پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف اس سیتالوپرام قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.

🔹مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.

🔸داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.

🔹در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.


؛~~~~~~~~~~~~
03:30
⭕️عوارض شایع اس سیتالوپرام

🔹عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سیتالوپران شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.

🔸در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .

🔹برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.

🔸خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .

🔹تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ، پریشانی ، بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با اس سیتالوپرام بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.

🔸در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ، درد ، احساس گزگز انگشتان ، مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
03:32
🟤مکانیسم اثر اس سیتالوپرام

🔹اس سیتالوپرام انانتیومر S مشتق شده از سیتالوپرام راسمیک است که بطور انتخابی بازجذب سروتونین را مهار می کند. روی بازجذب نوراپی نفرین یا دوپامین بدون اثر یا اثر کمی دارد. تمایل به 5-HT1-7، آلفا و بتا آدرنرژیک، D1-5، H1-3، M1-5 و گیرنده های بنزودیازپینی بسیار کم و یا وجود ندارد. اس سیتالوپرام به کانال های یونی سدیم، پتاسیم، کلر و کلسیم اتصال نمی یابد یا تمایل بسیار کمی دارد.


؛~~~~~~~~~~~~
03:34
🟠فارماکوکینتیک اس سیتالوپرام

🔹شروع اثر ضد افسردگی: طی یک هفته، هر چند در افراد مختلف متفاوت بوده و پاسخ کامل ممکن است تا هفته 12-8 شروع درمان دیده نشود.

🔸 اتصال به پروتئین: حدود 56% به پروتئین های پلاسما

🔹متابولیسم: کبدی، از طریق CYP2C19 و 3A4 به متابولیت فعال S-desmethylcitalopram ( S-DCT ) که 7/1 فعالیت سیتالوپرام را دارد تبدیل می شود. S-DCT از طریق CYP2D6 به S-didesmethylcitalopram تبدیل می شود که 27/1 فعالیت سیتالوپرام را دارد.

🔸نیمه عمر: اس سیتالوپرام 32-27 ساعت، S-DCT 59 ساعت

🔹 زمان رسیدن به پیک: اس سیتالوپرام حدود 5 ساعت، S-DCT 14 ساعت

🔸 دفع: ادرار ( اس سیتالوپرام 8%، S-DCT 10% )


؛~~~~~~~~~~~~
03:36
🟡 منع مصرف اس سیتالوپرام

🔹حساسیت شدید به اس سیتالوپرام، سیتالوپرام یا سایر ترکیبات فرمولاسیون، مصرف همزمان با پیموزاید، مصرف همزمان یا با فاصله دو هفته ای از مهار کننده های MAO


؛~~~~~~~~~~~~
03:51
⛔️ هشدارها اس سیتالوپرام

🔹داروهای ضد افسردگی باعث افزایش خطر افکار و رفتارهای خودکشی در کودکان، نوجوانان و جوانان ( 24-18 سال ) شده و بیماری افسردگی شدید (MDD) و سایر بیماری های روانی را سبب می شود.

🔸اس سیتالوپرام در کودکان کمتر از 12 سال توسط FDA تایید نشده است.

🔹 می تواند باعث بدتر شدن سایکوز یا تبدیل به حالات مانیا یا هایپومانیا در بیماران دو قطبی گردد.

🔸سندروم سروتونین و حالاتی شبیه سندروم بدخیم نورولپتیک ( NMS ) با مهار کننده های بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین وقتی به تنهایی مصرف می شوند یا در ترکیب با داروهای سروتونرژیک ( مثل تریپتان ها ) یا آنتی دوپامینرژیک ها ( مثل آنتی سایکوزها )، دیده شده است.

🔹در بیماری صرع یا شرایطی که منجر به تشنج می شود مثل آسیب مغزی، الکلیسم یا داروهای پایین آورنده آستانه تشنج، باید با احتیاط مصرف شود.

🔸ممکن است منجر به کاهش سدیم خون ( بخصوص در افراد مسن ) و کاهش حجم آب بدن ( دیورتیک ها این اثر را زیاد می کنند ) شود.

🔹ممکن است ناتوانی جنسی را ایجاد یا بدتر کند.

🔸در اختلال شدید کلیوی یا کبدی، مصرف همزمان ضد افسردگی های مغزی و بارداری با احتیاط مصرف شود.

🔹 در مصرف همزمان با آسپرین، NSAIDS، وارفارین یا سایر داروهای موثر بر انعقاد خون با احتیاط مصرف شود.

🔸جهت قطع درمان، کاهش دوز تدریجی ضروری می باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
03:51
💯, 13.1 KB
03:55
💊 #فلوکستین Fluoxetine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده انتخابی سروتونین

🔸فلوکستین چیست؟
فلوکستین داروی نام آشنا، کم عارضه و پرطرفدار در داروهای ضدافسردگی می باشد که در موارد متنوعی مانند پرخوری عصبی،افسردگی و وسواس اجباری تجویز می شود.

🔹علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارو همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر خلق پایین، بی حالی،نداشتن انگیزه، افکار خطرناک ،اختلالات خواب و کاهش اشتها و...جهت رساندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی، می باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
پ
20:10
🔘 فلوکستین چگونه عمل می کند؟

🔸سلول های مغزی که نورون نام دارند،چندین نوع ماده ی شیمیایی را به عنوان پیام رسان در فضای بین سلولی آزاد می کنند تا نورون ها تحریک شوند و پیام عصبی منتقل گردد.این روند برای کنترل بسیاری از عملکردهای مغزی صورت می گیرد.

🔹سروتونین یکی از این ترکیبات می باشد که پس از تحریک نورون ها توسط پمپ هایی به داخل سلول های عصبی بازگردانده می شود.
داروهای مهارکننده ی اختصاصی این پمپ های جمع کننده ی سروتونین (SSRI) كه فلوكستين يكي از آنهاست، با مهار بازجذب سروتونين به داخل سلول ها منجر به باقي ماندن سروتونين در فضاي بين سلولي در مغز و در نتيجه تحريك بيشتر سلول هاي عصبي مي شوند.

🔸در بیماری هایی نظیر افسردگی،پرخوری عصبی و وسواس،سطح سروتونین در مغز کاهش می یابد و با اثر این داروها می توان تعادل بین عوامل شیمیایی مغز را برقرار کرد تا علائم این بیماری ها برطرف گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
20:13
⚫️ نحوه مصرف فلوکستین

🔹این دارو در ایران بصورت کپسول ۱۰و ٢٠ ميلي گرم و شربت ٢٠ميلي گرم در ۵ میلی لیتر موجود می باشد.

🔸فرم شربت بیشتر برای درمان مشکلات افسردگی و وسواس در اطفال استفاده می شود.
اگر این دارو بصورت یک نوبت در روز تجویز شود می توانید آن را هر زمان که راحت هستید مصرف کنید زیرا مشاهده شده است که این دارو برخی از افراد را دچار خواب آلودگی و برخی از افراد را دچار بی خوابی می کند به همین دلیل بسته به شرایط خودتان زمان مشخصی در شبانه روز را برای مصرف این دارو تعیین نمایید.

🔹ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.

🔸این دارو با غذا تداخلی ندارد و میتوانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.

🔹کپسول را باید بصورت کامل میل کنید و از بازکردن یا جویدن آن خودداری نمایید و در صورتی که با بلع کپسول مشکل دارید می توانید از پزشک خود بخواهید که فرم دارویی شربت را برایتان تجویز نماید.


؛~~~~~~~~~~~~
پ
22:39
🔴توصیه های دارویی فلوکستین

🔸پیش از شروع مصرف این دارو در صورت باردار یا شیرده بودن ،سابقه ی بیماری هایی نظیر تیروئید پر کار ،مشکلات کبدی ، صرع، دیابت، یبوست های مزمن، بیماری قلبی عروقی،چشمی و یا بیماری های اعصاب و سایر بیماری هارا به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹در صورتی که همزمان با مصرف این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی برای بیماری خود می باشید،پزشک تجویز کننده را مطلع نمایید.
از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.

🔸اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتذایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .

🔹قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی برای بیمار در برداشته باشد که اصطلاحا به آن سندرم محرومیت دارو می گویند و عوارضی همچون سردرد،تهوع،ضعف،حملات ترس و بی حالی در بر دارد.

🔸از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا سایر داروهایی که تاکنون و در یک ماه اخیر برای درمان افسردگی و خواب استفاده نموده اید) در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.

🔹به دلیل این که مسمومیت با این دسته از داروها بسیار خطرناک می باشد دارو را به همان مقدار تجویز شده مصرف کنید و دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.در صورت مصرف بیش از حد یا ناخواسته ی دارو حتما با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.


؛~~~~~~~~~~~~
22:40
⚪️ آیا فلوکستین در کاهش وزن موثر است؟

🔹برخلاف تصور ایجاد شده در جامعه که فلوکستین در کاهش وزن و درمان هرگونه چاقی موثر است، باید بگوییم که اینگونه نیست.این دارو تنها برای درمان چاقی ناشی از پرخوری های عصبی کاربرد دارد لذا مصرف خودسرانه ی آن بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود.

؛~~~~~~~~~~~~
22:43
⭕️عوارض شایع فلوکستین

🔹در مدت درمان با این دارو ممکن است احساس خستگی و کوفتگی،سوهاضمه و یا اسهال خفیف را تجربه کنید که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذایی سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه این علائم را کاهش دهید.

🔸سردرد و تغییرات خلق و خو،عصبانیت و اضطراب،گیجی،ضعف وتاری دید نیزمی تواند از عوارض این دارو باشد.

🔹مصرف این دارو ممکن است خشکی دهان ایجاد کند که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.
در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.

🔸بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔸اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییروضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود کهبه مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. هنگام برخواستن ، به ارامیبلند شويد.

🔹در صورتی که مبتلا به دیابت هستید ،مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش قندخون شما شود لذا قندخون خودرا به صورت منظم چک کنید و با پزشک خود درمورد آن صحبت کنید.

🔸یک عارضه ی خاص: سندرم سروتونین یا مسمومیت با سروتونین یک عارضه ی خاص مربوط به داروهای موثر برروی سطح سروتونین می باشد که اگرچه احتمال وقوع آن کم است اما در صورت عدم رسیدگی درمانی می تواند تهدیدکننده ی حیات باشد.

🔹این عارضه ناشی از فعالیت بیش از اندازه ی سروتونین در بدن می باشد .در صورت مشاهده ی علایمی همچون احساس برافروختگی،تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات،پریشانی و تغییرات خلق و خو فورا تا پیش از مصرف نوبت بعدی این دارو به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
22:43
🟣موارد مصرف فلوکستین

🔹فلوكستين براي درمان افسردگي Bulimia nervosa و اختلالات obsessive - compulsive تجويز مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
22:47
🟣موارد مصرف فلوکستین

🔹فلوكستين براي درمان افسردگي Bulimia nervosa و اختلالات obsessive - compulsive تجويز مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
22:47
🟤مکانیسم اثر فلوکستین

🔹اين دارو با مهار اختصاصي برداشت مجددد سروتونين توسط غشاي سلول عصبي پيش‌سيناپسي كه منجر به افزايش غلظت سيناپسي آن در سيستم عصبي مركزي مي‌گردد، اثر خود را اعمال مي‌كند.


؛~~~~~~~~~~~~
22:47
🟠فارماکوکینتیک فلوکستین

🔹از راه خوراكي بخوبي جذب مي‌شود. در كبد متابوليزه و به متابوليت فعال تبديل مي‌گردد كه به آهستگي دفع مي‌شود. البته دفع كامل آن چند هفته طول مي‌كشد. پيوند دارو به پروتئين بسيار زياد است نيمه عمر دارو 3-1 روز پس از مصرف مقدار واحد مي‌باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
22:47
⛔️ هشدارها فلوکستین

🔹در موارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
بيماري قلبي ، صرع( در صورت وقوع حملات صرعي، مصرف دارو قطع ‌شود)، درمان همزمان با الكتروشوك سابقه‌مانيا، نارسايي كبدي وكليوي.


؛~~~~~~~~~~~~
22:47
💯, 13.1 KB
18 July 2021
پ
10:50
💊 #فلووکسامین Fluvoxamine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده انتخابی سروتونین

🔸فلووکسامین چیست؟
افسردگی و وسواس عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی،ضربه ی روحی یا یک بیماری رخ می دهد.در برخی مواردزمینه ی بروز این اختلالات ژنتیکی می باشد.

🔹سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.

🔸سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود .زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.

🔹 فلووکسامین متعلق به خانواده ي داروهاي ضدافسردگي مهاركننده ي پمپ جمع كننده ي سروتونين (SSRIs)می باشد که در درمان افسردگی یا وسواس تجویز می شوند.

🔸دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs )که فلووکسامین یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
10:52
🟢 پیش از شروع مصرف فلووکسامین

🔹در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.

🔸در صورت سابقه مشکلات کبدی ، کلیوی، قلبی(ضربان قلب نامنظم)، صرع، دیابت نوع ۲، مشکلات چشمی (مانند گلوکوم یا آب سیاه)، مشکلات خونی(خون ریزی)، تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.

🔹اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.

🔸در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.

🔹در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین، راسلژیلین، ترانیل سیپرامین و...) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.

🔸درصورت سابقه ی خونریزی معده یا زخم دوازدهه به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.(خصوصا دارو های قلبی، ضد صرع، آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)


؛~~~~~~~~~~~~
10:54
⚫️ نحوه مصرف فلووکسامین

🔹این دارو به صورت قرص خوراکی ۵۰ و۱۰۰ میلی گرم موجود می باشد.

🔸از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .

🔹قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.

🔸ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.

🔹در صورتی که این دارو بصورت ۱ عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید.معمولاً مصرف این دارو ،عصرها برای بیماران مناسب تر می باشد.

🔸ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با فلووکسامین امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد، لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده، دقت کنید.

🔹این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید.

🔸در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎


؛~~~~~~~~~~~~
10:57
🔴توصیه های دارویی فلووکسامین

🔸قطع فلووکسامین حتما باید تحت نظر پزشک انجام شود

🔹ممکن است در ۲-۳هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.

🔸در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.

🔹در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند. بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .

🔸مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔹در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.

🔸پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد ،پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرففلووکسامین قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.

🔹مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.

🔸داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
پ
13:03
⭕️عوارض شایع فلووکسامین

🔹عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف فلووکسامین شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.

🔸در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .

🔹برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.

🔸خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .

🔹تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ، پریشانی ، بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با اس سیتالوپرام بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.

🔸در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ، درد ، احساس گزگز انگشتان ، مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
13:03
🟣موارد مصرف فلووکسامین

🔹اين دارو در درمان اختلال وسواسي- اجباري و افسردگي براي تخفيف علائم به كار مي‌رود.


؛~~~~~~~~~~~~
13:07
🟤مکانیسم اثر فلووکسامین

🔹فلووكسامين با مهار اختصاصي باز جذب سروتونین موجب افزایش انتقال سروتونرژيك مي‌شود. ولي تأثير بر فعاليت‌هاي دوپامينرژيك و نورآدرنرژيك ندارد. اين دارو باعث مهار آنزيم سيتوكروم (2D6 . 2C9 . 3A4 . 1A2 ) P450 ميشود.


؛~~~~~~~~~~~~
13:07
🟠فارماکوکینتیک فلووکسامین

🔹اين دارو به خوبي جذب مي‌شود و فراهمي زيستي آن 50% ( به دليل اثر اولين عبور)‌مي‌باشد.اين دارو داراي متابوليسم كبدي و دفع كليوي بوده و نيمه عمر آن معادل 20-15 ساعت است.


؛~~~~~~~~~~~~
13:07
💢 منع مصرف فلووکسامین

🔹در صورت نارسائي شديد كبدي، بروز حملات عصبي، اختلالات نورولوژيك و جنون نبايد از اين دارو استفاده شود.

؛~~~~~~~~~~~~
13:08
⛔️ هشدارها فلووکسامین

🔹براي بيماران مبتلا به نارسائي كبدي يا سابقه حمله عصبي، اين دارو را بايد با احتياط مصرف گردد.

🔸 به دليل تمايل به خودكشي در اين بيماران و براي جلوگيري از مسموميت با دارو،‌بايد كمترين مقدار ممكن از دارو در اخيتار بيمار قرار گيرد.


؛~~~~~~~~~~~~
💊 #ایمیپرامین Imipramine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای و سایر مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین

🔸ایمی پرامین چیست؟
ایمي پرامين دارويي از دسته ی ضد افسردگی های سه حلقه ای می باشد و معمولاً برای درمان افسردگی در بزرگسالان تجویز می شود.این دارو همچنین در درمان شب ادراری در کودکان و موارد دیگری که مربوط به افسردگی نمی باشند هم استفاده دارد .

🔹علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارو همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر خلق پایین، بی حالی،نداشتن انگیزه، افکار خطرناک ،اختلالات خواب و کاهش اشتها و...جهت رساندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی، می باشد.

🔸داروهایی مانند ایمی پرامین می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند.


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی -
⚪️ایمی پرامین در بدن چگونه عمل می کند؟

🔹این دارو در بدن با افزایش سطح ناقل های شیمیایی موجود در مغز که نقش پیام رسانی عصبی بین سلول های اعصاب رابر عهده دارند،علائم افسردگی رابرطرف می نماید.

🔸اما در کودکان با سن بیشتر که با وجود این تغییرات مشکل پا بر جامی ماند، در برخی موارد نیاز به دارودرمانی وجود دارد.در این موارد ایمی پرامین توسط پزشک متخصص می تواند تجویز شود. اما این دارو برای اطفال زیر شش سال مناسب نمی باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
🔴توصیه های دارویی ایمی پرامین

🔸پیش از شروع مصرف این دارو در صورت باردار یا شیرده بودن ،سابقه ی بیماری هایی نظیر تیروئید پر کار ،مشکلات کبدی ، صرع، دیابت، یبوست های مزمن، بیماری قلبی عروقی،چشمی و یا بیماری های اعصاب و سایر بیماری هارا به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .

🔸قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی برای بیمار در برداشته باشد که اصطلاحا به آن سندرم محرومیت دارو می گویند و عوارضی همچون سردرد،تهوع،ضعف،حملات ترس و بی حالی در بر دارد.

🔹از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا سایر داروهایی که تاکنون و در یک ماه اخیر برای درمان افسردگی و خواب استفاده نموده اید) در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.

🔸اگر ایمی پرامین به صورت یک نوبت در روز تجویز شود بهترین زمان مصرف آن شب ها پیش از خواب می باشد.اما برخی پزشکان ترجیح می دهند دارو را در مقدار کمتر اما در دو تا سه نوبت در روز برای درمان افسردگی تجویز کنند لذا. حتماً دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف نمایید. ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.

🔹این دارو با غذا تداخلی ندارد و میتوانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.

🔸به دلیل این که مسمومیت با ضد افسردگی های سه حلقه ای بسیار خطرناک می باشد دارو را به همان مقدار تجویز شده مصرف کنید و دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.در صورت مصرف بیش از حد یا ناخواسته ی دارو حتما با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.


؛~~~~~~~~~~~~
22:02
⭕️عوارض شایع ایمی پرامین

🔹در مدت درمان با این دارو ممکن است خشکی دهان را تجربه کنید که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.

🔸یبوست ،خواب آلودگی،تاری دید و احساس گیجی و خستگی نیز از عوارض شایع این دارو می باشند که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذا سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه و مصرف به اندازه آب در شبانه روز این علائم را کاهش دهید.

🔹در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.

🔸بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .

🔹مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔸اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییروضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود کهبه مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. هنگام برخواستن ، به ارامی بلند شويد.

🔹در صورتی که مبتلا به دیابت هستید ،مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش قندخون شما شود لذا قندخون خودرا به صورت منظم چک کنید و با پزشک خود درمورد آن صحبت کنید.


؛~~~~~~~~~~~~
22:06
🟣موارد مصرف ایمی پرامین

🔹ايميپرامين براي رفع بيماري افسردگي و نيز شب‌ادراري در كودكان تجويز مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
22:06
🟤مکانیسم اثر ایمی پرامین

🔹این دارو جزء داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای طبقه بندی می شود و از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي‌نفرين و سروتونين توسط پايانه سلول عصبي پيش‌سينماپسي غلظت سيناپسي آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش مي‌دهد.


؛~~~~~~~~~~~~
22:06
🟠فارماکوکینتیک ایمی پرامین

🔹اين دارو پس از تجويز خوراكي به سرعت و به‌طور كامل جذب مي‌شود.داراي متابوليسم گذر اول كبدي بوده و متابوليت فعال آن دزپيرامين‌ مي باشد راه دفع دارو كليوي است. پيوند اين دارو به پروتئين بسيار زياد است. نيمه عمر دارو 25-11 ساعت و زمان لازم براي شروع اثر ضد افسردگي 3-2 هفته مي‌باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
22:06
⛔️ هشدارها ایمی پرامین

🔹در موارد زير مصرف اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
الكلسيم‌حاد، آسم، اختلالات دو قطبي، اختلالات خوني‌و گوارشي، گلوكوم با زاويه باريك‌، افزايش‌فشار كره چشم، پركاري تيروئيد، هيپرتورفي پروستات، عيب كار كليه، اسكيزوفرني، حملات تشنجي، حساسيت به داروهاي ضد افسردگي سه حلقه‌اي و احتباس ادرار.


؛~~~~~~~~~~~~
22:08
💯, 13.1 KB
20 July 2021
پ
00:27
💊 #ایزوکربوکسازید Isocarboxazid

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده مونو آمین اکسیداز


؛~~~~~~~~~~~~
00:27
⭕️عوارض شایع ایزوکربوکسازید

🔹كاهش فشار خون در حالت ايستاده، اسهال، خيز محيطي، اثرات آنتي‌كولينرژيك، تاري ديد، تحريك CNS، كاهش توانايي جنسي، سرگيجه، سردرد خفيف، افزايش اشتها ووزن، افزايش تعريق، تهوع،‌ لرزش و ضعف، يبوست و خشكي دهان با مصرف اين دارو گزارش شده است.


؛~~~~~~~~~~~~
00:27
🟣موارد مصرف ایزوکربوکسازید

🔹اين دارو در درمان افسردگي اصلي مصرف مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
00:27
🟤مکانیسم اثر ایزوکربوکسازید

🔹ايزوكربوكسازيد آنزيم مونوآمينواكسيداز را به صورت برگشت‌پذير مهار مي‌كند. كاهش فعاليت اين آنزيم موجب غلظت ناقل‌هاي عصبي در محل ذخيره‌انها و دستگاه عصبي مركزي مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
00:27
🟠فارماکوکینتیک ایزوکربوکسازید

🔹اين دارو از راه خوراكي به خوبي جذب مي‌شود. متابوليسم آن كبدي است و اثر آن 10-7 روز از مصرف شروع مي‌شود. اين دارو از راه كليه دفع مي شود.


؛~~~~~~~~~~~~
00:27
🔴توصیه های دارویی ایزوکربوکسازید

🔸براي بروز اثرات درماني اين دارو حداقل 3 هفته وقت لازم است.

🔹مصرف اين دارو بايد دقيقا مطابق دستور پزشك باشد.

🔸اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹 در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو ، به محض به ياد آوردن ،‌ آن نوبت بايد مصرف شود. مگر اينكه تا زمان مصرف نوبت بعدي كمتر از 2 ساعت باقي مانده باشد. از دو برابر كردن مقدار مصرف بعدي بايد خودداري شود و دارو مطابق رژيم درماني بايد مصرف گردد.

🔸از مصرف غذاهاي حاوي تيرامين، نوشابه‌هاي حاوي كافئين و فرآورده‌هاي حاوي الكل و دارو‌هاي ضد سرفه، بدون مشورت با پزشك خودداري گردد.

🔹درصورت بروز علائم بحران زيادي فشار خون بايد به پزشك مراجعه شود.

🔸به دليل بروز سرگيجه هنگان برخاستن از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.

🔹در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري، بايد پزشك از مصرف دارو مطلع شود.

🔸 به دليل بروز سرگيجه يا تاري ديد، هنگام رانندگي يا كار با ماشين آلاتي كه نياز به هوشياري دارند، بايد احتياط نمود.

🔹 بيماران مبتلا به آنژين، بدون مشورت با پزشك نبايد فعاليت‌هاي بدني خود را افزايش دهند.

؛~~~~~~~~~~~~
00:27
⛔️ هشدارها ایزوکربوکسازید

🔸اين داور در موارد زير بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
آريتمي‌قلبي، بيماري قلبي – عروقي، سردرد شديد و مكرر، عيب كار كبد و كليه، زيادي فشارخون، اسكيزوفرني، تمايل به خودكشي و بيماراني‌ كه تحت عمل سمپاتكتومي قرار گرفته‌اند.

🔹 در طول درمان با اين دارو، فشار خون بيمار بايد كنترل شود.

؛~~~~~~~~~~~~
00:27
💢 منع مصرف ایزوکربوکسازید

اين دارو در موارد نارسايي كبدي، فئوكروموسيتوم ، الكسيم‌حاد، نارسايي احتقاني قلب ونارسايي‌ شديد كليه‌نبايد مصرف شود.


؛~~~~~~~~~~~~
00:28
💯, 13.1 KB
پ
07:30
💊 #لیتیم_کربنات Lithium Carbonate

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای ضد مانیا


؛~~~~~~~~~~~~
07:30
⭕️عوارض شایع لیتیم کربنات

🔹عوارض شایع (%10<)

🔸غدد درون ریز و متابولیسم: کم کاری تیروئید
سایر عوارض (درصد نامشخص)

🔹قلبی عروقی: موج T غیرطبیعی درالکتروکاردیوگرام ، برادی کاردی، آریتمی قلبی (از جمله بروز سندرم بروگادا)، سفتی قفسه سینه، شوک، سردی اندام های انتهایی، ادم، افت فشارخون، میکسدم، اختلال عملکرد گره سینوسی، سنکوپ

🔸پوستی: ریزش مو، زخم پوستی، خشکی و/یا نازک شدن مو، تشدید پسوریازیس، فولیکولیت، خارش، پسوریازیس، راش پوستی، خشکی پوست

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: آلبومین در ادرار، کم آبی بدن، دیابت بی مزه، گواتر با عملکرد طبیعی تیروئید، پیدایش گلوکز در ادرار، افزایش کلسیم خون (از جمله پرکاری ثانویه پاراتیروئید)، افزایش قندخون، پرکاری پاراتیروئید، پرکاری تیروئید، عطش، دیابت بی مزه نفروژنیک، عطش شدید، افزایش وزن، کاهش وزن

🔸گوارشی: درد شکمی، بی اشتهایی، پوسیدگی دندان، اسهال، اختلال چشایی، سوء هاضمه، بی اختیاری مدفوع، نفخ، گاستریت، تهوع، بیماری غدد بزاقی (تورم)، ریزش غیرارادی بزاق (سیالوره)، تورم لب ها، تغییرات زبان (حرکات)، استفراغ، خشکی دهان

🔹ادراری تناسلی: گلومرولوپاتی (فیبروز)، ضعف جنسی، بی اختیاری، آتروفی نفرون، سندرم نفروتیک، کم ادراری، اختلالات جنسی

🔸هماتولوژی و انکولوژی: لکوسیتوز

🔹ازدیاد حساسیت: آنژیو ادم

🔸ایمونولوژی: سندرم DRESS (واکنش دارویی به همراه افزایش سطح ائوزینوفیل و علائم سیستمیک)

🔹موضعی: ادم موضعی (مچ پا و مچ دست)، درد موضعی (انگشتان دست و پا)، تغییر رنگ موضعی پوست (انگشتان دست و پا)

🔸سیستم عصبی: الکتروانسفالوگرام غیرطبیعی (انتشار آهسته، تقویت، به هم ریختگی ریتم پس زمینه)، آتاکسی، بیهوشی موقت، سفتی چرخ دنده ای عضلات، اغما، گیجی، کاهش عملکرد مغزی (تشدید سندرم مغزی ارگانیک)، سرگیجه، خواب آلودگی، واکنش دیستونی، واکنش خارج هرمی، خستگی، توهم، سردرد، بیش فعالی (واکنش یکه خوردن یا جاخوردگی)، بیش فعالی رفلکس عمقی تاندون، هایپرتونی، افزایش ایدیوپاتیک فشار داخل جمجمه، حرکات غیرارادی شبه کره آتتوز (حرکات پیچشی انتهایی اندام)، لتارژی، بی حسی موضعی (پوست)، اختلال حافظه، طعم فلزی در دهان، اختلال سایکوموتور، کاهش توانایی ذهنی، بی قراری، طعم شور در دهان، وضعیت بیهوشی، تشنج، کند شدن عملکرد ذهنی، اختلال در ریتم تکلم، کند ذهنی، تیک، سرگیجه

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: ورم مفاصل، تحریک پذیری بیش از حد عضلات، پلی آرترالژی، لرزش

🔸چشمی: تاری دید، اگزوفتالمی، نیستاگموس (حرکات غیر ارادی چشم)، اسکوتومای گذرا (نقطه ی سیاه در میدان دید)

🔹گوشی: وزوز گوش

🔸کلیوی: کاهش کلیرانس کراتینین، پر ادراری، نقص کلیوی در تغلیظ ادرار

🔹متفرقه: تب، فیبروز بینابینی، یدیسم (ناشی از افزایش جذب ید


؛~~~~~~~~~~~~
07:30
🟣موارد مصرف لیتیم کربنات

🔹از ليتيم در درمان و پيشگيري مانيا، بيماري مانيك – دپرسيو، افسردگي عود كننده و رفتار تهاجمي استفاده مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
07:30
🟤مکانیسم اثر لیتیم کربنات

🔹مكانيسم اثر ليتيم دقيقا مشخص نيست، اما به دليل شباهت يون ليتيم به يون سديم ، جايگزين سديم شده و در ايجاد پتانسيل عمل در سلولهاي عصبي اختلال ايجاد مي‌كند بر روي عملكرد واسطه‌هاي شيميايي عصبي‌مثل نوراپي‌نفرين، سروتونين ، دوپامين و استيل‌كولين و گيرنده‌هاي آنها تأثير مي‌گذارد و با كاهش توليد پيام رسان ثانويه اينوزيتول‌تري فسفات ايجاد پاسخ سلولي را تضعيف مي‌كند.


؛~~~~~~~~~~~~
07:30
🟠فارماکوکینتیک لیتیم کربنات

🔹كربنات ليتيم از طريق خوراكي به طور كامل جذب مي‌شود و بعد از 30 دقيقه غلظت پلاسمايي ان به حداكثر مي‌رسد. 95% دارو بدون تغيير از طريق كليه دفع مي‌شود. نيمه عمردارو حدود 24 ساعت مي‌باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
07:30
🔴توصیه های دارویی لیتیم کربنات

🔸مقدار مصرف ليتيم را بايد به گونه‌اي تنظيم نمود كه غلظت پلاسمايي در محدوده MMOL/LITER1-4/0 قرار بگیرد.

🔹 جهت درمان نگهدارنده و در سالمندان ، مقدرا مصرف ليتيم بايد به گونه‌اي تنظيم شود كه غلظت پلاسمايي در حد MMOL/LITER1-4/0 بدست آيد.

🔸 غلظت پلاسمايي مطلوب در هر فرد بايد به طور جداگانه‌ تعيين شود.

🔹در مسموميت خفيف با ليتيم، قطع دارو و تجويز مقادير زياد آب و نمك براي رفع مسموميت كفايت مي‌كند.

🔸وقتي رژيم دارویی ليتيم تثبيت شد، معمولا هر 3 ماه يكبار غلظت پلاسمايي آن بايد انداز‌ه‌گيري شود.

🔹در طول دوره درمان ، عملكرد تيروئيد بايد تحت نظر باشد.

🔸 در طول دوره درمان ، بيمار بايد آب و سديم به اندازه كافي مصرف كند.

🔹 در صورت بروز استفراغ، اسهال عفونت و تعريق شديد ممكن است لازم باشد مصرف ليتيم را قطع نمود يا مقدار مصرف را كاهش داد.

🔸از قطع ناگهاني مصرف دارو بايد پرهيز شود.

🔹فرآورده‌هاي مختلف ليتيم از نظر فراهمي زيستي با يكديگر تفاوت دارند و در صورت تغيير فرآورده‌هاي مورد استفاده بيمار ، بايد احتياطات لازم انجام شود.

🔸 اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹 دوره درمان با دارو بايد كامل شود. براي حصول پاسخ مطلوب، ممكن است 3-1 هفته وقت لازم باشد.

🔸در صورت فراموش شدن يك نوبت مصرف دارو، به محض به ياد آوردن، آن نوبت بايد مصرف شود، مگر اينكه تا زمان مصرف نوبت بعدي كمتر از 4 ساعت باقيمانده باشد. مقدار مصرف بعدي نيز نبايد دو برابر گردد.

🔹 به منظور بررسي پيشرفت ، درمان ، مراجعه منظم به پزشك ضروري است.

🔸 به دليل احتمال بروز خواب آلودگي و سرگيجه هنگام رانندگي يا كار با ماشين‌آلاتي كه نياز به هوشياري دارند بايد احتياط نمود.

🔹 هنگام ورزش و در هواي گرم بايد احتياط نمود.

🔸در صورت ابتلا به بيماري‌هايي كه سبب تب، تعريق، تهوع و استفراغ مي‌شود بايد احتياط نمود.


؛~~~~~~~~~~~~
07:30
⛔️ هشدارها لیتیم کربنات

🔸به دليل احتمال بروز تغييرات بافتي و عملكردي كليه متعاقب مصرف دراز مدت ليتيم درمان با اين دارو بيش از 5-3 سال توصيه نمي‌شود.

🔹از آنجايي كه نمك‌هاي ليتيم داراي ضريب درماني بسيار باريكي هستند ، فقط در صورتي مي‌توان آنها را تجويز نمود كه بتوان غلظت پلاسمايي دارو را به تناوب اندازه گرفت. افزايش غلظت پلاسمايي ليتيم بالاتر از حد درماني ممكن است كشنده باشد.

🔸در صورت بروز علائم مسموميت با ليتيم (لرزش ، عدم تعادل، نيستاگموس، نارسايي كليوي و تشنج) بايد درمان را قطع و در صورت لزوم مسموميت زدايي انجام داد.

🔹وقتي كه غلظت پلاسمايي ليتيم به حد سمي مي‌رسد، معمولاً 1 يا 2 روز طول مي‌كشد تا علائم شديد مسموميت بروز كند.

🔸در صورت تخليه سديم بدن ، مسموميت با ليتيم تشديد مي‌شود. به همين دليل از مصرف داروهاي مدر بخصوص تيازيد‌ها همزمان با اين دارو بايد اجتناب شود.

🔹اين دارو در موارد زير بايد با احتياط فراوان مصرف شود. بيماري قلبي –عروقي، اختلالات CNS مانند صرع يا پاركينسون، دهيدراسيون شديد، عفونت شديد، بي كفايتي كليه و احتباس ادرار.

🔸 بررسي نوار قلبي حداقل يكبار قبل از شروع درمان و سپس در صورت نياز در طي درمان توصيه مي‌شود. همچنين تعيين غلظت سرمي ليتيم به طور منظم در طول درمان نيز توصيه مي‌شود. تعيين عملكرد كليه و شمارش تام و افتراقي سلولهاي خون پيش از درمان و بطور منظم در طول درمان با اين دارو توصيه مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
07:30
💢 منع مصرف لیتیم کربنات

🔹در صورت وجود سابقه لوسمي اين دارو نبايد مصرف شود.

؛~~~~~~~~~~~~
07:30
💯, 13.1 KB
پ
13:18
💊 #ماپروتیلین Maprotiline

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای و سایر مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین


؛~~~~~~~~~~~~
13:18
⭕️عوارض شایع ماپروتیلین

🔹عوارض شایع (%10<)

🔸سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی

🔹گوارشی: خشکی دهان

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):

🔹سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، عصبانیت، خستگی، سردرد، اضطراب، آژیتاسیون، بی خوابی

🔸گوارشی: یبوست، تهوع

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: ضعف، لرزش

🔸چشمی: تاری دید


؛~~~~~~~~~~~~
13:18
🟣موارد مصرف ماپروتیلین

🔹اين دارو براي بهبود بيماري افسردگي به خصوص وقتي تسكين لازم باشد، تجويز مي‌شود


؛~~~~~~~~~~~~
13:18
🟤مکانیسم اثر ماپروتیلین

🔹اين دارو برداشت مجدد سروتونين و نوراپي نفرین به داخل پايانه عصبي را مهار مي‌كند . در نتيجه باعث تحرك گيرنده‌هاي مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
13:18
🟠فارماکوکینتیک ماپروتیلین

🔹ماپروتيلين از طريق خوراكي به طور كامل جذب مي شود. در كبد متابوليزه شده و داراي متابوليت فعال مي‌باشد. 88% دارو به پروتئين‌هاي پلاسما متصل مي‌شود. . نيمه عمر پلاسمايي آن 58-27 ساعت مي‌باشد. زمان شروع اثر دارو 3-2 هفته پس از مصرف مي‌باشد. اين دارو از طريق صفرا و كليه دفع مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
13:18
🔴توصیه های دارویی ماپروتیلین

🔸قطع مصرف اين دارو بايد به تدريج و با نظر پزشك انجام شود.

🔹 مصرف اين دارو بايستي حداقل دو هفته پس از قطع داروي ضد افسردگي آنزيم آمينواكسيداز شروع شود. با اين وجود، حداقل يك هفته پس از قطع مصرف اين دارو مي‌توان مصرف ساير داروهاي ضد افسردگي را آغاز نمود.

🔸دوره درمان اين دارو بايد كامل شود.

🔹 براي حصول اثر درماني مطلوب ،‌ممكن است 3-2 هفته زمان مورد نياز باشد.

🔸در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز باشد، به محض به يادآوردن، آن نوبت بايد مصرف شود، ولی اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد، از مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر کردن مقدار مصرف بعدي باید خودداری شود. اگر رژيم درماني بصورت مصرف هنگام خواب باشد، از مصرف نوبت فراموش شده هنگام صبح باید خودداری شود. بهتر است در اين مورد، با پزشك مشورت شود.

🔹از مصرف فرآورده هاي حاوي الكل و ساير داروهاي مضعف CNS با اين دارو بايد خودداري شود.

🔸 به دليل بروز احتمال سرگيجه و كار با ماشين آلاتي كه نياز به هوشياري دارند ، بايد احتياط نمود.

🔹 به دليل بروز احتمال سرگيجه هنگام برخاستن ناگهاني از حالت نشسته يا خوابيده بايد احتياط نمود.

🔸اين دارو ممكن است سبب خشكي دهان شود. در صورت تداوم اين عارضه پس از 2 هفته بايد با پزشك مشورت شود.

🔹 در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري، بايد از مصرف اين دارو بايد مطلع شود.

؛~~~~~~~~~~~~
13:18
⛔️ هشدارها ماپروتیلین

🔸درموارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود.

🔹آسم، اختلالات خوني، الكلسيم حاد، گلوكوم با زاويه بسته، افزايش فشار داخل چشم، احتباس ادرار، و اختلالات دو قطبي و قلبي-عروقي،‌عيب كار كبد، پركاري تيروئيد، سابقه انفاركتوس،‌ ميوكارد‌و اسكيزوفرني.


؛~~~~~~~~~~~~
13:18
💢 منع مصرف ماپروتیلین

🔹در صورت وجود سابقه بيماري صرع و حملات تشنجي و همچنين در انفاركتوس ميوكارد نبايد مصرف شود.

؛~~~~~~~~~~~~
13:18
💯, 13.1 KB
پ
21:09
💊 #میرتازاپین Mirtazapine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های متفرقه ضدافسردگی


؛~~~~~~~~~~~~
21:09
⭕️عوارض شایع میرتازاپین

🔹عوارض شایع (%10<)

🔸سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش وزن، افزایش کلسترول سرم

🔸گوارشی: خشکی دهان، افزایش اشتها، یبوست
عوارض نسبتا شایع (%10-1):

🔹قلبی عروقی: ادم محیطی، ادم، افزایش فشارخون، گشادی عروق

🔸سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، خواب آشفته، تفکرات نامعقول، گیجی، آژیتاسیون، فراموشی، اضطراب، آپاتی (بی اعتنایی)، افسردگی، هیپوستزی (اختلال حس لامسه)، کسالت، ضعف عضلات، خواب رفتگی اندام، پرش عضلانی، سرگیجه

🔹پوستی: خارش، راش پوستی

🔸غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش تری گلیسرید سرمی، عطش

🔹گوارشی: درد شکمی، وضعیت شکمی حاد، بی اشتهایی، استفراغ

🔸ادراری تناسلی: تکرر ادرار، عفونت مجاری ادراری

🔹کبدی: افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز

🔸عصبی، عضلانی و اسکلتی: سستی، کمردرد، درد عضلانی، لرزش، درد مفاصل، هایپرکینزی عضلات، هیپوکینزی

🔹تنفسی: علائم شبه آنفلونزا، تنگی نفس، تشدید سرفه، سینوزیت

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):

🔹قلبی عروقی: افت فشارخون وضعیتی


؛~~~~~~~~~~~~
21:09
🟣موارد مصرف میرتازاپین

🔹این دارو در درمان افسردگی کاربرد دارد.

؛~~~~~~~~~~~~
21:09
🟤مکانیسم اثر میرتازاپین

🔹این دارو براحتی از راه دستگاه گوارش جذب شده و در عرض دو ساعت به حداکثر سطح خونی می رسد. بطور وسیعی در کبد متابولیزه شده، مهمترین راههای بیوترانسفورماسیون این دارو دمتیلاسیون و اکسیداسیون است. ایزوآنزیم های سیتوکروم P-450 شامل CYP2D6 , 1A2 , 3A4 است. متابولیت N دسمیتل آن فعال است. دفع از طریق ادرار (75%) و مدفوع (15%) است. میانگین نیمه عمر پلاسمائی آن 40-20 ساعت است. مطالعات حیوانی عبور آن را از جفت و نیز توزیع در شیر پستان نشان داده اند.


؛~~~~~~~~~~~~
21:09
🔴توصیه های دارویی میرتازاپین

🔸قطع مصرف اين دارو بايد به تدريج و با نظر پزشك انجام شود.

🔹 مصرف اين دارو بايستي حداقل دو هفته پس از قطع داروي ضد افسردگي آنزيم آمينواكسيداز شروع شود. با اين وجود، حداقل يك هفته پس از قطع مصرف اين دارو مي‌توان مصرف ساير داروهاي ضد افسردگي را آغاز نمود.

🔸دوره درمان اين دارو بايد كامل شود.

🔹 براي حصول اثر درماني مطلوب ،‌ممكن است 3-2 هفته زمان مورد نياز باشد.

🔸در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز باشد، به محض به يادآوردن، آن نوبت بايد مصرف شود، ولی اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد، از مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر کردن مقدار مصرف بعدي باید خودداری شود. اگر رژيم درماني بصورت مصرف هنگام خواب باشد، از مصرف نوبت فراموش شده هنگام صبح باید خودداری شود. بهتر است در اين مورد، با پزشك مشورت شود.

🔹از مصرف فرآورده هاي حاوي الكل و ساير داروهاي مضعف CNS با اين دارو بايد خودداري شود.

🔸 به دليل بروز احتمال سرگيجه و كار با ماشين آلاتي كه نياز به هوشياري دارند ، بايد احتياط نمود.

🔹 به دليل بروز احتمال سرگيجه هنگام برخاستن ناگهاني از حالت نشسته يا خوابيده بايد احتياط نمود.

🔸اين دارو ممكن است سبب خشكي دهان شود. در صورت تداوم اين عارضه پس از 2 هفته بايد با پزشك مشورت شود.

🔹 در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري، بايد از مصرف اين دارو بايد مطلع شود.

؛~~~~~~~~~~~~
21:09
⛔️ هشدارها میرتازاپین

🔸این دارو بایستی در بیماران مبتلا به صرع، اختلالات کبدی و کلیوی، اختلالات هدایتی قلب، آنژین صدری و MI اخیر هیپوتانسیون، دیابت شیرین، سایکوز و نیز بیماران با سابقه مانیا با احتیاط مصرف شود.

🔹 در صورت بروز یرقان، درمان باید قطع شود.

🔸علیرغم خواص آنتی موسکارینی ناچیز، تجویز این دارو در بیماران با اختلالات ادراری، گلوکوم زاویه بسته و افزایش فشار داخل چشمی بایستی با احتیاط باشد.

🔹 به بیماران بایستی نسبت به گزارش علائم هم چون تب، گلودرد، زخمهای دهانی و سایر علائم عفونت متعاقب مصرف این دارو هشدار داد. در چنین مواردی بایستی دارو قطع و شمارش خونی انجام شود.

🔸 بدلیل ایجاد خواب آلودگی ناشی از دارو به خصوص در شروع درمان، بایستی از رانندگی و کار با ماشی آلات خودداری گردد.

🔹 قطع دارو بایستی تدریجی باشد تا علائم ترک به حداقل برسد.


؛~~~~~~~~~~~~
21:09
💯, 13.1 KB
22 July 2021
پ
01:11
💊 #نورتریپتیلن Nortriptyline

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای و سایر مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین

🔸نورتریپتیلین چیست؟
نورتريپتيلين دارويي از دسته ی ضد افسردگی های سه حلقه ای می باشد و معمولاً برای درمان افسردگی تجویز می شود.این دارو همچنین در تسكين دردهاي عصبي هم استفاده دارد .

🔹علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارو همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر خلق پایین، بی حالی،نداشتن انگیزه، افکار خطرناک ،اختلالات خواب و کاهش اشتها و...جهت رساندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی، می باشد.

🔸داروهایی مانند نورتريپتيلين می توانند به برطرف نمودن علائم افسردگی مانند کم خوابی یا کمبود اشتها کمک قابل توجهی کنند.


؛~~~~~~~~~~~~
01:20
🟢 پیش از شروع مصرف نورتريپتيلين

🔹در صورت بارداري يا اقدام به بارداري یا شیرده بودن به پزشك خود اطلاع دهيد.

🔸در صورت سابقه ی بیماری هایی نظیر تیروئید پر کار ،مشکلات کبدی ،صرع،دیابت،یبوست های مزمن،مشكل در دفع ادرار،بيماري هاي قلبی عروقی،چشمی و یا بیماری های اعصاب و سایر بیماری هارا به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا سایر داروهایی که تاکنون و در یک ماه اخیر برای درمان افسردگی و خواب استفاده نموده اید) در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.


؛~~~~~~~~~~~~
01:20
⭕️عوارض شایع نورتريپتيلين

🔹در مدت درمان با این دارو ممکن است خشکی دهان را تجربه کنید که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.

🔸یبوست و سوهاضمه ،اسهال یا تهوع نیز از عوارض شایع این دارو می باشند که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذا سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب(درمورد یبوست) و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه و مصرف به اندازه آب در شبانه روز می توانید این علائم را کاهش دهید.

🔹خواب آلودگی، خستگی، سرگیجه و مشکلات بینایی مانند تاری دید از عوارض این دارو می باشد لذا تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط بیشتری دارند خودداری نمایید.

🔸اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییروضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود کهبه مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. هنگام برخواستن ، به ارامی بلند شويد.

🔹در صورت بروز علایمی همچون اضطراب و پریشانی،اختلال در خواب، مشکل در دفع ادرار، احساس گز گز انگشتان،تغییر غیر عادی در اشتها یا وزن،تغییر طعم ها در دهان، زنگ زدن گوش، لکه های قرمز پوستی خارش دار،ریزش مو یا تعریق شدید و ضربان قلب نامنظم حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.


؛~~~~~~~~~~~~
01:20
🟣موارد مصرف نورتريپتيلين

🔹نورتريپ‌تيلين براي درمان بيماري افسردگي و نيز شب ادراري در كودكان تجويز مي‌شود.

؛~~~~~~~~~~~~
01:20
🟤مکانیسم اثر نورتريپتيلين

🔹از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي‌نفرين و سروتونين توسط پايانه سلول عصبي پيش‌سيناپسي ، غلظت سيناپسي آنها را در سيستم عصبي مركزي افزايش مي‌دهد.


؛~~~~~~~~~~~~
01:20
🟠فارماکوکینتیک نورتريپتيلين

🔹اين دارو پس از تجويز خوراكي به سرعت و بطور كامل جذب مي‌شود. داراي متابوليسم گذر اول كبدي است. راه دفع دارو كليوي است. زمان شروع اثر دارو به عنوان ضد افسردگي 3-2هفته پس از مصرف و نيمه عمر آن 44-18 ساعت مي‌باشد. پيوند اين دارو به پروتئين پلاسما زياد مي‌باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
01:20
🔴توصیه های دارویی نورتريپتيلين

🔸از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .

🔹قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی برای بیمار در برداشته باشد که اصطلاحا به آن سندرم محرومیت دارو می گویند و عوارضی همچون سردرد،تهوع،ضعف،حملات ترس و بی حالی در بر دارد.

🔸به دلیل این که مسمومیت با ضد افسردگی های سه حلقه ای بسیار خطرناک می باشد دارو را به همان مقدار تجویز شده مصرف کنید و دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.در صورت مصرف بیش از حد یا ناخواسته ی دارو حتما با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید. -مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔹در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند. بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .

🔸در مدت درمان با اين دارو ممكن است حساسیت پوست و بدن شما به نور آفتاب بیشترشود لذا. تا جای ممکن در معرض تابش مستقیم خورشید. قرار نگیرید و از فرآورده های ضدآفتاب و عینک آفتابی حتماً استفاده نمایید.

🔹در صورتی که مبتلا به دیابت هستید ،مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش قندخون شما شود لذا قندخون خودرا به صورت منظم چک کنید و با پزشک خود درمورد آن صحبت کنید.

🔸در صورت شروع هرگونه درمان یا قصد عمل جراحی، درمانگر خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.

🔹پیش از دریافت هرگونه دارو از داروخانه (مانندداروهای ضد درد،ضد سرماخوردگی و ضد حساسیت)دکتر داروساز را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.


؛~~~~~~~~~~~~
01:20
⚫️ نحوه مصرف نورتريپتيلين

🔹نحوه و مقدار مصرف این دارو با توجه به مشکل و شرایط بیمارمتفاوت است.ممکن است این دارو سه تا چهارنوبت در روز و یا تنها یک نوبت تجویز گردد.

🔸اگر نورتریپتیلین به صورت یک نوبت در روز تجویز شود بهترین زمان مصرف آن شب ها پیش از خواب می باشد.اما برخی پزشکان ترجیح می دهند دارو را در مقدار کمتر اما در دو تا سه نوبت در روز برای درمان افسردگی تجویز کنند لذا. حتماً دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف نمایید.

🔹ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.

🔸این دارو با غذا تداخلی ندارد و میتوانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.

🔹در صورت فراموش كردن مصرف يك نوبت دارو بلافاصله پس از يادآوري آن را مصرف كنيد مگر آنكه زمان ياد آوري به نوبت مصرف بعدي دارو نزديك باشد.در اين شرايط نوبت فراموش شده را مصرف نكنيد و نوبت بعدي را در زمان خودش مصرف كنيد اما به هيچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نكنيد.


؛~~~~~~~~~~~~
01:20
⚪️نورتريپتيلين در بدن چگونه عمل می کند؟

🔹این دارو در بدن با افزایش سطح ناقل های شیمیایی موجود در مغز که نقش پیام رسانی عصبی بین سلول های اعصاب رابر عهده دارند،علائم افسردگی رابرطرف می نماید.


؛~~~~~~~~~~~~
01:20
💯, 13.1 KB
پ
05:53
💊 #پاروکستین Paroxetine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده انتخابی سروتونین

🔸پاروکستین چیست؟
پاروکستین از دسته ی داروهای ضدافسردگی می باشد که در موارد متنوعی مانند افسردگی ، اختلالات اضطرابی و وسواس اجباری تجویز می شود.

🔹علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارو همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر خلق پایین، بی حالی،نداشتن انگیزه، افکار خطرناک ،اختلالات خواب و کاهش اشتها و...جهت رساندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی،می باشد. پاروکستین به علت کاهش میل جنسی در درمان انزال زودرس نیز تجویز می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
🟢 پیش از شروع مصرف پاروکستین

🔹در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.

🔸در صورت سابقه مشکلات کبدی، کلیوی، قلبی (ضربان قلب نامنظم)، صرع، دیابت نوع ۲، مشکلات چشمی (مانند گلوکوم یا آب سیاه)، مشکلات خونی (خون ریزی)، تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.

🔹اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.

🔸در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.

🔹در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین، راسلژیلین، ترانیل سیپرامین و...) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.

🔸درصورت سابقه ی خونریزی معده، یا زخم دوازدهه به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.(خصوصا دارو های قلبی ،ضد صرع،آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
⭕️عوارض شایع پاروکستین

🔹در مدت درمان با این دارو ممکن است احساس خستگی و کوفتگی،سوهاضمه و یا اسهال خفیف را تجربه کنید که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذایی سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه این علائم را کاهش دهید.

🔸سردرد و تغییرات خلق و خو،عصبانیت و اضطراب،گیجی،ضعف وتاری دید نیزمی تواند از عوارض این دارو باشد.

🔹مصرف این دارو ممکن است خشکی دهان ایجاد کند که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.

🔸در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .

🔹در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .

🔸مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔹اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییروضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود کهبه مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. هنگام برخواستن ، به ارامی بلند شويد.


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
🟣موارد مصرف پاروکستین

🔹این دارو در درمان افسردگی، وسواس جبری، اختلالات پانیک، فوبیا و اختلالات اضطراب منتشر کاربرد دارد.

؛~~~~~~~~~~~~
05:53
🟤مکانیسم اثر پاروکستین

🔹این دارو مانع باز جذب سروتونین می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
🟠فارماکوکینتیک پاروکستین

🔹این دارو به راحتی از دستگاه گوارشی جذب شده و حداکثر سطح پلاسمائی آن 5 ساعت بعد از مصرف حاصل می شود. این دارو متابولیسم عبور اول کبد وسیعی دارد. راه متابولیت اصلی آن اکسیداسیون بوده که بدنبال آن متیلاسیون و تشکیل کونژوگه های گلوکورونید و سولفات صورت می گیرد. بخشی از CYP2D6 مسئول متابولیسم پاروکستین است. این دارو به میزان وسیعی در بافتهای بدن توزیع شده و میزان باند پروتئینی پلاسمائی آن 95% است. نیمه عمر حذف آن حدود 21 ساعت است. دفع آن عمدتاً از طریق ادرار (64%) و مدفوع (36%) است. این دارو در شیر ترشح می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
🔴توصیه های دارویی پاروکستین

🔸از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .

🔹قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی برای بیمار در برداشته باشد که اصطلاحا به آن سندرم محرومیت دارو می گویند و عوارضی همچون سردرد،تهوع،ضعف،حملات ترس و بی حالی در بر دارد.

🔸به دلیل این که مسمومیت با این دسته از داروها بسیار خطرناک می باشد دارو را به همان مقدار تجویز شده مصرف کنید و دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.در صورت مصرف بیش از حد یا ناخواسته ی دارو حتما با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.

🔹مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔸در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.

🔹پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد ،پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف پاروکستین قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.

🔸داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.

🔹در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
⛔️ هشدارها پاروکستین

🔸حداکثر دوز در افراد مسن و ناتوان 40 میلی گرم روزانه است.

🔹 در بیماران دچار اختلال کبدی و کلیوی، کاهش دوز الزامی است.

🔸 جهت کاهش علائم ترک، کاهش دوز دارو بایستی تدریجی باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
⚫️ نحوه مصرف پاروکستین

🔹پاروکستین  بصورت قرص خوراکی ۱۰،۲۰و۳۰میلی گرم موجود می باشد.

🔸اگر این دارو بصورت یک نوبت در روز تجویز شود می توانید آن را هر زمان که راحت هستید مصرف کنید زیرا مشاهده شده است که این دارو برخی از افراد را دچار خواب آلودگی و برخی از افراد را دچار بی خوابی می کند به همین دلیل بسته به شرایط خودتان زمان مشخصی در شبانه روز را برای مصرف این دارو تعیین نمایید.

🔹در صورتی که از این دارو جهت درمان حملات ترس (panic) استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با پاروکستین امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید.

🔸بهتر است دارو را همراه با یک میان وعده یا پس از صبحانه میل نمایید.

🔹در صورت مصرف فرم مایع دارو،مصرف داروهای درمان سوهاضمه و شربت های ضداسید معده را حداقل دوساعت با زمان مصرف این دارو فاصله دهید.

🔸در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
🔘 پاروکستین چگونه عمل می کند؟

🔸سلول های مغزی که نورون نام دارند، چندین نوع ماده ی شیمیایی را به عنوان پیام رسان در فضای بین سلولی آزاد می کنند تا نورون ها تحریک شوند و پیام عصبی منتقل گردد.این روند برای کنترل بسیاری از عملکردهای مغزی صورت میگیرد.

🔹سروتونین یکی از این ترکیبات می باشد که پس از تحریک نورون ها توسط پمپ هایی به داخل سلول های عصبی بازگردانده می شود.

🔸داروهای مهارکننده ی اختصاصی این پمپ های جمع کننده ی سروتونین (SSRI) كه پاروکستین يكي از آنهاست، با مهار بازجذب سروتونين به داخل سلول ها منجر به باقي ماندن سروتونين در فضاي بين سلولي در مغز و در نتيجه تحريك بيشتر سلول هاي عصبي مي شوند.

🔹در بیماری هایی نظیر افسردگی، اختلالات اضطرابی و وسواس،سطح سروتونین در مغز کاهش می یابد و با اثر این داروها می توان تعادل بین عوامل شیمیایی مغز را برقرار کرد تا علائم این بیماری ها برطرف گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
05:53
💯, 13.1 KB
23 July 2021
پ
02:20
Video file
00:40, 1.1 MB
💊 #سرترالین Sertraline

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده انتخابی سروتونین


؛~~~~~~~~~~~~
02:21
💊 سرترالین چیست؟

🔸سلول های مغزی که نورون نامیده می شوند،مواد شیمیایی مختلفی را جهت ارتباط با سایر نورون ها ترشح می کنند.این یعنی یک سری تکانه الکتریکی بین نورون ها مسئول کارکرد های بخش های مختلف مغز می باشند.

🔹سروتونین یکی از این مواد شیمیایی است که در مغز تولید می شود .زمانی که سروتونین از نورون ترشح می گردد،منجر به تحریک سایر نورون ها می شود،سپس توسط پمپ هایی به سلول های مغزی باز می گردد و بازیابی می شود.

🔸سرترالین متعلق به خانواده ي داروهاي ضدافسردگي مهاركننده ي پمپ جمع كننده ي سروتونين (SSRIs)می باشد که در اختلالات مختلفی از جمله درمان افسردگی، حملات ترس، اختلالات اضطرابی و وسواس تجویز می شوند.
افسردگی و حملات ترس(panic disorder) عموماً بدون علت مشخصی در افراد بروز می کنند یا در اثر مشکلات ارتباطی،ضربه ی روحی یا یک بیماری رخ می دهد.

🔹دارو های مهار کننده ی پمپ جمع کننده ی سروتونین (داروهای SSRIs )که سرترالین یکی از آنها می باشد ،سطح سروتونین را در فضای بین نورون ها افزایش می دهند.این کار کمک به برطرف سازی علائم افسردگی و حملات ترس و بسیاری از اختلالات دیگر مربوط به خلق و خو در برخی از افراد می شود. سرترالین به علت کاهش میل جنسی در درمان انزال زودرس نیز کاربرد دارد.


؛~~~~~~~~~~~~
02:21
⚫️ نحوه مصرف سرترالین

🔹این دارو به صورت قرص و کپسول خوراکی ۵۰و۱۰۰میلی گرم موجود می باشد.

🔸از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتدایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق برنامه ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .

🔹قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض نامناسبی از جمله بروز حمله ي تشنجي برای بیمار در برداشته باشد لذا قطع اين دارو بايدبصورت تدريجي و تحت نظر پزشك انجام شود.

🔸ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.

🔹در صورتی که این دارو بصورت ۱ عدد در روز برای شما تجویز شده باشد،می توانید آن را در هر زمان از روز که راحت ترید میل کنید.اما برای همه ی روزها زمان مشخصی تعیین کنید و دارو را منظم مصرف نمایید. معمولاً توصیه می شود این صبح یا عصرها مصرف گردد.

🔸در صورتی که از این دارو جهت درمان اختلالات اضطرابی استفاده می نمایید،ممکن است پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز کند.به این خاطر که در برخی افراد در دوهفته ی نخست درمان با سرترالین امکان بروز اضطراب یا افزایش آن وجود دارد.به همین دلیل بهتر است دارو با مقدار کم آغاز شود و به تدریج دوز آن افزایش یابد،لذا این دارو را دقیقا طبق دستورات پزشک مصرف نمایید و به مقدار مصرفی تاکید شده،دقت کنید.

🔹این دارو با غذا تداخل ندارد می توان قبل یا بعد از غذا آن را مصرف نمایید.

🔸در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.‎

؛~~~~~~~~~~~~
02:22
🟢 پیش از شروع مصرف سرترالین

🔹در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.

🔸در صورت سابقه مشکلات کبدی ، کلیوی، قلبی(ضربان قلب نامنظم)، صرع،دیابت نوع ۲،مشکلات چشمی(مانند گلوکوم یا آب سیاه)،مشکلات خونی(خون ریزی)،تغییر خلق و خوی شدید (سرخوشی ناگهانی) حتما پزشک خود را مطلع سازید.

🔹اگر همزمان با تجویز این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی قرار دارید (شوک درمانی) به پزشک خود اعلام نمایید.

🔸در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع کنید.

🔹در صورتی که در دو هفته ی اخیر داروهای ضد افسردگی از گروه مهار کننده ی مونو آمین اکسیداز (مانند سلژیلین،راسلژیلین،ترانیل سیپرامین و...) مصرف می کرده اید، حتما به پزشک خود یادآوری نمایید.

🔸از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.(خصوصا دارو های قلبی، ضد صرع، آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها و داروهای آرامبخش)


؛~~~~~~~~~~~~
02:22
⭕️عوارض شایع سرترالین

🔹عوارض گوارشی مانند احساس تهوع،سوء هاضمه،یبوست یا اسهال خصوصا در ابتدای مصرف سرترالین شایع می باشد که با مصرف وعده های غذایی ساده و سبک و مصرف آب به مقدار کافی می توان شدت آنها را کاهش داد.

🔸در صورت احساس خواب آلودگی ،ضعف و خستگی از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به احتیاط و تمرکز دارند خودداری نمایید .

🔹برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.

🔸خشکی دهان نیز از علائم مربوط به مصرف این دارو میباشد که با آدامس یا آبنبات فاقد شکر می توان آن را برطرف نمود .

🔹تغییرات خلق و خو مانند احساس اضطراب ،پریشانی ،بی قراری و فراموشی و احساس لرزش ممکن است اوایل درمان با سرترالين بروز کند که به مرور و در مدت چند روز برطرف می شوند امادر صورت ادامه دار شدن یا تشدید این علائم با پزشک خود صحبت کنید.

🔸در صورت اختلال در خواب،تعریق بیش از حد،کاهش اشتها یا تغییر وزن ناگهانی ، درد ، احساس گزگز انگشتان ، مشکلات جنسی ،زنگ زدن گوش ،ضربان‌نامنظم ، آبریزش بینی یا خارش که ادامه دار باشد،با پزشک خود صحبت نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
02:22
🟣موارد مصرف سرترالین

🔹در درمان افسردگی، وسواس اجباری، اختلالات پانیک و اختلالات خلقی کاربرد دارد

؛~~~~~~~~~~~~
02:22
🟤مکانیسم اثر سرترالین

🔹سرترالین یک مهار کننده قوی و انتخابی باز جذب نورونی سروتونین SSRI می باشد و با تقویت فعالیت سروتونرژیکدر CNS و متعاقبا مهار فعالیت آدرنرژیک در ناحیه Locus Coeruleus می شود


؛~~~~~~~~~~~~
02:22
🟠فارماکوکینتیک سرترالین

🔹سرترالین به آهستگی از طریق دستگاه گوارش جذب شده و حداکثر سطح پلاسمائی آن 5/8-5/4 ساعت پس از مصرف آن است. متابولیسم عبور اول وسیعی در کبد دارد. راههای اصلی متابولیسم اصلی آن دمتیلاسیون و تبدیل آن به دمتیل سرترالین که غیر فعال است. به طور وسیعی در تمام بافتهای بدن توزیع شده و 98% باند پروتئینی دارد. نیمه عمر حذفی آن حدود 26 ساعت است. به میزان مساوی از ادرار و مدفوع دفع می شود که عمدتاً به شکل متابولیت است. این دارو وارد شیر مادر هم می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
02:22
🔴توصیه های دارویی سرترالین

🔸ممکن است در ۲-۳هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.

🔹در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک باشید تا پیشرفت درمانی شما بررسی شود.
-در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته بیشتر شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند. بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و پزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید.

🔸 مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از سرترالین می شود لذا مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید.

🔹مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.

🔸در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید ، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل ،از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد .در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.

🔹پیش از دریافت یا شروع هر دارو ،فرآورده گیاهی یا مکمل،خصوصاً داروهای ضد التهاب و تسکین دهنده درد ،پزشک یا داروساز خودرا در جریان مصرف سرترالین قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری کنید.

🔸مصرف دارو های تضعیف کننده ی اعصاب و کاربامازپین با این دارو نیاز به بررسی و تنظیم دوز مناسب توسط پزشک دارد.

🔹داروهای ضد افسردگی متنوع با اثرات متفاوت وجود دارند در صورتی که احساس می کنید این دارو مناسب شما نمی باشد می توانید با پزشک خود درباره تغییر دارو صحبت کنید اما از قطع درمان خودداری نمایید.

🔸در مدت درمان بااین دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.


؛~~~~~~~~~~~~
02:22
⛔️ هشدارها سرترالین

🔸در بیماران با اختلالات کبدی یا کلیوی - بیماران قلبی - سابقه حملات تشنج - اختلالات انعقادی -گلوکوم با زاویه بسته و سابقه مانیا بایستی با احتیاط مصرف شود، در بیماران با اختلال کبدی کاهش دوز بایستی مد نظر باشد.

🔹بی ضرری و اثر بخشی سرترالین در کودکان برای درمان افسردگی - اختلالات پانیک - موارد PTSD و اختلالات اضطرابی اجتماعی ثابت نشده است


؛~~~~~~~~~~~~
02:22
💯, 13.1 KB
24 July 2021
پ
02:46
💊 #ترانیل_سیپرامین Tranylcypromine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده مونو آمین اکسیداز


؛~~~~~~~~~~~~
02:46
⭕️عوارض شایع ترانیل سیپرامین

🔹سایر عوارض (درصد نامشخص):
قلبی عروقی: ادم، افت فشارخون وضعیتی، تپش قلب، تاکی کاردی

🔸سیستم اعصاب مرکزی: آژیتاسیون، اضطراب، لرز، سرگیجه، خواب آلودگی، سردرد، بی خوابی، مانیا (شیدایی)، میوکلونوس (انقباض یا پرش عضلانی)، کرختی، خواب رفتگی اندام، بی قراری

🔹پوستی: افزایش تعریق، کهیر

🔸غدد درون ریز و متابولیسم: سندرم ترشح نامناسب هورمون ضدادراری (SIADH)

🔹گوارشی: درد شکمی، بی اشتهایی، یبوست، اسهال، تهوع، خشکی دهان

🔸ادراری تناسلی: اختلالات جنسی (شامل اختلال ارگاسم، اختلال در انزال و ضعف جنسی)، احتباس ادرار

🔹هماتولوژی و انکولوژی: آگرانولوسیتوز، آنمی، لکوپنی، ترومبوسیتوپنی

🔸عصبی، عضلانی و اسکلتی: اسپاسم عضلانی، لرزش، ضعف

🔹چشمی: تاری دید

🔸گوشی: وزوز گوش


؛~~~~~~~~~~~~
02:46
🟣موارد مصرف ترانیل سیپرامین

🔹اين دارو براي درمان بيماري افسردگي تجويز مي‌شود.

؛~~~~~~~~~~~~
02:46
🟤مکانیسم اثر ترانیل سیپرامین

🔹ترانيل سايپرومين آنزيم مونوآمينواكسيداز (MAO)را بصورت برگشت پذير مهار مي‌كند. كاهش فعاليت اين آنزيم موجب افزايش غلظت ناقلهاي عصبي در محلهاي ذخيره آنها و دستگاه عصبي مركزي مي‌گردد. اين اثر اساس فعاليت ضد افسردگي اين دارو مي باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
02:46
🟠فارماکوکینتیک ترانیل سیپرامین

🔹اين دارو از دستگاه گوارش بخوبي جذب ميشود و در كبد متابوليزه كي‌شود. اثر دراو 10-7 روز پس از مصرف خوراكي شروع مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
02:46
🔴توصیه های دارویی ترانیل سیپرامین

🔸براي بروز اثرات درماني اين دارو حداقل 3 هفته وقت لازم است.

🔹 قطع مصرف اين دارو بايد تدريجاً و با مشورت پزشك انجام شود.

🔸از مصرف همزمان اين دارو با ساير داروهاي ضد افسردگي بايد پرهيز‌ شود.

🔹 ساير داروهاي ضد افسردگي بايد حداقل 2 هفته پس از قطع مصرف دارو تجويز شوند.

🔸مصرف اين دارو بايد حداقل يك هفته پس از قطع مصرف سایر داروهای ضد افسردگی و در مورد فلوکستین حداقل پنج هفته بعد شروع شود.

🔹از مصرف كاربامازپين ولوودوپا،حداقل تا 2 هفته پس از قطع اين دارو بايد پرهيز شود.

🔸در صورت بروز تپش قلب يا سردرد مداوم با اين دارو ، مصرف دارو بايد قطع شود.

🔹اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔸در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو ، به محض به ياد آوردن ،‌ آن نوبت بايد مصرف شود. مگر اينكه تا زمان مصرف نوبت بعدي، كمتر از 2 ساعت باقي مانده باشد. از دو برابر كردن مقدار مصرف بعدي بايد خودداري شود و دارو مطابق رژيم درماني بايد مصرف گردد.

🔹از مصرف غذاهاي حاوي تيرامين، نوشابه‌هاي حاوي كافئين و فرآورده‌هاي حاوي الكل وداروهاي ضد سرفه، بدون مشورت با پزشك بايد خودداري گردد.

🔸در صرت بروز علائم بحران زيادي فشار خون، بايد به پزشك مراجعه شود.

🔹به دليل بروز سرگيجه يا تاري ديد ، هنگام برخاستن از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.

🔸به دليل بروز سرگيجه ، هنگام رانندگي يا كار با ماشين آلاتي كه نياز به هوشياري دارند، بايد احتياط نمود.

🔹در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري، بايد پزشك از مصرف دارو مطلع شود.

🔸بيماران مبتلا به آنژين بدون مشورت با پزشك نبايد فعاليت‌هاي بدني خود را افزايش دهند.


؛~~~~~~~~~~~~
02:46
⛔️ هشدارها ترانیل سیپرامین

🔸اين دارو در موارد زير با احتياط فراوان مصرف ‌شود:
آريتمي قلبي، بيماري قلبي‌ - عروقي، سردرد شديد و مكرر، عيب كار كبد، زيادي فشار خون، عيب كار كليه، اسكيزوفرني،‌تمايل به خودكشي و بيماراني كه تحت عمل سمپاتكتومي قرار گرفته‌اند.

🔹 در طول درمان با اين داور فشار خون بيمار بايد كنترل شود. در صورت بروز تپش قلب يا سردرد مداوم، مصرف اين دارو بايد قطع شود.


؛~~~~~~~~~~~~
02:46
💯, 13.1 KB
25 July 2021
پ
00:33
💊 #ترازودون Trazodone

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای تعدیل کننده سروتونین


؛~~~~~~~~~~~~
00:33
⭕️عوارض شایع ترازودون

🔹سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، سرگیجه، سردرد، عصبانیت، خستگی

🔸گوارشی: خشکی دهان، تهوع و استفراغ

🔹چشمی: تاری دید

عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔸قلبی عروقی: افت فشارخون، سنکوپ، تپش قلب، برادی کاردی سینوسی، تاکی کاردی

🔹سیستم اعصاب مرکزی: گیجی، آتاکسی، سنگینی سر، کسالت، فقدان تمرکز، دیس اورینتیشن (اختلال در تشخیص موقعیت)، آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)، درد قفسه سینه، هذیان، توهم، هیپومانیا، اختلال حافظه، کرختی، خواب رفتگی اندام، اختلال در تکلم
غدد درون ریز و متابولیسم: کاهش وزن، افزایش وزن، تغییر میزان خونریزی قاعدگی، افزایش میل جنسی

🔸گوارشی: یبوست، بیماری گوارشی، اسهال، نفخ، افزایش اشتها، ریزش غیرارادی بزاق (سیالوره)

🔹ادراری تناسلی: قاعدگی زودتر از موعد، خون در ادرار، ضعف جنسی، انزال برگشتی، تکرر ادرار، وقفه در دفع ادرار

🔸هماتولوژی و انکولوژی: آنمی

🔹ازدیاد حساسیت: آنژیوادم، واکنش ازدیاد حساسیت

🔸عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد عضلانی، لرزش، پرش عضلانی

🔹چشمی: خستگی چشم، خارش چشم، قرمزی چشم

🔸تنفسی: احتقان بینی، احتقان سینوس پارانازال، تنگی نفس

سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: افزایش فشارخون، انقباض زودرس بطنی

🔸سیستم اعصاب مرکزی: افکارخودکشی، میل به خودکشی


؛~~~~~~~~~~~~
00:33
🟣موارد مصرف ترازودون

🔹ترازودون براي درمان افسردگي تجويز مي‌شود.

؛~~~~~~~~~~~~
00:33
🟤مکانیسم اثر ترازودون

🔹اين دارو برداشت مجدد سروتونين به داخل پايانه عصبي را مهار مي‌كند و درد نتيجه سروتونين مدت زمان بيشتري گيرنده‌هاي خود را تحريك مي‌كند.


؛~~~~~~~~~~~~
00:33
🟠فارماکوکینتیک ترازودون

🔹اين دارو از طريق خوراكي به خوبي جذب مي‌شود نيمه عمر پلاسمايي آن 9-5 ساعت است. در كبد متاوليزه شده و داراي متابوليت و فعال مي‌باشد 95% به پروتئين‌هاي پلاسما متصل مي‌شود. دفع دارو از طريق صفرا و كليه مي‌باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
00:33
🔴توصیه های دارویی ترازودون

🔸مصرف اين دارو بايد حداقل دو هفته پس از قطع مصرف داروهاي ضد افسردگي مهار كننده آنزيم مونوآمينواكسيداز شروع شود. با اين وجود حداقل يك هفته پس از قطع مصرف اين دارو ،‌مي‌توان مصرف ساير داروهاي ضد افسردگي را آغاز نمود.

🔹دوره‌ درمان با اين دارو بايد كامل شود.

🔸در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،‌اگر تا زمان مصرف نوبت بعدي كمتر از 4 ساعت باقي‌ مانده باشد از مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر كردن مقدار مصرف بعدي بايد خودداري گردد.

🔹 قبل از قطع مصرف دارو، بايد به پزشك مراجعه شود. مصرف اين دارو بايد به تدريج قطع شود.

🔸در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري پزشك بايد از مصرف اين دارو مطلع گردد.

🔹از مصرف همزمان فرآورده‌هاي حاوي الكل و ساير داروهاي مضعف CNSبا اين دارو بايد خودداري شود.

🔸به دليل بروز احتمالي سرگيجه، هنگام رانندگي يا كار با ماشين آلاتي كه نياز به هوشياري دارند بايد احتياط نمود.

🔹به دليل بروز احتمالي سرگيجه ، هنگام برخاستن ناگهاني از حالت خوابيده يا نشسته، بايد احتياط نمود.


؛~~~~~~~~~~~~
00:33
⛔️ هشدارها ترانیل ترازودون

🔸در موارد زير اين دارو با احتياط مصرف شود:‌
بيماري‌قلبي ، نارسايي كبدي، عيب‌كار كليه


؛~~~~~~~~~~~~
00:33
💢 منع مصرف ترازودون

🔹در صورت وجود سكته اخير قلبي اين دارو نبايد مصرف شود.

؛~~~~~~~~~~~~
00:33
💯, 13.1 KB
پ
14:32
💊 #تریمیپرامین Trimipramine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > دارو های ضدافسردگی سه حلقه ای و سایر مهارکننده بازجذب نوراپی نفرین


؛~~~~~~~~~~~~
14:32
⭕️عوارض شایع تریمیپرامین

سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔸قلبی عروقی: آریتمی قلبی، حوادث عروق مغزی، ادم صورت، گرگرفتگی، بلوک قلبی، افزایش فشارخون، افت فشارخون، سکته قلبی، تپش قلب، تاکی کاردی

🔹سیستم اعصاب مرکزی: الکتروانسفالوگرام غیر طبیعی، آژیتاسیون، اضطراب، آتاکسی، گیجی، هذیان، دیس اورینتیشن (اختلال در تشخیص موقعیت)، سرگیجه، خواب آلودگی، تشدید سایکوز، واکنش خارج هرمی، خستگی، توهم، سردرد، هیپومانیا، بی خوابی، کابوس شبانه، کرختی، خواب رفتگی اندام، نوروپاتی محیطی، بی قراری، تشنج، احساس سوزن سوزن شدن، سندرم ترک

🔸پوستی: ریزش مو، افزایش تعریق، خارش، حساسیت پوست به نور، راش پوستی، کهیر
غدد درون ریز و متابولیسم: تغیر در میل جنسی، گالاکتوره، ژینکوماستی، افزایش قندخون، افت قندخون، سندرم ترشح نامناسب هورمون ضدادراری (SIADH)، افزایش وزن، کاهش وزن

🔹گوارشی: کرامپ شکمی، بی اشتهایی، یبوست، اسهال، درد اپی گاستر (سر دل)، سیاه شدن زبان، تهوع، فلج ایلئوم، بزرگ شدن غده پاروتید، التهاب دهان، طعم ناخوشایند در دهان، استفراغ، خشکی دهان

🔸ادراری تناسلی: هایپرتروفی سینه، سختی در دفع ادرار، ضعف جنسی، تورم بیضه، احتباس ادرار

🔹هماتولوژی و انکولوژی: آگرانولوسیتوز، افزایش سطح ائوزینوفیل، پتشی، پورپورا، ترومبوسیتوپنی

🔸کبدی: یرقان کلستاتیک، افزایش آنزیم های کبدی

🔹ازدیاد حساسیت: ادم زبان

🔸عصبی، عضلانی و اسکلتی: لرزش، ضعف

🔹چشمی: اختلال تطابق، گلوکوم با زاویه بسته، تاری دید، گشادی مردمک

🔸گوشی: وزوز گوش

🔹کلیوی: پر ادراری


؛~~~~~~~~~~~~
14:32
🟣موارد مصرف تریمیپرامین

🔹اين دارو درمان بيماري افسردگي مصرف مي‌‌شود.

؛~~~~~~~~~~~~
14:32
🟤مکانیسم اثر تریمیپرامین

🔹اين دارو از طريق مهار برداشت مجدد نوراپي‌نفرين و سروتونين توسط غشاء پايانه سلول عصبي پيش‌سيناپسي ، غلظت آنها را در سيستم اعصاب مركزي افزايش مي‌دهد.


؛~~~~~~~~~~~~
14:32
🟠فارماکوکینتیک تریمیپرامین

🔹اين دارو پس از تجويز خوراكي و بطور كامل از مجراي گوارش جذب مي‌شود. داراي متابوليسم گذر اول كبدي است. نيمه عمر اين دارو 11-9 ساعت مي باشد. 90% دارو به پروتئين‌هاي پلاسما پيوند مي‌يابد. زمان شروع اثر دارو 3-2 هفته پس از مصرف بوده و دفع آن از طریق كليه‌صورت مي‌گيرد.


؛~~~~~~~~~~~~
14:32
🔴توصیه های دارویی تریمیپرامین

🔸اين دارو در موارد زير بايد با احتياط فراوان مصرف شود.

🔹الكسيم حاد، آسم ،‌اختلالات دوقطبي، اختلالات خوني و گوارشي، گلوكوم با زاويه باريك، افزايش فشار داخل كره چشم، پركاري تيروئيد،‌هيپروتروفي پروستات، عيب كار كليه، اسيكيزوفرني،‌حملات تشنجي، حساسيت به دارو‌هاي ضد افسردگي سه‌حلقه‌اي و احتباس ادرار.


؛~~~~~~~~~~~~
14:32
⛔️ هشدارها ترانیل تریمیپرامین



🔸از قطع ناگهاني مصرف دارو بايد پرهيز‌شود. در صورت نياز ، كاهش مقدار مصرف بتدريج در طول يك دوره حداقل 4 هفته‌اي انجام شود.

🔹 در هفته‌هاي اول درمان به دليل افزايش تمايل به خودكشي بايد بيمار را تحت نظر قرار داد.

🔸بيش از يك داروي ضد افسردگي در يك زمان نبايد تجويز شود.

🔹براي شروع اثرات درماني اين دارو حداقل 6-1 هفته وقت لازم است.

🔸به علت نيمه عمر طولاني دارو ، تجويز يكباره مقادير‌آن در موقع خواب، كفايت مي كند.

🔹به بيمار بايد يادآوري شود كه در صورت بروز علائم آنتي موسكاريني به درمان ادامه دهد، چون به اين اثرات تا حدي تحمل حاصل مي‌شود.

🔸در صورت وجود سابقه مصرف مهار كننده آنزيم MAOتوسط بیمار، بايد دو هفته بعد از قطع آن، مصرف این دارو را آغاز نمود.

🔹در صورت ضرورت مصرف داروي مهاركننده MAO بايد حداقل يك هفته میان قطع اين دارو و شروع مصرف داروي جديد فاصله ايجاد شود.

🔸اين دارو با ايجاد خواب آلودگي، ممكن است بر اعمالي كه نياز به مهارت و هوشياري دارند، مانند رانندگي، تأثير بگذارد.

🔹مصرف اين دارو در كودكان توصيه نمي شود.

🔸دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز ‌باشد، به محض به يادآوردن ،آن نوبت بايد مصرف شود، مگر اينكه،تقریبا زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد. در اين صورت، مقدار مصرف بعدي نيز نبايد دو برابر گردد. اگر رژيم درماني بصورت مصرف در هنگام خواب باشد، نبايد هنگام صبح دارو مصرف شود. بهتر است در اين موارد با پزشك مشورت گردد.

🔸به دليل احتمال بروز منگي و سرگيجه هنگام برخاستن از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.

🔹با مصرف اين دارو، خشكي دهان ممكن است بروز نمايد. در صورت تداوم اين عارضه به مدت بيش از 2 هفته، بايد به پزشك مراجعه شود.

🔸احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف اين دارو وجود دارد. لذا ضروري است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود.

🔹بيمار بايد 7-3 روز پس از قطع مصرف دارو تحت نظر باشد.

🔸در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري، پزشك بايد از مصرف دارو مطلع شود.

؛~~~~~~~~~~~~
14:33
💯, 13.1 KB
29 July 2021
پ
03:56
💊 #ونلافاکسین Venlafaxine

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضدافسردگی > داروهای مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین


؛~~~~~~~~~~~~
03:56
⭕️عوارض شایع ونلافاکسین

عوارض شایع (%10<):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: بی خوابی، سرگیجه، خواب آلودگی

🔸پوستی: افزایش تعریق

🔹گوارشی: تهوع، خشکی دهان

🔸عصبی، عضلانی و اسکلتی: ضعف

عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: گشادی عروق، افت فشارخون، افت فشارخون وضعیتی، سنکوپ، تاکی کاردی، افزایش فشارخون

🔸سیستم اعصاب مرکزی: عصبانیت، خمیازه، اختلال ارگاسم، خواب آشفته، خواب رفتگی اندام، آژیتاسیون، آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)، آپاتی (بی اعتنایی)، لرز، گیجی، زوال شخصیت، توهم، هایپرتونی، رفتار شیدایی، میوکلونوس (انقباض یا پرش عضلانی)، تشنج

🔹پوستی: ریزش مو، کبودی، خارش، حساسیت پوست به نور، راش پوستی، کهیر

🔸غدد درون ریز و متابولیسم: ارگاسم غیرطبیعی، کاهش میل جنسی، افزایش کلسترول خون، خونریزی شدید و طولانی قاعدگی، افزایش وزن، کاهش وزن

🔹گوارشی: بی اشتهایی، یبوست، اسهال، استفراغ، دندان قروچه، اختلال چشایی، خونریزی گوارشی

🔸ادراری تناسلی: اختلال انزال، ضعف جنسی، خونریزی غیرطبیعی رحمی، تکرر ادرار، بی اختیاری ادرار، احتباس ادرار، اختلالات ادراری

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: لرزش

🔸چشمی: اختلالات بینایی، اختلال در تطابق، گشادی مردمک

🔹گوشی: وزوز گوش

سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔸قلبی عروقی: افزایش فشارخون، افزایش ضربان

🔹سیستم اعصاب مرکزی: افکار خودکشی

🔸غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش تری گلیسرید سرم

🔹هماتولوژی و انکولوژی: هماتوم، پتشی

🔸تنفسی: خون دماغ


؛~~~~~~~~~~~~
03:56
🟣موارد مصرف ونلافاکسین

🔹این دارو در درمان افسردگی، اختلالات اضطراب عمومی و فوبیای احتماعی بکار می رود.

؛~~~~~~~~~~~~
03:56
🟤مکانیسم اثر ونلافاکسین

🔹ونلافاکسین باعث مهار انتخابی بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین در پایانه های عصبی مغز می گردد و به مقدار کمتر مهار کننده بازجذب دوپامین نیز هست.
ونلافاکسین و متابولیت فعال آن O-desmethylvenlafaxine تاثیر چندانی بر گیرنده های موسکارینک کلینرژیک - هیستامین اچ۱ و آلفا آدرنرژیک ندارد


؛~~~~~~~~~~~~
03:56
🟠فارماکوکینتیک ونلافاکسین

🔹این دارو به راحتی از دستگاه گوارشی جذب می شود. پس از مصرف خوراکی تحت متابولیسم عبور اولیه کبدی وسیعی قرار می گیرد که به تشکیل متابولیت های فعال مثل O دسمتیل وفلافاکسین که از طریق ایزوآنزیم CYP2D6 , P4S0حاصل می شود، می انجامد. CYP3A4 نیز در آن دخیل است حداکثر سطح پلاسمایی وفلافاکسین و O دسمتیل وفلافاکسین به ترتیب حدود 2 و 4 ساعت پس از یک دوز حاصل می شود. باند پروتئینی این دارو و متابولیت هایش پایین است. نیمه عمر حذفی این دارو 5 ساعت بوده، عمدتاً به فرم متابولیتی از طریق ادرار دفع می شود، حدود 2% آن نیز از مدفوع دفع می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
03:56
🔴توصیه های دارویی ونلافاکسین

🔸قطع ناگهانی این دارو بدون نظر پزشک ممنوع می باشد

🔹در ابتدای دوره مصرف دارو بیمار باید از نظر افکار ناخوشایند تحت نظر باشد


؛~~~~~~~~~~~~
03:56
⛔️ هشدارها ترانیل ونلافاکسین

🔸استفاده محتاطانه در بیماران با اختلال کبدی یا کلیوی متوسط تا شدید و تنظیم دوز در این افراد الزامی است.

🔹در بیماران با تاریخچه اخیر MI یا بیماری قلبی ناپایدار و در کسانی که افزایش ایست قلب باعث تشدید بیماری قلبی می شود باید محتاطانه مصرف می شود.

🔸مونیتورینگ فشار خون توصیه می شود (بدلیل هیپرتانسیون وابسته به دوز ناشی از این دارو).

🔹 در بیماران با تاریخچه صرع بایستی با احتیاط تجویز شود و در صورت ایجاد تشنج، بایستی دارو قطع گردد.

🔸در بیماران با تاریخچه خونریزی گوارشی، مانیا یا هیپومانیا بایستی احتیاط کرد.

🔹 مونیتورینگ دقیق بیماران دچار افزایش فشار داخل چشمی یا بیماران در معرض خطر گلوکوم زاویه بسته توصیه می شود.

🔸بیمار در صورت بروز راش، کهیر یا واکنش های آلرژیک دیگر حتماً با پزشک مربوطه تماس بگیرد.

🔹بیماران بایستی در طی مراحل اولیه درمان ضد افسردگی دقیقاً تحت نظر باشند تا زمانیکه بهبود افسردگی از لحاظ بالینی قابل ملاحظه باشد چرا که ریسک خودکشی در بیماران افسرده بالاست.

🔸بدلیل تأثیر دارو بر عملکردهای مهارتی، در صورت بروز چنین حالاتی خودداری از رانندگی و کار با ماشین آلات توصیه می شود.

🔹به بیماران خصوصاً افراد مسن بایستی در خصوص احتمال ایجاد گیجی و بی تعادلی ناشی از این دارو توضیح داده شود.

🔸علائم ناشی از قطع ناگهانی وفلافاکسین شامل: احساس خستگی، خواب آلودگی، سردرد، تهوع و استفراغ، بی اشتهایی، گیجی، خشکی دهان، اسهال، بیخوابی، آشفتگی، اضطراب، عصبانیت، کونفوزیون، هیپومانیا، پارستزی، تعریق و سرگیجه است. لذا به منظور پیشگیری از این عوارض بایستی قطع دارو بتدریج بوده تا علائم ترک به حداقل برسد.


؛~~~~~~~~~~~~
03:56
💯, 13.1 KB
پ
04:25
💊 #رازاگیلین Rasagiline

🔸طبقه بندی مارتیندل : داروهای ضد افسردگی

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای ضد پارکینسون > مهارکننده های مونو آمین اکسیداز B


؛~~~~~~~~~~~~
04:25
⭕️عوارض جانبی رازاگیلین

🔸قلبی عروقی: افت فشار وضعیتی، آنژین، بلوک شاخه ای قلب، درد قفسه سینه، سنکوپ

🔹 سیستم عصبی مرکزی: دیس کینزی، سردرد، افسردگی، توهم، تب، بی قراری، ورتیگو، اضطراب، گیجی

🔸 گوارشی: تهوع، یبوست، کاهش وزن، سوء هاضمه، خشکی دهان، گاستروانتریت، بی اشتهایی، اسهال، خونریزی گوارشی، استفراغ

🔹 پوستی: کبودی، ریزش مو، سرطان پوست، راش های وزیکولی

🔸 اندوکرین و متابولیک: اختلال جنسی، کاهش میل جنسی

🔹 ادراری تناسلی: خون در ادرار، بی اختیاری ادرار

🔸 خونی: لوکوپنی

🔹 کبدی: افزایش تست های عملکرد کبدی

🔸 عصبی عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل، درد گردن، آرتریت، بی حسی، لرزش، ضعف

🔹چشمی: التهاب قرنیه

🔸کلیوی: دفع آلبومین

🔹 تنفسی: رینیت، آسم، افزایش میزان سرفه

🔸متفرقه: بروز سقوط، سندروم شبه آنفلوانزا، واکنش های حساسیتی


؛~~~~~~~~~~~~
04:25
🟣موارد مصرف رازاگیلین

🔹درمان بیماری پارکینسون ایدیوپاتیک ( به صورت تک دارویی برای درمان اولیه یا به عنوان داروی کمکی به رژیم حاوی لوودوپا افزوده می شود )

؛~~~~~~~~~~~~
04:25
🟤مکانیسم اثر رازاگیلین

🔹مهار کننده ی قوی، برگشت ناپذیر و انتخابی مونوآمین اکسیداز مغزی نوع B که نقش اساسی در کاتابولیسم دوپامین دارد، است. مهار حذف دوپامین در بخش استریاتال مغز باعث کاهش علائم حرکتی بیماری پارکینسون می شود. هم چنین شواهد تجربی راساژیلین بیانگر اثرات محافظتی سیستم عصبی ( آنتی اکسیدان و ضد آپوپتوز ) می باشد که شروع علائم و پیشرفت اختلالات نورونی را به تاخیر می اندازد.

؛~~~~~~~~~~~~
04:25
🟠فارماکوکینتیک رازاگیلین

🔹شروع اثر: درمانی ( تا 1 ساعت )

🔸 طول اثر: حدود 1 هفته ( مهار برگشت ناپذیر )، ممکن است حدود 40-14 روز برای برگشت کامل فعالیت MAO-B مغزی نیاز باشد.

🔹 جذب: سریع

🔸 اتصال به پروتئین: 94-88 % عمدتا به آلبومین

🔹 متابولیسم: کبدی از طریق N دآلکیلاسیون و یا هیدروکسیله شدن از طریق CYP1A2 و تبدیل به چندین متابولیت غیر فعال ( مشتقات غیر آمفتامینی )

🔸 توزیع: Vdss=87L

🔹زیست دست یابی: حدود 36 %

🔸نیمه عمر: حدود 3-3/1 ساعت ( به دلیل مهار برگشت ناپذیر ارتباطی با اثر بیولوژیکی ندارد )

🔹زمان رسیدن به پیک پلاسمایی: حدود 1 ساعت

🔸دفع: ادرار ( 62 %، کمتر از 1 % دوز کلی بصورت داروی تغییر نیافته )، مدفوع ( 7 % )


؛~~~~~~~~~~~~
04:25
🔴توصیه های دارویی رازاگیلین

🔸می توان بدون توجه به غذا مصرف نمود


؛~~~~~~~~~~~~
04:25
⛔️ هشدارها ترانیل رازاگیلین

🔸داروی خطرناکی بوده و باید حین حمل و نقل و از بین بردن آن احتیاطات لازم را رعایت نمود.

🔹 می تواند افت فشار وضعیتی بخصوص همراه با لوودوپا ایجاد کند.

🔸از مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد تیرامین خودداری شود.

🔹 سندروم سروتونین و علائم مشابه سندروم نورولپتیک بدخیم ممکن است بطور نادر اتفاق بیفتد بخصوص در زمان تجویز بیش از مقدار لازم یا در مصرف همزمان با یک داروی ضد افسردگی مثل TCA، SNRI، SSRI

🔸 می تواند توهم ایجاد کند.

🔹 علائم سمیت شدید CNS که گاها کشنده است می تواند با مصرف همزمان مهار کننده انتخابی و غیر انتخابی MAO و یک داروی ضد افسردگی رخ دهد.

🔸 مصرف همزمان لوودوپا می تواند دیس کینزی را بدتر کرده و نیاز به کاهش دوز لوودوپا باشد.

🔹خطر ملانوما با راساژیلین افزایش می یابد اگرچه افزایش این خطر با بیماری پارکینسون به خودی خود در ارتباط است.

🔸در اختلال خفیف کبدی با احتیاط مصرف شود، کاهش دوز الزامی است.

🔹در اختلال متوسط تا شدید کبدی مصرف نشود.


؛~~~~~~~~~~~~
04:25
💢 منع مصرف رازاگیلین

🔹از مصرف همزمان سیکلوبنزاپیرین، دکسترومتورفان، متادون، پروپوکسی فن، گیاه علف چای و ترامادول خودداری شود.

🔸 از مصرف مپریدین یا یک مهار کننده MAO ( شامل مهار کننده های انتخابی MAO-B ) با فاصله 14 روز از راساژیلین خودداری شود.

؛~~~~~~~~~~~~
04:25
💯, 13.1 KB
پ
10:46
💯, 13.1 KB
پ
14:51
#خواب_آورهای_آرامبخش
#ضد_جنون_ها

Anxiolytic Sedatives Hypnotics and Antipsychotics
14:59
💊 #آکامپروسیت Acamprosate

🔹طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای متفرقه سیستم اعصاب مرکزی


؛~~~~~~~~~~~~
14:59
⭕️عوارض جانبی آکامپروسیت

🔸دپرسیون CNS


؛~~~~~~~~~~~~
14:59
🟣موارد مصرف آکامپروسیت

🔹در درمان وابستگی به الکل کاربرد دارد.
مقدار مصرف: 333 میلی گرم 3 بار در روز

؛~~~~~~~~~~~~
14:59
🟤مکانیسم اثر آکامپروسیت

🔹افزایش فعالیت سیستم گاباارژیک (به علت شباهت ساختاری آکامپروسات به گابا)

🔹 کاهش فعالیت گلوتامات در سیستم اعصاب مرکزی و کاهش فعالیت گیرنده های NMDA

🔹 اثر بر کانال های کلسیمی سیستم اعصاب مرکزی

🔹بازگردانی تعادل فعالیت گابا و گلوتامات (که در افراد الکلی به هم خورده است.)
در طول دوره درمان، به کاهش مصرف الکل منجر می گردد اما واکنش شبه دی سولفیرام ایجاد نمی کند.

🔹فعالیت های ناچیز سیستم اعصاب مرکزی نیز مشاهده شده است (که شامل اثرات ضداضطراب، ضدتشنج و ضدافسردگی نمی باشد.)


؛~~~~~~~~~~~~
14:59
🟠فارماکوکینتیک آکامپروسیت

🔹فراهمی زیستی: 11% (کاهش در صورت مصرف با غذا)

🔹پیک پلاسمایی: 8-3 ساعت

🔹اتصال به پروتئین: ناچیز

🔹متابولیسم: متابولیزه نمی شود.

🔹نیمه عمر: 33-20 ساعت (2.6-1.8 برابر طولانی تر در نارسایی کلیوی متوسط تا شدید)

🔹دفع: ادرار (تغییر نیافته)


؛~~~~~~~~~~~~
14:59
🔴توصیه های دارویی آکامپروسیت

🔹ریسک نقص سایکوموتور وجود دارد؛ تا زمانی که اثرات دارو روی فرد از بین نرفته است، حین رانندگی یا کار با دستگاه های خطرناک باید احتیاط شود

🔹ریسک خودکشی؛ بیمار، خانواده و اطرافیان وی باید در صورت تمایل به خودکشی یا علائم افسردگی به پزشک اطلاع دهند.

🔹درمان باید حتی در صورت عود بیماری، طبق روند تجویز شده ادامه پیدا کند در صورت مصرف مجدد الکل با پزشک مشورت کنید.

🔹به بیمار توصیه شود که این دارو تنها در صورتی به ترک الکل کمک می کند که به عنوان بخشی از درمان که شامل مشاوره و سایر روندهای حمایتی است استفاده شود.

🔹داروهای همزمان چه نسخه ای و چه OTC همچنین بیماری های همزمان به پزشک اطلاع داده شود.


؛~~~~~~~~~~~~
14:59
⛔️ هشدارها ترانیل آکامپروسیت

🔹عملکرد کلیوی بیمار در ابتدای درمان و سپس در صورت نیاز بالینی ارزیابی گردد و در صورت نیاز تنظیم دوز صورت گیرد.

🔹وزن بیمار در ابتدای درمان و سپس در صورت نیاز بالینی پایش شود.

🔹میزان تمایل بیمار به پرهیز از مصرف الکل یا کاهش مصرف سنگین آن، پیش از شروع درمان ثبت شود.

🔹مصرف منظم دارو و میزان مصرف الکل در طول دوره درمان به صورت منظم پایش گردد.

🔹 لازم است که بیمار از لحاظ وجود افکار خودکشی و افسردگی تحت نظارت باشد. به خانواده و مراقبین بیمار درباره افزایش خطر خودکشی هشدار داده شود و هرگونه تغییرات رفتاری به سرعت گزارش شود.

🔹 بیمار از لحاظ وجود دیگر بیماری های روانی یا سوء مصرف همزمان مواد روان گردان پایش گردد.

🔹 سطح اتانول سرم، اتیل گلوکورونید، آنزیم های کبدی و یا MCV ارزیابی شود.

🔹 لازم است که به مراقبین بیمار و خود شخص گوشزد شود که در صورت عود، مصرف دارو ادامه یابد.

🔹به بیمار توصیه شود که در برنامه های جامع ترک الکل شرکت نماید.

؛~~~~~~~~~~~~
14:59
💢 منع مصرف آکامپروسیت

🔹در نارسایی شدید کلیه

؛~~~~~~~~~~~~
14:59
💯, 13.1 KB
15:08
💊 #آلپرازولام Alprazolam

🔹طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها


؛~~~~~~~~~~~~
15:08
⭕️عوارض جانبی آلپرازولام

عوارض شایع (%10<):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، خستگی، سدیشن، آتاکسی، اختلال حافظه، تحریک پذیری، اختلال شناختی، دیس آرتری (گفتارفلجی)، سرگیجه، افسردگی

🔹پوستی: راش پوستی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش وزن، کاهش وزن، کاهش میل جنسی

🔹گوارشی: افزایش اشتها، کاهش اشتها، یبوست، خشکی دهان

🔹ادراری تناسلی: سختی در دفع ادرار

عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: افت فشار خون، درد قفسه سینه، تپش قلب

🔹سیستم اعصاب مرکزی: گیجی، تغییر سطح هوشیاری، مهارگسیختگی، اختلال توجه، اختلال تعادی، آکاتیزی (بی قراری حرکتی)، دیس اورینتیشن (اختلال در تشخیص موقعیت)، لتارژی، پرحرفی، جدایی از حقیقت، آژیتاسیون، زوال شخصیت، سردرد، بی خوابی، کسالت، عصبانیت، کابوس شبانه، بی قراری، سرگیجه، اضطراب، گرگرفتگی، پرخوابی، هیپوستزی (اختلال حس لامسه)، دیستونی

🔹پوستی: واکنش آلرژیک پوست، درماتیت، افزایش تعریق، خارش

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: اختلال قاعدگی، افزایش میل جنسی، تغییر در میل جنسی، گرگرفتگی

🔹گوارشی: تهوع، ریزش غیرعادی (سیالوره)، بی اشتهایی، درد شکمی، اسهال، سوء هاضمه، استفراغ

🔹ادراری تناسلی: اختلالات جنسی، قاعدگی دردناک، بی اختیاری ادرار

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل، دیس کینزی، درد عضلانی، کمر درد، کرامپ عضلانی، پرش عضلات، لرزش، ضعف، درد دست و پا

🔹چشمی: تاری دید

🔹تنفسی: تنگی نفس، هایپرونتیلاسیون (تنفس زیاد و سریع)، احتقان بینی، رینیت آلرژیک
سایر عوارض (درصد نامشخص):

🔹سیستم اعصاب مرکزی: وابستگی به دارو، علائم ترک دارو


؛~~~~~~~~~~~~
15:08
🟣موارد مصرف آلپرازولام

🔹آلپرازولام در كنترل اختلالات اضطراب براي تسكين كوتاه مدت علائم اضطراب مصرف مي‌شود. اين دارو به عنوان داروي كمكي در درمان اضطراب همراه با افسردگي رواني همچنين در درمان اختلالات پانيك مصرف مي‌شود.

؛~~~~~~~~~~~~
15:08
🟤مکانیسم اثر آلپرازولام

🔹اتصال به گیرنده های پس سیناپسی فضاویژه بنزودیازپین در نورون های گابا (موجود در مناطق مختلف سیستم اعصاب مرکزی مانند سیستم لیمبیک و رتیکولار)

🔹افزایش اثرات مهاری گابا بر نورون های قابل تحریک و ایجاد هایپرپلاریزاسیون و پایدارسازی غشای نورونی (از طریق افزایش نفودپذیری غشای نورونی نسبت به یون کلر)

🔹 گیرنده های بنزودیازپین و اثرات آن ها وابسته به GABA-A می باشد اما بنزودیازپین به گیرنده گابا متصل نمی شود.


؛~~~~~~~~~~~~
15:08
🟠فارماکوکینتیک آلپرازولام

🔹جذب: کامل (پیوسته رهش آهسته تر از سریع رهش، سرعت جذب در دوز شبانه بیشتر از دوز روزانه)

🔹فراهمی زیستی: سریع رهش 92-84%، پیوسته رهش 90%

🔹پیک پلاسمایی: سریع رهش 2-1 ساعت
پیوسته رهش در نوجوانان و بزرگسالان 9 ساعت (33% کاهش در صورت مصرف با غذای چرب، 33% افزایش در صورت مصرف ≥ 1 ساعت پس از غذای چرب، 1 ساعت کاهش در صورت مصرف هنگام خواب) قرص بازشونده در دهان 2-1.5 ساعت (15 دقیقه سریعتر در صورت مصرف با آب، 4 ساعت افزایش در صورت مصرف با غذای چرب)

🔹اتصال به پروتئین: 80% (عمدتا به آلبومین)

🔹متابولیسم: کبدی (از طریق CYP3A4، به متابولیت های فعال و غیرفعال)

🔹نیمه عمر: بزرگسالان سریع رهش 26.9-6.3 ساعت، پیوسته رهش 15.8-10.7 ساعت، قرص بازشونده در دهان 19.2-7.9 ساعت
بیماری کبدی ناشی از الکل 65.3-5.8 ساعت
افراد چاق 40.4-9.9 ساعت
سالمندان 26.9-9 ساعت

🔹دفع: ادرار (داروی تغییرنیافته و متابولیت)


؛~~~~~~~~~~~~
15:08
🔴توصیه های دارویی آلپرازولام

🔹اين دارو نبايد بيش‌تر از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹در صورتي كه پس از چند هفته، اثربخشي دارو كاهش يافت،از افزايش مقدار مصرف بدون مشورت با پزشك بايد خودداري شود.

🔹به منظور كاهش احتمال بروز علائم قطع مصرف، مصرف اين دارو بايد به تدريج قطع شود.


؛~~~~~~~~~~~~
15:08
⛔️ هشدارها ترانیل آلپرازولام

🔹وضعیت تنفسی و قلبی بیمار پایش گردد.

🔹در مصرف طولانی مدت دارو، ارزیابی عملکرد کبدی ضروری می باشد.

🔹 بیمار از لحاظ سابقه اعتیاد و بروز دپرسیون سیستم اعصاب مرکزی (سدیشن، سرگیجه، گیجی، آتاکسی) ارزیابی گردد.

🔹 لازم است که نیاز بیمار به ادامه درمان به صورت دوره ای ارزیابی گردد.

🔹 لازم است که در بیماران بستری، تمهیداتی به منظور جلوگیری از سقوط و به زمین افتادن بیمار در نظر گرفته شود.

🔹 در صورت تصمیم به قطع دارو، کاهش تدریجی دوز مصرفی ضروری می باشد.

🔹مصرف طولانی مدت دارو به بروز تحمل دارویی، وابستگی و سوء مصرف منجر می گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
15:08
💯, 13.1 KB
پ
22:19
💊 #آموباربیتال Amobarbital

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > باربیتورات ها


؛~~~~~~~~~~~~
22:19
⭕️عوارض جانبی آموباربیتال

🔹خواب آلودگی، سداسیون و آتاکسی، سرکوب تنفسی، سردرد، اختلالات گوارشی، واکنشهای پوستی، گیجی و نقائص حافظه ، تهییج متناقض، تحریک پذیری واکنشهای ازدیاد حساسیت مثل اریتم مولتی فرم و درماتیت اکسفولیاتیو، هپاتیت، کلستاز، حساسیت به نور(فتوسنسیتویتی)، اختلالات خونی مثل آنمی مگالوبلاستیک، ایجاد مالفورماسیونهای مادرزادی، مسمومیت نوزادی و علائم شبیه نقص ویتامین k در نوزادان متولد شده از مادران مصرف کننده این دارو.


؛~~~~~~~~~~~~
22:19
🟣موارد مصرف آموباربیتال

🔹بدلیل عوارض جانبی و خطر وابستگی این دارو، استفاده از آن دیگر توصیه نمی شود، اگر چه ادامه مصرف آن گاهی در بیماران دچار بیخوابی مقاوم شدید لازم می گردد.

؛~~~~~~~~~~~~
22:19
🟠فارماکوکینتیک آموباربیتال

🔹این دارو براحتی از دستگاه گوارش جذب می شود. حدود 60% باند پروتئینی پلاسمائی دارد. نیمه عمر حذفی آن 25-20 ساعت است که در نوزادان طولانی تر می شود. از جفت رد شده و مقادیر کمی از آن در شیر مادر ترشح می شود. در کبد متابولیزه می شود بیش از نیمی از آن وارد ادرار می شود، حدود 5% آن از طریق مدفوع دفع می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
22:19
⛔️ هشدارها ترانیل آموباربیتال

🔹از مصرف این دارو بهتر است در بیماران مسن و ناتوان، در بالغین جوان و کودکان و دربیماران دچار افسردگی، اجتناب شود.

🔹این دارو در بیماران با عدم کفایت ریوی، آپنه خواب، سرکوب CNS از قبل موجود، کوما و اختلالات شدید کبدی منع مصرف دارد.

🔹در بیماران با اختلالات کلیوی بایستی با احتیاط تجویز شود.

🔹مصرف طولانی مدت این دارو باعث ایجاد تحمل به اثرات سداتیو و هیپنوتیک این دارو می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
22:19
💯, 13.1 KB
پ
22:41
💊 #آریپیپرازول Aripiprazole

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > داروهای ضدجنون آتیپیک


؛~~~~~~~~~~~~
22:41
⭕️عوارض جانبی آریپیپرازول

🔸عضلانی
عوارض شایع (%10<):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش وزن، افزایش کلسترول سرم، افزایش تری گلیسیرید سرم، افزایش کلسترول LDL، کاهش کلسترول HDL

عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: تاکی کاردی، اضطراب

🔹سیستم اعصاب مرکزی: واکنش های خارج هرمی، خواب آلودگی، سدیشن، سرگیجه، دیستونی، خستگی (وابسته به دوز)، بی قراری، بی خوابی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش سطح سرمی گلوکز، کاهش وزن

🔹گوارشی: یبوست، خشکی دهان، اسهال، استفراغ

🔹هماتولوژی و انکولوژی: نوتروپنی

🔹موضعی: درد در محل تزریق، واکنش محل تزریق (شامل اریتم، پینه، التهاب، خونریزی، خارش، راش، تورم)

🔹عصبی، عضلانی و‌ اسکلتی: درد مفاصل، کمردرد، درد عضلانی، درد عضلات و استخوان ها، لرزش

🔹تنفسی: عفونت سیستم تنفسی فوقانی، احتقان بینی

🔸خوراکی:
عوارض شایع (%10<):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، واکنش خارج هرمی، خواب آلودگی، آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)، خستگی، سدیشن، آژیتاسیون، بی خوابی، اضطراب

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش وزن، افزایش سطح سرمی گلوکز، کاهش کلسترول HDL

🔹گوارشی: تهوع، استفراغ، یبوست

🔹موضعی: راش محل استعمال (پچ پوستی)

🔹عصبی، عضلانی و‌ اسکلتی: لرزش

عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: افت فشار وضعیتی
سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، ریزش غیرعادی بزاق، بی قراری، لتارژی، درد، دیستونی، تحریک پذیری

🔹پوستی: راش پوستی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش تری گلیسیرید سرم، کاهش وزن، افزایش کلسترول سرم

🔹گوارشی: سوء هاضمه، کاهش اشتها، افزایش اشتها، خشکی دهان، اسهال، دندان درد، ناراحتی معده، درد بالای شکم، درد شکمی، بی اشتهایی

🔹ادراری تناسلی: بی اختیاری ادرار

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل، درد دست و پا، خشکی، سفتی، سستی، سفتی عضلات، درد عضلانی، اسپاسم عضلانی

🔹چشمی: تاری دید

🔹تنفسی: نازوفارنژیت، سرفه، گلودرد، خون دماغ
متفرقه: تب


؛~~~~~~~~~~~~
22:41
🟣موارد مصرف آریپیپرازول

🔹ضد سایکوز (آنتاگونیست رسپتور 5HT2A، پارشیال آگونیست رسپتور 5HT1A، D2).
این دارو برای درمان شیزوفرنیا و حملات حاد پانیک همراه با اختلال دو قطبی مصرف می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
22:41
🟤مکانیسم اثر آریپیپرازول

🔹ضدجنون آتیپیکال کینولونی

🔹 پارشیال آگونیست گیرنده های D2 و 5-HT1A، آنتاگونیست گیرنده 5-HT2A، بلوک کننده آلفا

🔹تمایل شدید به گیرنده های D2، D3، 5-HT1A و 5-HT2A

🔹تمایل متوسط به گیرنده های D4، 5-HT2C، 5-HT7، آدرنرژیک آلفا-1 و هیستامینی H1

🔹تمایل متوسط به ترانسپورترهای بازجذب سروتونین

🔹بدون تمایل به گیرنده های موسکارینی (کولینرژیک)


؛~~~~~~~~~~~~
22:41
🟠فارماکوکینتیک آریپیپرازول

🔹جذب: عضلانی پیوسته رهش آهسته و طولانی (100%)
خوراکی نسبتا کامل (87%)

🔹فراهمی زیستی: قرص خوراکی و قرص باز شونده در دهان 87%
محلول خوراکی نسبت به قرص پیک پلاسمایی 122% و سطح زیر نمودار 114%

🔹شروع اثر: ابتدایی 3-1 هفته

🔹پیک پلاسمایی: تزریق عضلانی پیوسته رهش با دوز متعدد در عضله دلتوئید 4 روز، در عضله گلوتئال 7-5 روز
قرص 5-3 ساعت (در صورت مصرف با غذای چرب، تاخیر در پیک پلاسمایی آریپپیرازول به مدت 3 ساعت و تاخیر در پیک پلاسمایی متابولیت دهیدروآریپیپرازول به مدت 12 ساعت)

🔹اتصال به پروتئین: ≥ 99% (عمدتا به آلبومین)

🔹متابولیسم: کبدی (دهیدروژناسیون، هیدروکسیله و ان-دآلیکله شدن توسط CYP2D، CYP3A4) متابولیت دهیدروکسیله فعال می باشد.

🔹نیمه عمر: آریپیپرازول 75 ساعت
متابولیت دهیدروآرپیپرازول 94 ساعت
تزریق عضلانی پیوسته رهش فاز پایانی 47-30 روز (وابسته به دوز)
افراد با متابولیسم ضعیف CYP2D6 146 ساعت

🔹دفع: مدفوع (55%؛ 18% به صورت داروی تغییرنیافته و 37% به صورت متابولیت) ،ادرار (25% عمدتا به صورت متابولیت)


؛~~~~~~~~~~~~
22:41
⛔️ هشدارها آریپیپرازول

🔹لازم است که بیمار از لحاظ بروز علایم خارج هرمی (به ویژه آکاتیزی یا بی قراری حرکتی) پیش از شروع درمان و سپس به صورت دوره ای در طول درمان ارزیابی گردد.

🔹 وضعیت ذهنی (از لحاظ بروز افسردگی، افکار خودکشی، تشدید یا بروز رفتارهای غیرطبیعی) و علایم حیاتی بیمار در صورت نیاز بالینی پایش گردد (به ویژه در ابتدای درمان و پس از تغییرات دوز مصرفی).

🔹 فشارخون بیمار در ابتدای درمان، 3 ماه پس از شروع درمان و سپس به صورت سالیانه پایش شود.

🔹وزن، قد، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر بیمار در ابتدای درمان و سپس در هفته های 4، 8 و 12 پس از شروع یا تغییر درمان، سپس هر 3 ماه ارزیابی گردد. (لازم است که در صورت افزایش وزن به میزان ≥ 5% وزن اولیه، آریپیپرازول به یک داروی ضدجنون دیگر تغییر داده شود.)

🔹سابقه خانوادگی یا ابتلای بیمار به چاقی، دیابت، دیس لیپیدمی، پرفشاری خون یا بیماری قلبی عروقی در ابتدای درمان و سپس به صورت سالیانه بررسی شود.

🔹سطح گلوکز ناشتای پلاسما و HbA1C در ابتدای درمان، 3 ماه پس از شروع درمان و سپس به صورت سالیانه پایش شود.

🔹 وضعیت چربی خون ناشتای بیمار در ابتدای درمان و 3 ماه پس از شروع درمان پایش گردد و سپس در صورت طبیعی بودن سطح LDL، هر 5-2 سال یا در صورت نیاز بالینی به صورت متناوب تر ارزیابی شود.

🔹فعالیت های غیرارادی و غیرطبیعی یا علایم پارکینسون در بیمار، در ابتدای درمان و سپس به صورت هفتگی تا زمان تثبیت دوز (به مدت حداقل 2 هفته) و به مدت 2 هفته پس از هرگونه افزایش چشمگیر دوز پایش شود.

🔹لازم است که در بیماران مبتلا به بیماری های افزایش دهنده خطر به زمین افتادن یا مصرف کننده داروهایی با این عارضه، خطر به زمین افتادن بیمار در ابتدای درمان و سپس به صورت دوره ای در طول درمان ارزیابی شود.

🔹 الکتروکاردیوگرام بیمار در صورت نیاز بالینی پایش شود.
11- CBC بیمار در صورت نیاز بالینی پایش شود (در بیمارانی با سطح کم گلبول سفید یا سابقه بروز لکوپنی/نوتروپنی ناشی از مصرف دارو، طی چند ماه ابتدایی درمان به صورت متناوب ارزیابی گردد).

🔹 سطح الکترولیت ها و عملکرد کبدی به صورت سالیانه و در صورت نیاز بالینی ارزیابی شود.

🔹بیمار از لحاظ بروز گالاکتوره، تغییر در قاعدگی، میل جنسی، انزال و نعوظ به صورت سالیانه پایش گردد.

🔹بیمار از لحاظ بروز دیس کینزی تاردیو هر 12 ماه ارزیابی شود (در افرادی با خطر بالای بروز، هر 6 ماه بررسی گردد).

🔹 معاینات چشمی بیمار به صورت سالیانه در افراد بالای 40 سال به صورت سالیانه و در افراد جوان تر هر 2 سال انجام گیرد.

🔹لازم است که دیگر داروهای مصرفی بیمار بررسی شود تا در صورت نیاز، تنظیم دوز صورت گیرد یا از درمان جایگزین استفاده شود.

🔹 به بیمار گوشزد شود که در صورت بروز هرگونه علایمی از قبیل افسردگی، تغییرات حرکتی، بینایی، قاعدگی یا عملکرد جنسی به پزشک اطلاع دهد.


؛~~~~~~~~~~~~
22:41
💯, 13.1 KB
22:49
💊 #بوسپیرون Buspirone

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای متفرقه ضداضطراب، آرام بخش و خواب آور


؛~~~~~~~~~~~~
22:49
⭕️عوارض جانبی بوسپیرون

🔸عوارض شایع (%10<):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: درد قفسه سینه

🔹سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، سردرد، عصبانیت، گیجی، هیجان، کرختی، فوران خشم، خواب آشفته، آتاکسی، خواب رفتگی اندام

🔹پوستی: افزایش تعریق، راش پوستی

🔹گوارشی: تهوع، اسهال، التهاب گلو

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: ضعف، درد عضلات و استخوان ها، لرزش

🔹چشمی: تاری دید

🔹گوشی: وزوز گوش

🔹تنفسی: احتقان بینی


؛~~~~~~~~~~~~
22:49
🟣موارد مصرف بوسپیرون

🔹در کنترل کوتاه مدت اختلالات اضطرابی دوز شروع اولیه 5 میلی گرم دو تا سه بار در روز است. افزایش دوز به میزان 5 میلی گرم هر دو سه روز یکبار در صورت نیاز انجام می شود. حداکثر دوز توصیه شده روزانه 60-45 میلی گرم در دوزهای منقسم است.


؛~~~~~~~~~~~~
22:49
🟤مکانیسم اثر بوسپیرون

🔹ناشناخته

🔹 تمایل شدید به گیرنده های 5-HT1A و 5-HT2A سروتونینی

🔹 تمایل متوسط به گیرنده های D2 دوپامینی

🔹 بدون تمایل به گیرنده های گابای بنزودیازپینی

🔹بدون اثرات ضدتشنج، شل کننده عضلانی یا خواب آور


؛~~~~~~~~~~~~
22:49
🟠فارماکوکینتیک بوسپیرون

🔹جذب: سریع و کامل

🔹فراهمی زیستی: 1% (به علت عبور اول کبدی قابل توجه؛ افزایش در صورت مصرف با غذا)

🔹شروع اثر: 4-2 هفته (اثرات ضداضطراب)

🔹پیک پلاسمایی: 90-40 دقیقه

🔹اتصال به پروتئین: 86%

🔹متابولیسم: اکسیداسیون کبدی (اولیه توسط CYP3A4 به چندین متابولیت مانند متابولیت فعال 1-پیریمیدینیل پیپرازین) (عبور اول کبدی قابل توجه)

🔹نیمه عمر: 3-2 ساعت (افزایش در نارسایی کلیوی یا کبدی)

🔹دفع: ادرار (63-29% عمدتا به صورت متابولیت) ، مدفوع (38-18%)


؛~~~~~~~~~~~~
22:49
⛔️ هشدارها بوسپیرون

🔹وضعیت ذهنی، علایم اضطراب و سندرم سروتونین در بیمار پایش شود.


؛~~~~~~~~~~~~
22:49
💯, 13.1 KB
31 July 2021
پ
22:58
💊 #کلردیازپوکساید Chlordiazepoxide

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها

کلردیازپوکساید چیست؟

🔹کلرودیازپوکساید با اثر بر روی ناقل های عصبی منجربه انتقال اثر آرامبخشی در سلول های مغزی می شود.

🔹 این ناقل های عصبی نوروترانسمیتر نامیده می شوند که در افرادی که اضطراب دارند کمک می کند تا علائم اضطراب کاهش یابد. به همین دلیل این دارو معمولاً برای کاهش اضطراب به صورت کوتاه مدت تجویز می گردد. ‎کلرودیازپوکساید همچنین یک شل کننده ی عضلانی نیز می باشد. 

🔹یکی دیگر از موارد کاربرد آن در برطرف کردن علائم ترک الکل است. در افراد معتاد به الکل ، ۳تا ۸ ساعت پس از آخرین مصرف الکل ، علائم ترک آغاز می‌شود . سم زدایی در شرایط ترک الکل همراه با علائمی می باشد که گرفتگی عضلانی یکی از این علائم می باشد که برای تسکین آن، کلرودیازپوکساید تجویز می گردد.

🔹کلردیازپوکساید با مقادیر کم اثرات ضد اضطراب دارد و با افزایش میزان این دارو در بدن اثرات خواب آور از خود نشان می دهد.

؛~~~~~~~~~~~~
23:00
🟢 پیش از شروع مصرف کلرودیازپوکساید

🔹در صورت بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید .

🔹در صورت مشکل در نفس کشیدن (بطور مثال تنگی نفس و احساس خفگی در خواب ) به پزشک خود اطلاع دهید .

🔹 در صورت سابقه ی مشکلات کبدی ، کلیوی ، بیماری های اعصاب و روان (مانند افسردگی، وسواس، اختلالات شخصیتی و فوبیا) ،سابقه ی حساسیت دارویی پزشک خود را مطلع نمایید .

🔹 در صورتی که اعتیاد به الکل دارید و مصرف این دارو جهت علائم ترک الکل برای شما تجویز نشده است ، به پزشک خود اطلاع دهید .

🔹از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. ( خصوصا داروهای آرامبخش،خواب آور،ضد حساسیت ها و داروهای تضعیف کننده ی اعصاب).


؛~~~~~~~~~~~~
23:02
⚫️ نحوه مصرف کلرودیازپوکساید

🔹مقدار مصرف دارو و نحوه ی مصرف باید توسط پزشک با توجه به شرایط شما تجویز شود . لذا دارو را حتما طبق توصیه ی پزشک مصرف نمایید.

🔹در صورتی که کلرودیازپوکساید جهت کاهش اضطراب تجویز شده است معمولا به صورت یک قرص ۱تا۳ مرتبه در روز مصرف می شود .

🔹 در صورتی که این دارو جهت تسکین علائم ترک الکل تجویز شده باشد معمولا به صورت ۴نوبت در روز تجویز می گردد. ممکن است روز نخست درمان ، مقدار مصرف این دارو بیشتر از سایر روزهای ادامه ی درمان باشد و مقدار مصرف دارو به تدریج در۵ تا ۱۰ روز کاهش یابد.

🔹این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.با این حال بهتر است همراه یا پس از غذا مصرف شود.

🔹در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جدا خودداری نمایید.

🔹در صورت مصرف شربت های ضد اسید معده ، مصرف این دارو را حداقل ۲ساعت با مصرف شربت فاصله دهید.


؛~~~~~~~~~~~~
23:03
🔴توصیه های دارویی کلرودیازپوکساید

🔹مصرف دارو را تحت نظر پزشک ادامه دهید تا پیشرفت درمانی شما بررسی گردد و آزمایشات لازم انجام گیرد.

🔹 این دارو موجب خواب آلودگی و گیجی شدید می شود لذا در مدت مصرف این دارو (خصوصا ابتدای درمان ) و تا زمانی که اثرات آن بطور کامل از بین نرفته است از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط بیشتری دارند،خودداری نمایید .

🔹 این دارو جهت درمان مشکل شما در کوتاه مدت تجویز می شود زیرا مصرف طولانی مدت این دارو ایجاد وابستگی نسبت به آن می نماید.

🔹مصرف این دارو همراه با الکل عوارض بسیاری همراه دارد.

🔹در صورت مصرف طولانی مدت ، قطع این دارو توسط پزشک و به صورت تدریجی انجام می شود . برای جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته،قطع دارو را دقیقاً طبق توصیه ی پزشک انجام دهید و از قطع ناگهانی خودداری نماید

🔹 در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی دارید درمانگر خود را از مصرف کلرودیازپوکساید آگاه نمایید زیرا این دارو می تواند اثر برخی از داروهای بی حس کننده یا بیهوش کننده را افزایش دهد.

🔹 پس از پایان دوره ی ترک الکل ، ارتباط خود را با تیم درمانی خصوصاً تیم رفتار درمانی قطع ننمایید تا بطور کامل ترک این ماده بصورت موثر صورت گیرد.

🔹اين دارو ممكن است وابستگي ايجاد كند و نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹اگر بعد از چند هفته اثر درماني كاهش يابد، بايد به پزشك مراجعه شود.

🔹در صورت بروز خواب‌آلودگي، سرگيجه، منگي، از دست دادن مهارت درانجام كار بخصوص در افراد مسن، دارو بايد احتياط شود.

🔹به منظور كاهش احتمال بروز علائم قطع مصرف دارو، مصرف اين دارو بايد به تدريج قطع شود.


؛~~~~~~~~~~~~
23:05
⭕️عوارض شایع کلرودیازپوکساید

🔹احساس خواب آلودگی، ضعف یا سبکی سر در اثر مصرف این دارو ایجاد می شود که می تواند در تمام طول روز ادامه داشته باشد .برای کنترل این عارضه از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط دارند خودداری نمایید و از مصرف الکل بپرهیزید.

🔹احساس فراموشی و گیجی از عوارض این دارو می باشد که در صورت شدید بودن آن ها باید با پزشک خود صحبت کنید .

🔹در برخی از افراد تغییر خلق و خو و عصبانیت بیش از حد در مدت مصرف این دارو ممکن است رخ دهد. در این صورت با پزشک خود مشورت نمایید .

🔹مصرف طولانی مدت این دارو، ایجاد وابستگی می کند لذا دارو را تحت نظر پزشک و برای مدت کوتاه مصرف نمایید .

🔹در صورت بروز تب و ضعف، علائم شبیه به آنفولانزا و بروز زخم های دهانی فوراً به پزشک مراجعه نمایید .


؛~~~~~~~~~~~~
23:07
🔶قرص پوکساکیم
🔹پوکساکیم یکی از برندهای کلردیازپوکساید است که اثرات آرام بخش و خواب آور دارد این دارو با دوز پایین اثرات آرام بخش و با دوز بالاتر اثرات خواب آور دارد مصرف این دارو فقط باید تحت نظر پزشک انجام شود

🔶قرص پوکساکیم 5 برای چیست؟
🔹پوکساکیم 5 دوز حداقل کلردیازپوکساید است که بیشتر به عنوان یک داروی کمکی در بیماری هایی که پزشک تشخیص داده است که عامل بیماری استرس و اضطراب است. به عنوان مثال در بیماری های گوارشی که عامل آن استرس است و اسید معده زیاد ترشح می شود پوکساکیم 5 به عنوان یک داروی کمکی استفاده می شود.

🔶کلردیازپوکساید بعد از چند ساعت اثر می گذارد؟
🔹برای تاثیر این دارو پس از مصرف خوراکی نیم ساعت لازم است تا جذب دارو آغاز شود و تا دو ساعت طول می کشد تا دارو به طور کامل جذب شود و اثر درمانی آن کامل شود. البته در صورتی که با معده خالی استفاده شود جذب سریع تر انجام می شود و وجود غذا در معده جذب کلردیازپوکساید را به تاخیر می اندازد. از آن زمان اثرات درمانی دارو به تدریج کاهش می‌یابد و حدود ۶ تا ۸ ساعت طول می کشد تا تا اثر این دارو خاتمه پیدا کند.


؛~~~~~~~~~~~~
23:08
🟣موارد مصرف کلرودیازپوکساید

🔹كلرديازپوكسايد در كنترل اختلالات اضطراب يا براي تسكين كوتاه مدت علائم اضطراب و همچنين براي رفع علائم قطع مصرف الكل مصرف مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
23:09
🟤مکانیسم اثر کلرودیازپوکساید

🔹اتصال به گیرنده های پس سیناپسی فضاویژه بنزودیازپین در نورون های گابا (موجود در مناطق مختلف سیستم اعصاب مرکزی مانند سیستم لیمبیک و رتیکولار)

🔹افزایش اثرات مهاری گابا بر نورون های قابل تحریک و ایجاد هایپرپلاریزاسیون و پایدارسازی غشای نورونی (از طریق افزایش نفودپذیری غشای نورونی نسبت به یون کلر)

🔹 گیرنده های بنزودیازپین و اثرات آن ها وابسته به GABA-A می باشد اما بنزودیازپین به گیرنده گابا متصل نمی شود.


؛~~~~~~~~~~~~
23:10
🟠فارماکوکینتیک کلرودیازپوکساید

🔹فراهمی زیستی: آرام و نامنظم به دنبال تزریق عضلانی

🔹شروع اثر: وریدی 5-1 دقیقه

🔹طول اثر: وریدی 60-15 دقیقه

🔹پیک پلاسمایی: 2-0.5 ساعت

🔹اتصال به پروتئین: 96%

🔹متابولیسم: کبدی به صورت گسترده (به دس متیل دیازپام (متابولیت فعال و طولانی اثر)، دموکسپام، دس میتل کلردیازپوکساید، اکسازپام)

🔹نیمه عمر: کلردیازپوکساید 48-24 ساعت
متابولیت دموکسپام 95-14 ساعت

🔹دفع: ادرار (1-2% به صورت داروی تغییرنیافته، 6-3% متابولیت)


؛~~~~~~~~~~~~
23:13
🅾 عوارض جانبی کلردیازپوکساید

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: ادم، سنکوپ

🔹سیستم اعصاب مرکزی: الکتروانسفالوگرام غیرطبیعی، آتاکسی، گیجی، خواب آلودگی، واکنش خارج هرمی ناشی از دارو

🔹پوستی: راش پوستی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: تغییر میل جنسی، اختلالات قاعدگی

🔹گوارشی: یبوست، تهوع

🔹هماتولوژی و انکولوژی: آگرانولوسیتوز، سرکوب مغز استخوان

🔹کبدی: بی کفایتی کبد، یرقان

🔹متفرقه: واکنش های متناقض


؛~~~~~~~~~~~~
23:14
⛔️ هشدارها کلرودیازپوکساید

🔹سطح کراتینین بیمار در ابتدای درمان پایش شود.

🔹در صورت مصرف طولانی مدت دارو، پایش عملکرد کبدی ضروری می باشد.

🔹وضعیت ذهنی، تنفسی و قلبی بیمار (مانند افت فشار خون وضعیتی) ارزیابی گردد.

🔹بیمار از لحاظ بروز واکنش های متناقض (مانند هیجان، تحریک، خشم ناگهانی) پایش شود.

🔹در صورت تجویز دارو به منظور کنترل علایم قطع الکل، پایش علایم قطع ضروری می باشد.

🔹بیمار از لحاظ بروز تغییرات رفتاری غیرطبیعی و افکار خودکشی در طول دوره درمان پایش گردد و به بیمار گوشزد شود که این علائم را به سرعت گزارش کند.

🔹لازم است که دیگر داروهای مصرفی بیمار بررسی شود تا در صورت نیاز، تنظیم دوز صورت گیرد یا از درمان جایگزین استفاده شود.


؛~~~~~~~~~~~~
23:16
💯, 13.1 KB
2 August 2021
پ
01:02
💊 #کلروپرومازین Chlorpromazine

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > فنوتیازین ها


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
پ
05:27
🟣موارد مصرف كلرپرومازين

🔹كلرپرومازين در اختلالات رواني نظير اسكيزوفرني، جنون، مانيا و نيز بصورت داروي كمكي در درمان هيجان شديد و اختلالات رواني-حركتي و نيز به عنوان ضد تهوع و درمان سكسكه شديد و پورفيري بكار مي‌رود.


؛~~~~~~~~~~~~
05:27
🟤مکانیسم اثر كلرپرومازين

🔹ضدجنون فنوتیازینی آلیفاتیک

🔹بلوک گیرنده های پس سیناپسی دوپامینی D2 در مزولیمبیک مغز

🔹بلوک قوی آلفا آدرنرژیک و سرکوب ترشح هورمون های هیپوتالاموس و هیپوفیز

🔹اثر بر متابولیسم پایه، دمای بدن، ضعف، تون وازوموتور و استفراغ (از طریق سرکوب سیستم فعال کننده رتیکولار (RAS))


؛~~~~~~~~~~~~
05:27
🟠فارماکوکینتیک كلرپرومازين

🔹جذب: خوراکی سریع و کامل

🔹فراهمی زیستی: خوراکی 32% (عبور اول کبدی قابل توجه)

🔹شروع اثر: عضلانی 15 دقیقه
خوراکی 60-30 دقیقه

🔹طول اثر: خوراکی 6-4 ساعت (پیوسته رهش 12-10 ساعت)

🔹اوج اثر: اثر آنتی ضدجنون 6 هفته تا 6 ماه

🔹اتصال به پروتئین: 97-92%

🔹متابولیسم: کبدی به صورت گسترده (توسط دمیتله و گلوکورونیده شدن و اکسیداسیون آمین به متابولیت های فعال و غیرفعال)

🔹نیمه عمر: فاز ابتدایی کودکان 1.1 ساعت، بزرگسالان 2 ساعت
فاز پایانی کودکان 7.7 ساعت بزرگسالان 30 ساعت

🔹دفع: ادرار (<1%) طی 24 ساعت


؛~~~~~~~~~~~~
05:28
💢 منع مصرف كلرپرومازين

🔹اين دارو در صورت بيماري قلبي، (كمي يا زيادي فشار خون) ضعف شديد CNS ، كوما، سندرم مادرزادي QT طولاني، سابقه آريتمي قلبي و نقايص ژنتيكي كه سبب كاهش فعاليت ايزوآنزيم P450شود، نبايد مصرف شود.

؛~~~~~~~~~~~~
05:30
⭕️عوارض جانبی كلرپرومازين

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: الکتروکاردیوگرام غیرطبیعی (تغییرات غیر اختصاصی QT)، افت فشار خون وضعیتی، سنکوپ، تاکی کاردی

🔹سیستم اعصاب مرکزی: ادم مغزی، علایم شبه کاتاتونی، سرگیجه، خواب آلودگی، دیستونی (انقباض غیرعادی)، واکنش خارج هرمی، هایپرپیرکسی (تب خیلی شدید)، سندرم نورولپتیک بدخیم، پارکینسونیسم، علائم سایکوتیک، بی قراری، دیس کینزی تاردیو (حرکات مکرر غیرارادی)، دیستونی تاردیو

🔹پوستی: درماتیت تماسی، لوپوس اریتماتوز جلدی، حساسیت پوست به نور، پیگمانته شدن پوست (خاکستری تیره)

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش وزن

🔹گوارشی: آتونی (ضعف) کولون، یبوست، افزایش اشتها، تهوع، یبوست شدید، فلجی ایلئوم، خشکی دهان

🔹ادراری تناسلی: احتقان پستان، اختلال انزال، تست بارداری مثبت کاذب ، ضعف جنسی، ترشح شیر، پریاپیسم، احتباس ادراری

🔹هماتولوژی و انکولوژی: آگرانولوسیتوز، آنمی آپلاستیک، افزایش سطح ائوزینوفیل، آنمی همولیتیک، ترومبوسیتوپنی ایمونولوژیک (ITP)، لکوپنی

🔹کبدی: یرقان

🔹ازدیاد حساسیت: آنافیلاکسی غیرایمنی
عصبی، عضلانی و اسکلتی: سندرم شبه لوپوس

🔹چشمی: رسوب مواد معدنی خارجی در قرنیه، اختلالات لنز (رسوب مواد معدنی خارجی در لنز)، تنگی مردمک، گشادی مردمک، آب مروارید ستاره ای شکل، اختلالات بینایی

🔹تنفسی: احتقان بینی

🔹متفرقه: تب خفیف


؛~~~~~~~~~~~~
05:33
⛔️ هشدارها كلرپرومازين

🔹وضعیت ذهنی و علایم حیاتی بیمار در صورت نیاز بالینی پایش گردد.

🔹بیمار از لحاظ بروز افسردگی، افکار خودکشی، خواب آلودگی شدید، عوارض خارج هرمی و تغییرات سیستم اعصاب مرکزی در ابتدای درمان و سپس به صورت دوره ای پایش شود.

🔹 وزن، قد، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر بیمار در ابتدای درمان، در هر ویزیت طی 6 ماه ابتدایی درمان و سپس هر 3 ماه به همراه دوز ثابت ضدجنون ارزیابی گردد.

🔹سطح گلوکز ناشتای پلاسما و HbA1C در ابتدای درمان و سپس به صورت سالیانه پایش شود. (در صورت افزایش وزن یا در بیماران دارای ریسک فاکتور دیابت، در ابتدای درمان، 4 ماه پس از شروع درمان و سپس به صورت سالیانه ارزیابی گردد.)

🔹وضعیت چربی خون بیمار در ابتدای درمان و سپس در صورت طبیعی بودن سطح LDL، هر 2 سال پایش شود (در صورت سطح LDL > 130 میلی گرم/ دسی لیتر، هر 6 ماه پایش گردد).

🔹فعالیت های غیرارادی و غیرطبیعی یا علایم پارکینسون در بیمار، در ابتدای درمان و سپس به صورت هفتگی تا زمان تثبیت دوز (به مدت حداقل 2 هفته) و به مدت 2 هفته پس از هرگونه افزایش چشمگیر دوز پایش شود.

🔹 لازم است که در بیماران مبتلا به بیماری های افزایش دهنده خطر به زمین افتادن یا مصرف کننده داروهایی با این عارضه، خطر به زمین افتادن بیمار در ابتدای درمان و سپس به صورت دوره ای در طول درمان ارزیابی شود.

🔹شمارش افتراقی سلول های خونی (CBC with diff) بیمار در صورت نیاز بالینی پایش شود (در بیمارانی با سطح کم گلبول سفید یا سابقه بروز لکوپنی/نوتروپنی ناشی از مصرف دارو، طی چند ماه ابتدایی درمان به صورت متناوب ارزیابی گردد).

🔹 بیمار از لحاظ بروز گالاکتوره، تغییر در قاعدگی، میل جنسی، انزال و نعوظ، در هر ویزیت طی 12 هفته ابتدایی شروع درمان یا تثبیت دوز و سپس به صورت سالیانه پایش گردد.

🔹بیمار از لحاظ بروز دیس کینزی تاردیو هر 6 ماه ارزیابی شود (در افرادی با خطر بالای بروز، هر 3 ماه بررسی گردد).

🔹معاینات چشمی بیمار به صورت سالیانه در افراد بالای 40 سال به صورت سالیانه و در افراد جوان تر هر 2 سال انجام گیرد و تغییرات بینایی بیمار به صورت سالانه بررسی شود.

🔹احتمال وقوع افت فشارخون وضعیتی در تزریق عضلانی یا وریدی دارو وجود دارد. پایش فشارخون در طول انفوزیون دارو یا تزریق عضلانی ضروری می باشد.

🔹 لازم است که مصرف دارو با دوز کم آغاز شود و هنگام قطع، کاهش تدریجی دوز صورت گیرد.

🔹 لازم است که خلق و خو، خشم و احساسات بیمار ارزیابی شود.


؛~~~~~~~~~~~~
05:35
⛔️ هشدارها كلرپرومازين

🔹دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. اين دارو نبايد بيش از مقدرا تجويز شده مصرف شود.

🔹براي حصول اثرات درماني، مطلوب ممكن است چند هفته زمان مورد نياز باشد.

🔹در صورتي كه يك نوبت مصرف دارو فراموش شود، اگر رژيم درمانی بصورت يك نوبت مصرف در روز باشد، به محض به ياد آوردن در همان روز، نوبت فراموش شده بايد مصرف شود. درغير اينصورت، از مصرف نوبت فراموش شده بايد خودداري شود. اگر رژيم درماني بصورت چند نوبت در روز باشد،‌به محض به يادآوردن طي يك ساعت ، آن نوبت بايد مصرف شود. در غير اين صورت از مصرف نوبت فراموش شده يا دوبرابر كردن مقدار مصرف بعدي بايد خودداري گردد.

🔹قبل از قطع مصرف دارو، بايد به پزشك مراجعه شود. قطع تدريجي مصرف دارو ممكن است ضروري باشد.

🔹از مصرف فرآورده‌هاي حاوي الكل و ساير داروهاي مضعف CNS با اين دارو بايد خودداري گردد.

🔹در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اورژانس، پزشك بايد از مصرف اين دارو آگاه گردد.

🔹هنگام رانندگي يا كار با ماشين‌آلاتي كه نياز به هوشياري دارند، بايد احتياط نمود.

🔹هنگام برخاستن ناگهاني از حالت خوابيده يا نشسته ، بايد احتياط نمود.

🔹هنگام ورزش، در هواي گرم ياهنگام حمام آب گرم، به علت احتمال بروز شوك حرارتي بايد احتياط نمود.

🔹اين دارو ممكن است سبب بروز خشكي دهان شود. در صورت تداوم خشكي به مدت بيش از دو هفته ، بايد به پزشك مراجعه نمود.

🔹 احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف اين دارو وجود دارد. استفاده از عينك و لباس محافظت كننده ممكن است ضروري باشد.

🔹بيماران سالخورده و ناتوان ممكن است به مقادير كمتري از دارو نياز داشته باشند.


؛~~~~~~~~~~~~
05:35
💯, 13.1 KB
4 August 2021
پ
08:54
💊 #کلرال_هیدراته Chloral Hydrate

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای متفرقه ضداضطراب، آرام بخش و خواب آور


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
08:58
⭕️عوارض جانبی کلرال هیدراته

🔹تحریک معده، اتساع شکمی و تموج، خواب آلودگی، سبکی سر، آتاکسی، سردرد، تهییج پارادوکس، هالوسیناسیون (توهم)، کابوس شبانه،دلیریوم ،کنفوزیون، پارانویا، واکنشهای ازدیاد حساسیتی مثل راشهای پوستی، اریتم مولتی فرم و سندرم استونس جانسون، کتونوری.
در مصرف بیش از حد عوارضی چون استفراغ و نکروز معده، آریتمی های قلبی، یرقان ناشی از آسیب کبدی و آلبومینوری بدنبال صدمه کلیوی دیده می شود. تحمل و وابستگی ممکن است رخ دهد. مراحل وابستگی و ترک آن شبیه باربیتوراتهاست .


؛~~~~~~~~~~~~
08:58
🟣موارد مصرف کلرال هیدراته

🔹این در درمان کوتاه مدت بیخوابی و بعنوان سداتیو قبل از اعمال جراحی (Premedication) استفاده می شود. استفاده از آن در کودکان قبل از اعمال تشخیصی، دندانی یا طبی در برخی مناطق بطور وسیعی صورت می گیرد. همچنین این دارو دارای Rubefacient action بوده و بعنوان یک ضد تحریک نیز استفاده می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
08:58
🟤مکانیسم اثر کلرال هیدراته

🔹مکانیسم اثر ناشناخته است؛ باعث تضعیف سیستم عصبی مرکزی می گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
08:58
🟠فارماکوکینتیک کلرال هیدراته

🔹این دارو بسرعت از طریق گوارش جذب شده و اعمال اثر آن در عرض نیم ساعت بعد از تجویز خوراکی ظاهر می شود. بطور وسیعی در سراسر بدن توزیع می شود. بسرعت در اریتروسیت، کبد و سایر بافتها به تری کلرواتانول و تری کلرواستیک اسید متابولیزه می شود. قسمتی از آن از طریق ادرار دفع می شود مقداری از آن نیز وارد صفرا می شود.

🔹تری کلرواتانول متابولیت فعالی بوده و وارد مایع مغزی نخاعی (CSF) و شیر مادر شده و از جفت نیز عبور می کند. نیمه عمر آن در پلاسما بین 11-7 ساعت و در نوزادان بطور قابل توجهی طولانی تر است. نیمه عمر تری کلرواستیک اسید چندین روز است.


؛~~~~~~~~~~~~
08:58
🔴توصیه های دارویی کلرال هیدراته

🔹این دارو در بیماران با اختلال کبدی یا کلیوی شدید، بیماری قلبی شدید نبایستی تجویز شود.

🔹در صورت وجود گاستریت، بهتر است از مصرف خوراکی آن اجتناب گردد.

🔹 همانند سایر سداتیوها، این دارو دربیماران با عدم کفایت تنفسی بایستی با احتیاط داده شود.


؛~~~~~~~~~~~~
08:59
💯, 13.1 KB
09:03
💊 #کلرازپیک_اسید Clorazepic Acid

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
09:03
⭕️عوارض جانبی کلرازپیک اسید

🔹همانند دیازپام.


؛~~~~~~~~~~~~
09:03
🟣موارد مصرف کلرازپیک اسید

🔹این دارو یک بنزودیازپین طولانی اثر است که خواص کلی آن شبیه دیازپام است. این دارو عمدتاً در درمان کوتاه مدت اختلالات اضطرابی، بعنوان درمان کمکی در کنترل اپی لپسی و در سندرم ترک الکل نیز کاربرد دارد.
این دارو معمولاً بصورت خوراکی مصرف می شود ولی اشکال تزریقی داخل وریدی و داخل عضلانی آن نیز موجود است.


؛~~~~~~~~~~~~
09:03
🟠فارماکوکینتیک کلرازپیک اسید

🔹کلرازپات براحتی در PHپائین در معده دکربوکسیله شده و بشکل دسمتیل دیازپام در می آید که بسرعت جذب می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
09:03
⛔️ هشدارها کلرازپیک اسید

🔹همانند دیازپام.


؛~~~~~~~~~~~~
09:03
💯, 13.1 KB
11 August 2021
پ
02:22
💊 #کلوزاپین Clozapine

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > داروهای ضدجنون آتیپیک


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
02:22
🟣موارد مصرف كلوزاپين

🔹كلوزاپين براي درمان اسكيزوفرني در بيماراني كه به ساير داروهاي ضد سايكوز پاسخ نمي‌دهند يا نسبت به آن دارو‌ها عدم تحمل دارند، مصرف مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
02:22
🟤مکانیسم اثر كلوزاپين

🔹آنتاگونیست گیرنده های D2 و 5-HT2A (عمده اثرات ضدجنون ناشی از این مکانیسم می باشد.)

🔹آنتاگونیست گیرنده های آلفا آدرنرژیک، H1 هیستامینی، کولینرژیک و دیگر گیرنده های دوپامینی و سروتونینی

🔹کنترل رفتار و علایم روانی با کمترین بروز عوارض خارج هرمی (از طریق تمایل به گیرنده D4 مزولیمبیک)

🔹تشدید اختلالات خواب (از طریق بلوک گیرنده هیستامینی)


؛~~~~~~~~~~~~
02:23
🟠فارماکوکینتیک كلوزاپين

🔹فراهمی زیستی: 50-27%(بدون تاثیرپذیری از غذا)

🔹شروع اثر:
بهبود خواب 1 هفته
اثرات ضدجنون 12-6 هفته

🔹طول اثر: متغیر

🔹اوج اثر: 12-6 ماه

🔹پیک پلاسمایی:
سوسپانسیون 3.5-1 ساعت
قرص 6-1 ساعت
قرص بازشونده در دهان 6-1 ساعت

🔹اتصال به پروتئین: 97% به پروتئین های سرم

🔹متابولیسم: کبدی به صورت گسترده (عمدتا توسط CYP1A2. هم چنین توسط CYP2C19، CYP3A4 و CYP2D6 به متابولیت های دس متیل با فعالیت محدود یا متابولیت های غیرفعال. در افراد 16-9 سال به ویژه دختران، سطح متابولیت دس متیل بیشتر از کلوزاپین می باشد.)

🔹نیمه عمر: 66-4 ساعت

🔹دفع: ادرار (50%) ، مدفوع (30%)


؛~~~~~~~~~~~~
02:24
💢 منع مصرف كلوزاپين

🔹در صورت وجود ضعف شديد CNSسابقه نوتروپني، اختلالات ميلوپروليفراتيو به ويژه ديسكرازي خوني يا سابقه ابتلا به آن و ضعف مغز استخوان ،‌اين دارو نبايد مصرف شود.



؛~~~~~~~~~~~~
02:26
⭕️عوارض جانبی كلوزاپين

🔸عوارض شایع (%10<):
🔹قلبی عروقی: تاکی کاردی، افت فشار خون، افزایش افشار خون

🔹سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، سدیشن، سرگیجه، بی خوابی، سرگیجه دورانی

🔹گوارشی: ریزش غیرارادی بزاق (سیالوره)، افزایش وزن، یبوست، تهوع، استفراغ، سوء هاضمه

🔹متفرقه: تب

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: سنکوپ

🔹سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، آژیتاسیون، بی قراری، آکینزی، خواب آشفته، کابوس شبانه، آکاتیزی (بی قراری حرکتی)، گیجی، تشنج (وابسته به دوز)، خستگی

🔹پوستی: افزایش تعریق، راش پوستی

🔹گوارشی: خشکی دهان، ناراحتی شکم، سوزش سر دل، اسهال

🔹ادراری تناسلی: اختالات ادراری

🔹هماتولوژی و انکولوژی: لکوپنی، نوتروپنی، افزایش سطح ائوزینوفیل

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: لرزش، هیپوکنزی، سفتی عضلات

🔹چشمی: اختلالات بینایی


؛~~~~~~~~~~~~
02:37
⛔️ هشدارها كلوزاپين

🔹فاکتورهای آزمایشگاهی مختلف (مانند CBC، سطح الکترولیت ها، عملکرد کبدی)، وزن، دور شکم و الکتروکاردیوگرام بیمار، -پیش از شروع درمان پایش شود.

🔹 شمارش افتراقی سلول های خونی (CBC with diff) بیمار در ابتدای درمان و سپس به صورت دوره ای پایش گردد.

🔹شمار مطلق نوتروفیل هر هفته به مدت 6 ماه، سپس هر 2 هفته به مدت 6 ماه و در ادامه هر 4 هفته در طول دوره درمان پایش گردد (در بیمارانی که تحت مراقبت آسایشگاهی و تسکینی می باشند، ممکن است به مدت ماه نیاز به پایش باشد). پس از قطع درمان نیز پایش انجام گیرد. (توصیه های مربوط به پایش شمار مطلق نوتروفیل در شرایط و بیماری های مختلف بررسی شود.)

🔹فشارخون بیمار در ابتدای درمان، 3 ماه پس از شروع درمان و سپس به صورت سالیانه پایش شود.

🔹وزن، قد، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر بیمار در ابتدای درمان و سپس در هفته های 4، 8 و 12 پس از شروع یا تغییر درمان، سپس هر 3 ماه ارزیابی گردد. (لازم است که در صورت افزایش وزن به میزان ≥ 5% وزن اولیه، کلوزاپین به یک داروی ضدجنون دیگر تغییر داده شود.)

🔹سابقه خانوادگی یا ابتلای بیمار به چاقی، دیابت، دیس لیپیدمی، پرفشاری خون یا بیماری قلبی عروقی در ابتدای درمان و سپس به صورت سالیانه بررسی شود.

🔹سطح گلوکز ناشتای پلاسما و HbA1C در ابتدای درمان، 3 ماه پس از شروع درمان و سپس به صورت سالیانه پایش شود.

🔹وضعیت چربی خون بیمار در ابتدای درمان و 3 ماه پس از شروع درمان پایش گردد و سپس در صورت طبیعی بودن سطح LDL، هر 5-2 سال یا در صورت نیاز بالینی به صورت متناوب تر ارزیابی شود.

🔹 فعالیت های غیرارادی و غیرطبیعی یا علایم پارکینسون در بیمار، در ابتدای درمان و سپس به صورت هفتگی تا زمان تثبیت دوز (به مدت حداقل 2 هفته) و به مدت 2 هفته پس از هرگونه افزایش چشمگیر دوز پایش شود.

🔹عملکرد روده بیمار در ابتدای درمان و سپس به صورت منظم در طول دوره درمان ارزیابی گردد.

🔹 وضعیت ذهنی بیمار پایش شود.

🔹علایم حیاتی و الکتروکاردیوگرام بیمار در صورت نیاز بالینی ارزیابی گردد.

🔹 بیمار از لحاظ بروز علایم میوکاردیت و کاردیومیوپاتی پایش شود (تروپونین، کراتین کیناز- ام بی، ائوزینوفیل و CRP به صورت دوره ای بررسی گردد. عکسبرداری اشعه ایکس قفسه سینه و عکسبرداری قلبی در صورت نیاز انجام شود و اکو-داپلر دو بعدی در افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی به منظور ارزیابی نارسایی دریچه میترال انجام گیرد).

🔹سطح الکترولیت ها (مانند منیزیم) و عملکرد کبدی بیمار به صورت سالیانه یا در صورت نیاز بالینی ارزیابی شود.

🔹بیمار از لحاظ بروز گالاکتوره، تغییر در قاعدگی، میل جنسی، انزال و نعوظ به صورت سالیانه پایش گردد.

🔹بیمار از لحاظ بروز دیس کینزی تاردیو هر 12 ماه ارزیابی شود (در افرادی با خطر بالای بروز، هر 6 ماه بررسی گردد).

🔹معاینات چشمی بیمار به صورت سالیانه در افراد بالای 40 سال به صورت سالیانه و در افراد جوان تر هر 2 سال انجام گیرد.

🔹لازم است که در بیماران مبتلا به بیماری های افزایش دهنده خطر به زمین افتادن یا مصرف کننده داروهایی با این عارضه، خطر به زمین افتادن بیمار در ابتدای درمان و سپس به صورت دوره ای در طول درمان ارزیابی شود.

🔹 لازم است که بیمار از لحاظ بروز افت فشارخون وضعیتی، تاکی کاردی و افزایش ترشح بزاق پایش گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
02:39
🔴توصیه های دارویی كلوزاپين

🔹قطع مصرف دارو به تدريج و طي حداقل 2-1 هفته انجام شود. در صورتي كه قطع يكباره مصرف دارو ضروري باشد، بيمار بايد تحت نظر باشد.

🔹به بيمار توصيه‌شود كه در صورت بروز هرگونه عفونت، ضعف، تب و گلودرد پزشك معالج خود را مطلع كند.

🔹در آغاز درمان با اين دارو، بدليل بروز كلاپس ناشي از افت فشار خون، بيمار بايد تحت مراقبت دقيق پزشكي باشد.

🔹دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. اين دارو نبايد بيشتر يا كمتر از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹در صورت عدم مصرف دارو به مدت 2 روز يا بيشتر، پيش از مصرف بايد با پزشك مراجعه شود.

🔹در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،‌به محض به يادآوردن آن نوبت بايد مصرف شود. مگر اينكه تقريباً‌ زمان مصرف نوبت بعدي فرارسید باشد. در این صورت از مصرف نوبت فراموش شده و دوبرابر كردن مقدار مصرف بعدي بايد خودداري نمود.


؛~~~~~~~~~~~~
02:39
💯, 13.1 KB
12 August 2021
پ
00:00
💊 #دلورازپام Delorazepam

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
00:00
⭕️عوارض جانبی دلورازپام

🔹خواب‌آلودگي، و احساس سبكي در روز بعد از مصرف دارو، توهم و عدم تعادل، فراموشي، سردرد، سرگيجه، وابستگي، كاهش فشار خون، اختلالات گوارشي، بثورات جلدي، اختلال بينايي، تغيير ميل جنسي، درد در ناحيه تزريق و ترومبوفلبيت از عوارض حانبي اين دارو هستند.


؛~~~~~~~~~~~~
00:00
🟣موارد مصرف دلورازپام

🔹دلورازپام به عنوان یک داروی آرامبخش و خواب آور کاربرد دارد


؛~~~~~~~~~~~~
00:00
🟤مکانیسم اثر دلورازپام

🔹دلورازپام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند


؛~~~~~~~~~~~~
00:00
⛔️ هشدارها دلورازپام

🔹در موارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود: بيماري تنفسي، ضعف عضلاني

🔹در صورت وجود نارسايي كبدي و كليوي مقدار مصرفدارو بايد كاهش يابد.

🔹 در صورت وجود كاهش حجم خون، اسپاسم عروق و يا كاهش دماي بدن و يا در صورت مصرف توأم داروهاي ضد درد اوپيوئيدي مقدار مصرف اين دارو بايد كاهش يابد.

🔹 اندازه‌گيري فشار خون. اكسيژن خون بررسي وضعيت تنفسي و علايم حياتي به طور مداوم در طول درمان با اين دارو توصيه مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
00:00
💯, 13.1 KB
پ
03:45
💊 #دکس_مدتومیدین Dexmedetomidine

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای متفرقه ضداضطراب، آرام بخش و خواب آور


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
03:45
⭕️عوارض جانبی دکس مدتومیدین

🔸عوارض شایع (%10<):
🔹قلبی عروقی: افت فشار خون، برادی کاردی، افزایش فشار خون سیستولی، تاکی کاردی، افزایش فشار خون دیاستولی، افزایش فشار خون

🔹سیستم اعصاب مرکزی: آژیتاسیون

🔹گوارشی: یبوست، تهوع

🔹تنفسی: دپرسیون تنفسی

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: فیبریلاسیون دهلیزی، ادم محیطی، هایپوولمی (کاهش حجم درون عروقی)، ادم

🔹سیستم اعصاب مرکزی: اضطراب

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: کاهش پتاسیم خون، افزایش قند خون، کاهش قند خون، عطش، کاهش کلسیم خون، کاهش منیزیم خون

🔹گوارشی: خشکی دهان

🔹ادراری تناسلی: کم ادراری

🔹هماتولوژی و انکولوژی: آنمی

🔹کلیوی: نارسایی کلیوی حاد، کاهش برون ده ادراری

🔹تنفسی: نارسایی تنفسی، سندرم زجر تنفسی بزرگسالان، آب آوردن ریه، خس خس سینه

🔹متفرقه: تب، سندرم ترک دارو


؛~~~~~~~~~~~~
03:45
🟣موارد مصرف دکس مدتومیدین

🔹دکسمدتومیدین یک داروی تزریقی می باشد که در برخی پروسه ها که نیاز به بیهوشی تزریقی دارد مانند لوله گذاری در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه، به صورت تزریقی مصرف می شود. این دارو در مواردی که نیاز به القای سریع بیهوشی دارند، کاربرد دارد.
البته دکسمدتومیدین به تنهایی اثر بیهوشی کامل را القا نمی‌کند و در صورت نیاز ممکن است نیاز به تجویز داروهای دیگر در کنار آن باشد.
دوز مصرفی دارو بر اساس وزن، سن و شرایط بیمار توسط پزشک متخصص محاسبه می گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
03:45
🟤مکانیسم اثر دکس مدتومیدین

🔹آگونیست انتخابی آدرنورسپتور آلفا-2 همراه با اثرات بیهوشی و آرامبخش (از طریق فعالسازی جی-پروتئین توسط آدرنورسپتور آلفا-2 در ساقه مغز و در نتیجه مهار آزادسازی نوراپی نفرین)

🔹 انقباض عروق (از طریق فعال کردن آدرنورسپتور آلفا-2بی محیطی در دوز بالای دارو یا تزریق وریدی سریع دارو)


؛~~~~~~~~~~~~
03:45
🟠فارماکوکینتیک دکس مدتومیدین

🔹فراهمی زیستی: داخل بینی متغیر (93-35%)

🔹شروع اثر:
دوز نگهدارنده وریدی 10-5 دقیقه
داخل بینی 60-45 دقیقه (در صورت استفاده توسط دستگاه اتمایزر در کودکان، این زمان کاهش می یابد.)

🔹طول اثر: 120-60 دقیقه

🔹اوج اثر:
دوز نگهدارنده وریدی 30-15 دقیقه
داخل بینی 105-90 دقیقه

🔹پیک پلاسمایی: داخل بینی 60-15 دقیقه

🔹اتصال به پروتئین: 94%

🔹متابولیسم: کبدی (توسط ان-گلوکورونیده، ان-متیله و CYP2A6)

🔹نیمه عمر (فاز پایانی):
نوزادان نارس (36> -28 هفته) 9.1-3 ساعت
نوزادان غیرنارس (≤44-36 هفته) 9.4-1 ساعت
نوزادان و کودکان (کمتر از 2 سال) 3.3-1.5 ساعت
کودکان (11-2 سال) 2.3-1.2 ساعت
بزرگسالان توزیع 6 دقیقه، فاز پایانی تا 3 ساعت (افزایش چشمگیر در بیماران با نارسایی پیشرفته کبدی)

🔹دفع: ادرار (95%)، مدفوع (4%)


؛~~~~~~~~~~~~
03:45
🔴توصیه های دارویی دکس مدتومیدین

🔹لازم است تنظیم دوز مصرفی و مدت زمان تزریق با توجه به سن و وزن بیمار توسط پزشک به صورت دقیق انجام شود.

🔹در مدت تزریق دارو و تا زمانی که اثرات دارو باقی است علائم حیاتی بیمار به دقت کنترل گردد.

🔹مصرف دارو در بارداری با احتیاط و با مراقبتهای کامل در صورت تشخیص پزشک، بلامانع است. با این حال احتمال بروز عوارض جانبی در جنین وجود دارد و علائم حیاتی او باید کاملا تحت نظر قرار گیرد.

🔹مصرف این دارو در شیردهی در صورت صلاحدید پزشک با توجه به شرایط بیمار با احتیاط بلامانع است.


؛~~~~~~~~~~~~
03:45
⛔️ هشدارها دکس مدتومیدین

🔹لازم است که علایم حیاتی، سطح بیهوشی، وضعیت قلبی و تنفسی بیمار در طول انفوزیون و تا زمان بازگشت هوشیاری به طور مداوم پایش شود.

🔹 فشارخون و میزان کنترل درد بیمار نیز ارزیابی گردد و به منظور تسکین درد، داروی مسکن مناسب تجویز گردد. (دکسمدتومیدین، بیهوش کننده است و منجر به دپرسیون تنفسی ناچیز و مهار ترشح بزاق می شود. هم چنین اثرات ضددرد ناچیزی دارد).

🔹لازم است که بیمار از لحاظ بروز افت فشارخون، برادی کاردی و ایست سینوسی در طول دریافت دارو پایش گردد (احتمال بروز آن در بیماران مبتلا به دیابت، پرفشاری خون مزمن، حجم کم داخل عروقی و سالمندان بیشتر است). احتمال بروز پرفشاری خون گذرا با دوز نگهدارنده وجود دارد.

🔹در بیماران مبتلا به دیابت، سطح گلوکز خون و الکترولیت ها ارزیابی گردد.

🔹 سطح مایعات ورودی و خروجی بیمار در طول انفوزیون و پس از آن پایش شود.

🔹عملکرد کبدی بیمار در ابتدای درمان پایش گردد و در بیماران مبتلا به نارسایی کبدی با احتیاط تجویز شود.

🔹 لازم است که در بیمارانی با وضعیت بحرانی و تحت تهویه مکانیکی در بخش مراقبت های ویژه، ارزیابی و تنظیم بیهوشی بر اساس سیستم امتیازبندی RASS یا SAS انجام گیرد.

🔹 لازم است که در وضعیت بیهوشی، تغییر موقعیت بیمار و مراقبت های پوستی، دهانی و چشمی مناسب هر 3-2 ساعت انجام گیرد.

🔹 بیهوشی در بیمارانی که به تازگی اینتوبه شده اند و بیماران تحت تهویه مکانیکی، نباید بیش از 24 ساعت انفوزیون باشد؛ زیرا ممکن است به تحمل دارویی، تاکی فیلاکسی و بروز عوارض جانبی وابسته به دوز منجر شود.

🔹 دوز دارو و سرعت تجویز برای هر شخص به طور جداگانه تنظیم شود تا اثرات دلخواه ایجاد شود.

🔹 لازم است که از قطع ناگهانی دارو خودداری شود؛ زیرا ممکن است به بیدار شدن سریع همراه با اضطراب، آژیتاسیون و مقاومت به تهویه مکانیکی منجر گردد. تیتر سرعت انفوزیون، باعث بیدار شدن تدریجی بیمار می شود.

🔹 توصیه می شود که حمایت های عاطفی و حسی (شنوایی و محیطی) مناسب فراهم گردد.

🔹 لازم است که احتیاطات لازم تا زمان بازگشت کامل هوشیاری بیمار رعایت شود.

🔹 لازم است که تجویز دارو توسط متخصصین باتجربه در حوزه بیهوشی یا مراقبت های ویژه انجام گیرد.

🔹 در صورت مصرف همزمان با دیگر داروهای گشادکننده عروق یا کرونوتروپ منفی، احتیاط شود.

🔹 در سالمندان با احتیاط تجویز شود و دوز مصرفی کاهش یابد.


؛~~~~~~~~~~~~
03:45
💯, 13.1 KB
13 August 2021
پ
09:44
💊 #دیازپام Diazepam

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها

🔹دیازپام چیست؟
دیازپام یک داروی آرامبخش خواب آور و ضد تشنج است . از نظر علمی جزء دسته بنزودیازپین ها طبقه بندی می شود.معمولا قرص های دیازپام به رنگ سبز یا آبی است که اثرات مثبت تلقینی در بیمار دارد و از روانشناسی رنگ در تولید دارو بخوبی استفاده شده است.
در کودکان برای جلوگیری از تشنج ممکن است پزشک بصورت قرص یا شیاف دیازپام تجویز کند البته کنترل تب اطفال برای جلوگیری از تشنج مهمترین عامل محسوب می شود. مقدار دیازپام در این موارد باید بسیار با دقت و دقیقا مطابق تجویز پزشک مصرف شود.
آمپول دیازپام به عنوان یک داروی آرامبخش و خواب آور قوی در مراکز بیمارستانی تزریق می شود.
این دارو در علائم قطع مصرف مخدر و الکل و همچنین به عنوان ضد اسپاسم عضلات کاربرد دارد.
مصرف طولانی مدت این دارو اعتیاد آور است نباید در دوره های طولانی مدت از این دارو استفاده شود.
مصرف دیازپام در دوران بارداری و شیر دهی اکیدا ممنوع است.

؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
09:46
🟣موارد مصرف دیازپام

🔹اين دارو در كنترل اختلالات اضطراب يا براي تشكين كوتاه مدت علائم اضطراب و درمان علائم قطع مصرف الكل مصرف مي شود. ديازپام تزريقي جهت تسكين اضطراب و تنش قبل از عمل جراحي به عنوان پيش‌دارو مصرف مي‌گردد. اين دارو همچنين به عنوان داروي كمكي از راه تزريق وريدي پيش از برگرداندن ريتم طبيعي قلب، (CARDIOVERSION) به منظور كاهش اضطراب مصرف مي‌شود. ديازپام تزريقي به عنوان داروي كمكي در درمان حملات صرعي و از راه خوراكي در اختلالات تشنجي(14-7 روز) بكار برده مي‌شود. اين دارو به عنوان داروي كمكي در تسكين اسپاسم عضلاني اسكلتي نيز مصرف مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
09:46
🟤مکانیسم اثر دیازپام

🔹اتصال به گیرنده های پس سیناپسی فضاویژه بنزودیازپین در نورون های گابا (موجود در مناطق مختلف سیستم اعصاب مرکزی مانند سیستم لیمبیک و رتیکولار)

🔹 افزایش اثرات مهاری گابا بر نورون های قابل تحریک و ایجاد هایپرپلاریزاسیون و پایدارسازی غشای نورونی (از طریق افزایش نفودپذیری غشای نورونی نسبت به یون کلر)

🔹 گیرنده های بنزودیازپین و اثرات آن ها وابسته به GABA-A می باشد اما بنزودیازپین به گیرنده گابا متصل نمی شود.


؛~~~~~~~~~~~~
09:48
🟠فارماکوکینتیک دیازپام

🔹جذب:
خوراکی کامل (بیش از 90%؛ کاهش و تاخیر در جذب در صورت مصرف با غذای نسبتا چرب)
مقعدی کامل

🔹فراهمی زیستی:
عضلانی بیش از 90%
داخل بینی 97%
خوراکی بیش از 90%
مقعدی 90%

🔹شروع اثر:
سدیشن در کودکان وریدی 5-4 دقیقه
صرع پایدار وریدی 3-1 دقیقه، مقعدی 10-2 دقیقه

🔹طول اثر:
سدیشن در کودکان 120-60 دقیقه
صرع پایدار 30-15 دقیقه

🔹پیک پلاسمایی:
عضلانی 2.5-0.25 ساعت
داخل بینی 1.5 ساعت
وریدی 1 دقیقه
خوراکی 15 دقیقه تا 2.5 ساعت (1.25 ساعت در حالت ناشتا، 2.5 ساعت با غذا)
مقعدی 1.5 ساعت

🔹اتصال به پروتئین:
داخل بینی 98-95%
خوراکی نوزادان 86-84%، بزرگسالان 98%
مقعدی 98-95%

🔹متابولیسم: کبدی (توسط CYP3A4 و CYP2C19 به متابولیت های فعال ان-دس متیل دیازپام، تمازپام و اکسازپام)

🔹نیمه عمر:
داخل بینی 49 ساعت
وریدی دیازپام 45-33 ساعت، متابولیت دس متیل دیازپام 87 ساعت
خوراکی دیازپام 48-44 ساعت، متابولیت دس متیل دیازپام 100 ساعت
مقعدی دیازپام 46-45 ساعت، متابولیت دس متیل دیازپام 99-71 ساعت

🔹عضلانی:
نوزادان نارس (34-28 هفته) 54 ساعت
نوزادان 30 ساعت
کودکان (8-3 سال) 18 ساعت
بزرگسالان دیازپام 72-60 ساعت، متابولیت دس متیل دیازپام 174-152 ساعت

🔹دفع: ادرار (عمدتا به صورت گلوکورونیده)


؛~~~~~~~~~~~~
09:50
⭕️عوارض جانبی دیازپام

🔸عوارض شایع (%10<):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: افت فشار خون، گشادی عروق

🔹سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، آتاکسی، سرگیجه، سرخوشی، تفکرات نامعقول، آژیتاسیون، گیجی، احساسات ناپایدار، عصبانیت، درد، اختلال تکلم

🔹پوستی: راش پوستی

🔹گوارشی: اسهال، درد شکمی

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: سستی

🔹تنفسی: آسم، رینیت

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: تغییرات الکتروکاردیوگرام، فلبیت موضعی، ترومبوز وریدی

🔹سیستم اعصاب مرکزی: فراموشی پیش گستر، سرکوب سیستم عصبی مرکزی، افسردگی، وابستگی به دارو، علایم ترک دارو، دیس آرتری (گفتارفلجی)، خستگی، کندی روانی حرکتی، ضعف عضلات، تحریک متناقض سیستم عصبی مرکزی، علایم روانی، اختلال در ریتم تکلم، سرگیجه دورانی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: تغییر در میل جنسی

🔹گوارشی: تغییر در ترشح بزاق، یبوست، ناراحتی گوارشی، سکسکه، تهوع

🔹ادراری تناسلی: بی اختیاری ادرار، احتباس ادرار

🔹هماتولوژی و انکولوژی: نوتروپنی

🔹کبدی: افزایش سطح سرمی آلکالین فسفاتاز، افزایش سطح سرمی ترانس آمینازها، یرقان

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: لرزش

🔹چشمی: تاری دید، دوبینی


؛~~~~~~~~~~~~
09:53
🔴توصیه های دارویی دیازپام

🔹اين دارو نبايد بيش‌ از مقدار تجویز شده مصرف شود.

🔹 در صورتي كه پس از چند هفته، اثربخشي دارو كاهش يافت،باید به پزشک مراجعه و از افزایش مقدار مصرف دارو خودداری نمود.

🔹 به عنوان ضد تشنج، دوره درمان بايد كامل شود. بايد دقت شود هيچيك از نوبت‌هاي مصرف فراموش نشود.

🔹 به منظور كاهش احتمال بروز عوارض قطع مصرف دارو، مصرف اين دارو بايد به تدريج قطع گردد.

🔹 در صورت تزريق عضلاني ، اين دارو بايد عميقاً‌ در عضله دلتوئيد تزريق گردد.

🔹 به منظور كاهش ترمبوز وريدي، فلبيت، تحريك موضعي و تورم، تزريق وريدي دارو نبايد در وريد‌هاي كوچك در پشت دست يا مچ صورت گيرد.

🔹 انفوزيون مداوم وريدي اين دارو توصيه نمي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
09:53
⛔️ هشدارها دیازپام

🔹وضعیت ذهنی، فشار خون، سرعت قلب و تنفس بیمار پایش گردد.

🔹 سطح آنزیم های کبدی و CBC در صورت مصرف طولانی مدت دارو ارزیابی گردد.

🔹 لازم است که در صورت مصرف مداوم دوز بالا یا دریافت وریدی به صورت طولانی مدت، بیمار از لحاظ بروز علایم سمیت ناشی از پروپیلن گلیکول پایش شود (شامل کراتینین سرم، BUN، لاکتات سرم، گپ اسمول؛ گپ اسمول ≥ 10 بیانگر سطح بالای پروپیلن گلیکول می باشد و گپ اسمول ≥ 12 نشان دهنده سمیت ناشی از پروپیلن گلیکول می باشد).

🔹بیمار از لحاظ سابقه اعتیاد پایش شود.

🔹 لازم است که نیاز بیمار به ادامه درمان به صورت دوره ای ارزیابی گردد.

🔹در صورت تصمیم به قطع دارو، کاهش تدریجی دوز مصرفی ضروری می باشد.

🔹 مصرف طولانی مدت دارو به وابستگی، سوء مصرف یا تحمل دارویی منجر می شود.

🔹لازم است که در بیماران بستری، تمهیداتی به منظور جلوگیری از سقوط و به زمین افتادن بیمار در نظر گرفته شود.

🔹 نکات ایمنی در مواجهه با حملات تشنج به بیمار آموزش داده شود (در صورت تجویز دارو به منظور کنترل تشنج).


؛~~~~~~~~~~~~
09:53
💯, 13.1 KB
15 August 2021
پ
23:42
💊 #دروپریدول Droperidol

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای متفرقه ضداضطراب، آرام بخش و خواب آور


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
23:42
🟣موارد مصرف دروپريدول

🔹دروپريدول براي ايجاد آرامش و كنترل سريع وضعيت بيمار در اختلالات رواني نظير مانيا و نيز كنترل نهوع و استفراغ ناشي از شيمي درماني و به عنوان داروي پيش‌بيهوشي به تنهايي و يا همراه با داروهاي ديگر نظير فنتانيل و نيتروس اكسايد براي ايجاد بيهوشي عمومي به كار مي‌رود.


؛~~~~~~~~~~~~
23:42
🟤مکانیسم اثر دروپريدول

🔹دروپريدول اثر خود را عمدتا با انسداد گيرنده‌هاي دوپاميني‌ در سيستم اعصاب مركزي ايجاد مي‌نمايد . اين دارو گيرنده‌هاي الفا – آدرنرژيك را نيز مهار مي‌نمايد.


؛~~~~~~~~~~~~
23:42
🟠فارماکوکینتیک دروپريدول

🔹جذب اين دارو پس از تزريق عضلاني كامل مي‌باشد. اثر دروپريدول 10-3 دقيقه بعد از تزريق عضلاني ظاهر مي‌گردد. سريعاً‌ در بدن توزيع شده و متابوليسم كبدي وسيعي دارد. نيمه عمر آن بيش از 2 ساعت مي‌باشد. اثر تسكين پخش دارو حدود 4-2 ساعت طول مي‌كشد. اين دارو از طريق كليه و صفرا دفع مي‌گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
23:43
💢 منع مصرف دروپريدول

🔹اين دارو در صورت وجود كاهش پتاسيم خون ، كاهش منيزيم خون، طولاني شدن فاصله QTدر نوار قلبي، ( كه از قبل وجود داشته باشد)، حساسيت به دارو و فئوكروموسيتوم نبايد مصرف شود.

🔹 بيماران سالخورده ، ناتوان و افرادي كه بشدت بيمار هستند، ممكن است به‌اثرات كاهنده فشار خون و تسكين بخش اين دارو حساس‌تر باشند. كاهش مقدار مصرف در اين بيماران توصيه مي‌شود.



؛~~~~~~~~~~~~
23:44
⭕️عوارض جانبی دروپريدول

🔹عوارض خارج هرمي و ديسكينزي ديررس ، خواب‌آلودگي ، كابوس شبانه، افسردگي، بي‌ثباتي خلقي، بي‌خوابي واغتشاش شعور بوسيله اين دارو ممكن است ايجاد شود. عوارض خارج هرمي ، خصوصاً واكنش‌هاي ديستونيك و آكاتزي شايع‌تر و بويژه درافراد دچار تيروئيد سمي بروز مي‌نمايد.


؛~~~~~~~~~~~~
23:45
⛔️ هشدارها دروپريدول

🔹دراپريدول در بيماري هاي قلبي – عروقي، پاركينسون، صرع ، در صدمات كبدي و پاركينسون و الكلسيم حاد بايد با احتياط فراوان به كار رود.


؛~~~~~~~~~~~~
23:46
🔴توصیه های دارویی دروپريدول

🔹از مصرف فرآورده‌هاي حاوي الكل يا ساير داروهاي مضعف CNSتا 24 ساعت پس از مصرف دروپريدول بايد خودداري نمود.

🔹از رانندگي يا كار با ماشين آلات تا 24 ساعت پس ازمصرف دروپريدول بايد خودداري نمود.


؛~~~~~~~~~~~~
23:46
💯, 13.1 KB
18 August 2021
پ
02:57
💊 #فلوپنتیکسول Flupentixol

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > تیوگزانتین ها


؛~~~~~~~~~~~~
02:57
🟣موارد مصرف فلوپنتیکسول

🔹اين دارو براي كنترل علائم اوليه و ثانويه اختلالات پسيكوتيك مصرف مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
02:57
🟤مکانیسم اثر فلوپنتیکسول

🔹آنتاگونیست قوی D1 و D2 دوپامینرژیک و آنتاگونیست آلفا آدرنرژیک؛ اثر ضد سایکوز آن مربوط به مهار گیرنده های پس سیناپسی دوپامین در مغز می باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
02:57
🟠فارماکوکینتیک فلوپنتیکسول

🔹جذب دارو از محل تزريق آهسته مي‌باشد. حداكثر غلظت پلاسمايي آن با تزريق عضلاني شكل دكانوات پس از 10-3 روز ايجاد مي‌گردد. اين دارو به طور وسيعي در كبد متابوليزه و به آهستگي از راه ادرار دفع مي‌گردد. زمان لازم براي رسيدن به اوج غلظت پلاسمايي 8-3 ساعت و براي شكل دكانوات اين دارو 3 هفته مي‌باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
02:57
💢 منع مصرف فلوپنتیکسول

🔹اين دارو در صورت وجود ديسكرازي خون، ضعف مغز استخوان، كلاپس گردش خون، ضعف CNS و كوماي ناشي از مصرف دارو نبايد مصرف شود.



؛~~~~~~~~~~~~
03:01
⭕️عوارض جانبی فلوپنتیکسول

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: تپش قلب، سنکوپ

🔹سیستم اعصاب مرکزی: واکنش خارج هرمی (آکاتیزیا یا بی قراری حرکتی، بیماری پارکینسون ناشی از دارو، دیستونی یا انقباض غیرعادی، دیس کینزی تاردیو یا حرکات مکرر غیرارادی)، افسردگی، سرگیجه، خواب آلودگی، خستگی، سردرد، هایپررفلکسی، هایپرتونی، هیپومانیا، بی خوابی، کمان پیکری، آژیتاسیون سایکوموتور، بی قراری، تشنج

🔹پوستی: درماتیت تماسی، افزایش تعریق، اگزما، قرمزی، درماتیت اکسفولیاتیو، خارش، شوره، راش پوستی، کهیر

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: آمنوره، کاهش میل جنسی، گالاکتوره، ژینکوماستی، افزایش پرولاکتین خون، افزایش میل جنسی، تغییرات وزن

🔹گوارشی: یبوست، تهوع، فلج ایلئوم، ریزش غیر عادی بزاق (سیالوره)، خشکی دهان

🔹ادراری تناسلی: ضعف جنسی، اختلالات ادراری

🔹هماتولوژی و انکولوژی: افزایش سطح ائوزینوفیل

🔹کبدی: افزایش سطح سرمی آلکالین فسفاتاز، افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، افزایش سطح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز، یرقان

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: لرزش

🔹چشمی: تاری دید، آب مروارید، بحران اکولوژیریک (انحراف غیرارادی چشم به بالا)


؛~~~~~~~~~~~~
03:01
🔴توصیه های دارویی فلوپنتیکسول

🔹 دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود.

🔹 اين دارو ممكن است در ابتداي درمان سبب ايجاد خواب آلودگی گردد، لذا رانندگي يا كار با ابزارهاي دقيق را ممكن است تحت تأثير قرار دهد.

🔹براي دستيابي به پاسخ مطلوب ممكن است چند هفته وقت نياز باشد.

🔹 در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،‌در صورتي كه تاز مان مصرف نوبت بعدي كمتر از 2 ساعت باقي مانده باشد ،‌از مصرف نوبت فراموش شده بايد خودداری گردد.

🔹از مصرف فراورده‌هاي حاوي الكل يا ساير داروهاي مضعف CNS با اين دارو بايد خودداري شود.

🔹 در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري ، پزشك بايد از مصرف دارو آگاه گردد.

🔹 هنگام برخاستن ناگهاني از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.

🔹هنگام ورزش ، در هواي گرم يا هنگام حمام آب گرم به علت بروز شوك حرارتي بايد احتياط نمود.

🔹 احتمال بروز حساسيت به نور وجود دارد. استفاده از عينك و لباس محافظ توصيه مي‌‌شود.

🔹 در صورت بروز علائم ديسكينزي بايد به پزشك مراجعه نمود.

؛~~~~~~~~~~~~
03:01
⛔️ هشدارها فلوپنتیکسول

🔹اين دارو در موارد زير بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
سندرم Reye عيب‌كار كبد، الكلسيم و بيماري قلبي-عروقي.

🔹 شكل تزريقي اين دارو فقط بايد از راه عضلانني مصرف شود.

؛~~~~~~~~~~~~
03:01
💯, 13.1 KB
19 August 2021
پ
07:38
💊 #فلوفنازین Fluphenazine

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > فنوتیازین ها


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
07:41
🟣موارد مصرف فلوفنازين

🔹فلوفنازين در درمان اسكيزوفرني و حالات روانی ديگر، مانيا و نيز درمان كمكي كوتاه مدت هيجان شديد، تحريكات رواني- حركتي، اضطراب و رفتارهاي ناگهاني شديد به كار مي‌رود.


؛~~~~~~~~~~~~
07:41
🟤مکانیسم اثر فلوفنازين

🔹آنتاگونیست گیرنده ی D2و D1 دوپامینرژیک در مغز می باشد؛ موجب کاهش آزادسازی هورمونهای هیپوتالاموس و هیپوفیز می گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
07:41
🟠فارماکوکینتیک فلوفنازين

🔹از راه خوراكي خوب خوب جذب شده و در كبد متابوليزه مي‌گردد. اشكال تأخيري با تزريق عضلاني، آهسته جذب شده و تامدت طولاني (6 هفته) ممكن است اثر آن باقي بماند. دفع آن عمدتاً‌ كليوي و تا حدودي از طريق صفرا است. پيوند اين دارو به پروتئين پلاسما بسيار زياد است.


؛~~~~~~~~~~~~
07:41
💢 منع مصرف فلوفنازين

🔹اين دارو در صورت وجود بيماري قلبي، (كمي يا زيادي فشار خون) ضعف شديد CNS، كوما، سندرم مادرزادي QT طولاني، سابقه آريتمي قلبي و نقايص ژنتيكي كه سبب كاهش فعاليت ايزوآنزيم P4502D6شود، نبايد مصرف شود.



؛~~~~~~~~~~~~
07:43
⭕️عوارض جانبی فلوفنازين

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: آریتمی قلبی، ادم، افزایش فشارخون، افت فشارخون، تاکی کاردی، فشار خون متغیر

🔹سیستم اعصاب مرکزی: آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)، خواب عجیب، ادم مغزی، افسردگی، اختلال در تنظیم دمای بدن، سرگیجه، خواب آلودگی، دیستونی، تغییر در الگوی الکتروانسفالوگرام، هیجان، سردرد، هایپررفلکسی، لتارژی، سندرم نورولپتیک بدخیم، علائم شبیه پارکینسون، بی قراری، تشنج، دیس کینزی تاردیو (حرکات مکرر غیرارادی)

🔹پوستی: درماتیت، اگزما، قرمزی، خارش، شوره، حساسیت پوست به نور، پیگمانته شدن پوست، راش پوستی، کهیر

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: آمنوره، تغییر در میل جنسی، گالاکتوره، ژینکوماستی، افزایش پرولاکتین سرم، اختلالات قاعدگی، سندرم ترشح نامناسب هورمون ضد ادراری (SIADH)، افزایش وزن

🔹گوارشی: بی اشتهایی، یبوست، فلج ایلئوم، ترشح بزاق، خشکی دهان

🔹ادراری تناسلی: فلج مثانه، اختلال در انزال، ضعف جنسی، درد پستان، بی اختیاری ادرار

🔹هماتولوژی و انکولوژي: آگرانولوسیتوز، افزایش سطح ائوزینوفیل، لکوپنی، پورپورای غیرترومبوسیتوپنیک، پان سیتوپنی (کاهش تمام سلول های خون)، ترومبوسیتوپنی

🔹کبدی: یرقان کلستاتیک، سمیت کبدی

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: اسپاسم عضلانی (گردن)، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، لرزش (انگشتان)

🔹چشمی: تاری دید، تغییرات قرنیه، گلوکوم، مشکلات لنز، رتینیت پیگمنتوزا (ورم رنگیزه ای شبکیه)

🔹کلیوی: پر ادراری

🔹تنفسی: آسم، ادم حنجره، احتقان بینی


؛~~~~~~~~~~~~
07:46
🔴توصیه های دارویی فلوفنازين

🔹 دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. اين دارو نبايد بيش از مقدارتجويز شده مصرف شود.

🔹 براي حصول اثرات درماني مطلوب، ممكن است چند هفته زمان مورد نياز باشد.

🔹در صورتي كه يك نوبت مصرف دارو فراموش شود، اگر رژيم درماني بصورت يك نوبت مصرف در روز باشد، به محض به ياد آوردن در همان روز، نوبت فراموش شده بايد مصرف شود. درغير اينصورت، از مصرف نوبت فراموش شده بايد خودداري شود. اگر رژيم درماني بصورت چند نوبت در روز باشد،‌به محض به يادآوردن طي يك ساعت ، آن نوبت بايد مصرف شود. در غير اين صورت از مصرف نوبت فراموش شده يا دوبرابر كردن مقدار مصرف بعدي بايد خودداري گردد.

🔹 قبل از قطع مصرف دارو، بايد به پزشك مراجعه شود. قطع تدريجي مصرف دارو ممكن است ضروري باشد.

🔹 از مصرف فرآورده‌هاي حاوي الكل و ساير داروهاي مضعف NS با اين دارو بايد خودداري گردد.

🔹در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اورژانس، پزشك بايد از مصرف اين دارو آگاه گردد.

🔹هنگام رانندگي يا كار با ماشين‌آلاتي كه نياز به هوشياري دارند، بايد احتياط نمود.

🔹 هنگام برخاستن ناگهاني از حالت خوابيده يا نشسته ، بايد احتياط نمود.

🔹 هنگام ورزش، در هواي گرم ياهنگام حمام آب گرم به علت احتمال بروز شوك حرارتي بايد احتياط نمود.

🔹 اين دارو ممكن است سبب بروز خشكي دهان شود. در صورت تداوم خشكي به مدت بيش از دو هفته ، بايد به پزشك مراجعه نمود.

🔹 احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف اين دارو وجود دارد. استفاده از عينك و لباس محافظت كننده ممكن است ضروري باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
07:46
⛔️ هشدارها فلوفنازين

🔹اين دارو در موارد زير بايد با احتياط فراوان مصرف شود:
الكلسيم حاد، ديسكرازي خونی، اسيب شديد مغزي، تصلب عروق مغزي، كاهش ذخيره قلبي مانند بي‌كفايتي دريچه ميترال، بي كفايتي عروق مغزي، فئوكروموسيتوم، بي كفايتي كليه، سندرم Reye، عيب كار كبد، سابقه حساسيت به هر يك از فنوتيازين‌ها.

🔹بررسي حركت غيرطبيعي و مشاهده دقيق علائم اوليه ديسكينزي، در فواصل منظم در طول درمان، بويژه در سالخوردگان و بيماراني كه مقادير زياد دارو دریافت می کنند، توصيه مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
07:46
💯, 13.1 KB
پ
22:13
💊 #فلورازپام Flurazepam

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
22:13
🟣موارد مصرف فلورازپام

🔹اين دارو در درمان كوتاه مدت بي خوابي كه با علائم اشكال در به خواب رفتن،بيدار شدن مكرر شبانه وبيداري هنگام صبح مشخص مي شود،به كار مي رود .


؛~~~~~~~~~~~~
22:13
🟤مکانیسم اثر فلورازپام

🔹فلورازپام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند


؛~~~~~~~~~~~~
22:13
🟠فارماکوکینتیک فلورازپام

🔹از طريق خوراكي به سرعت جذب وتوسط كبد متابوليزه مي شود .پيوند اين داروبه پروتئين بسيار زياد است .متابوليت آن ومقدار كمي از داروي تغيير نيافته از طريق كبد دفع مي گردد.نيمه عمر آن 3/2ساعت است .زمان لازم براي رسيدن به اوج غلظت پلاسمايي1-5/0ساعت است.


؛~~~~~~~~~~~~
22:13
💢 منع مصرف فلورازپام

🔹مصرف این دارو در زنان باردار اکیدا ممنوع است و جزء گروه X طبقه بندی می شود. ممکن است باعث مرگ یا نقص عضو جنین گردد.



؛~~~~~~~~~~~~
22:18
⭕️عوارض جانبی فلورازپام

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: درد قفسه سینه، گرگرفتگی، افت فشارخون، تپش قلب، سنکوپ

🔹سیستم اعصاب مرکزی: رفلکس غیرطبیعی (کندی)، دلهره، آتاکسی، طعم تلخ دهان، بدن درد، گیجی، افسردگی، سرگیجه، خواب آلودگی، وابستگی به دارو، دیس آرتری (گفتارفلجی)، سرخوشی، زمین افتادن، توهم، حالت خماری، سردرد، تحریک پذیری، اختلال حافظه، عصبانیت، واکنش متناقض، بی قراری، اختلال در ریتم تکلم، تلوتلو خوردن، پرحرفی

🔹پوستی: افزایش تعریق، خارش، راش پوستی
غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش وزن، کاهش وزن

🔹گوارشی: یبوست، کاهش اشتها، اسهال، ناراحتی معده، درد گوارشی، سوزش سر دل، افزیش اشتها، تهوع، ریزش غیرارادی بزاق (سیالوره)، استفراغ، خشکی دهان

🔹هماتولوژی و انکولوژی: گرانولوسیتوپنی، لکوپنی

🔹کبدی: سطح غیرطبیعی بیلی روبین (افزایش بیلی روبین توتال)، یرقان کلستاتیک، افزایش سطح سرمی آلکالین فسفاتاز، افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، افزایش سطح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل، ضعف

🔹چشمی: اختلال تطابق، تاری دید، احساس سوزش چشم

🔹تنفسی: آپنه، تنگی نفس


؛~~~~~~~~~~~~
22:18
🔴توصیه های دارویی فلورازپام

🔹 اگر بعد از چند هفته اثر درماني دارو كاهش يافت ، بايد به پزشك مراجعه واز افزايش مقذار مصرف دارو خودداري نمود .

🔹حداكثر اثر بخشي دارو ممكن است حتي طي دو يا سه شب بعد از شروع درمان نيز حاصل نگردد.

🔹 اگر دارو بايد به مدت طولاني مصرف شود ،قبل از قطع مصرف دارو بايد با پزشك مشورت شود تا از احتمال بروز علائم قطع مصرف كاسته شود .

🔹 اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود .

🔹به منظور اجتناب از فراموشي وخواب آلودگي در طول روز ،دارو بايد هنگام خواب مصرف شود .

🔹حداكثر اثر بخشي دارو ،3-2شب پس از شرو ع درمان بروزمي نمايد.

🔹از رانندگي يا كار با ماشين آلاتي كه نياز به هوشياري دارند ، بايد خودداري نمود .


؛~~~~~~~~~~~~
22:18
⛔️ هشدارها فلورازپام

🔹در بيماريهاي تنفسي ،ضعف عضلاني ،سابقه مصرف نابجاي دارو يا اختلال شخصيتي،مسموميت شديد با الكل همراه با علائم حياتي ضعيف شده ،اغماء، شوك ،گلو كوم با زاويه بسته يا استعداد ابتلاء به آن ،بايد با احتياط فراوان مصرف شود .

🔹 در اختلال كار كبدي وكليوي ،سالمندان و افراد ضعيف ونوجوانان كاهش مقدار دارو ممكن است ضروري باشد .

🔹مصرف طولاني مدت يا مقا دير زياد بنزوديازپين ها خطر بروز وابستگي هاي رواني و جسمي را افزايش مي دهد .


؛~~~~~~~~~~~~
22:18
💢 منع مصرف فلورازپام

🔹مصرف این دارو در زنان باردار اکیدا ممنوع است و جزء گروه X طبقه بندی می شود. ممکن است باعث مرگ یا نقص عضو جنین گردد.



؛~~~~~~~~~~~~
22:18
💯, 13.1 KB
21 August 2021
پ
💊 #هالوپریدول Haloperidol

🔹طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > بوتیروفنون ها

🔹هالوپریدول چیست؟
هالوپریدول دارویی است که جهت کنترل و تسکین علائم بیماری اسکیزوفرنی و برخی اختلالات اعصاب و روان که بر روی تفکرات فرد،رفتار یا احساسات تاثیر می گذارند، تجویز می شود.
این اختلالات ممکن است به صورت شنیدن صداهای غیر طبیعی، توهمات دیداری یا احساسی و یا رفتار و اعتقاداتی که حقیقت ندارند و احساس شک و بدبینی بروز نماید.
چنانچه هالوپریدول جهت درمان این اختلالات مورد استفاده قرار بگیرد، معمولاً به صورت قرص یا کپسول تا مدتی که علائم برطرف گردد تجویز می شود. با این حال ممکن است پزشک هالوپریدول را به صورت تزریقی و طولانی اثر جهت کنترل طولانی مدت بیماری و تحت کنترل قرار گرفتن علائم تجویز نماید.
هالوپریدول همچنین جهت درمان برخی تیک های عصبی (حرکات غیر قابل کنترل اعضای بدن)و تهوع ناشی از بیماری‌های پیشرفته و سکسکه های مقاوم به درمان نیز تجویز می گردد.


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
00:53
🟢 پیش از شروع مصرف هالوپریدول

🔹در صورت بارداری، اقدام بارداری یا شیردهی، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

🔹چنانچه مبتلا به اختلالات قلبی عروقی می باشید، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

🔹سابقه ی هرگونه اختلال کبدی کلیوی یا پروستات را به پزشک اطلاع دهید.

🔹چنانچه دچار تنگی‌نفس می‌شوید، پزشک را در جریان قرار دهید.

🔹در صورتی که مبتلا به بیماری پارکینسون، افسردگی، فشار بالای چشم (گلوکوم) یا اختلال ضعف عضلانی به نام میاستنی گراویس می باشید، پزشک خود را در جریان قرار دهید.

🔹چنانچه سابقه ی زرد شدن پوست و چشم یا اختلالات خونی دارید، حتماً به پزشک اطلاع دهید.

🔹اگر سابقه ی تشکیل تومور در غدد فوق کلیه را دارید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

🔹در صورتی که به شما گفته شده است که سطح املاح و الکترولیت ها در خون شما پایین است به پزشک خود بگویید.

🔹سابقه ی حساسیت دارویی به هالوپریدول و یا هر داروی دیگر را به پزشک یا داروساز اطلاع دهید.

🔹لیست کامل از داروهای مصرفی خود تهیه نموده و پیش از شروع مصرف این دارو در اختیار پزشک و داروساز خود قرار دهید تا در صورت امکان بروز تداخلات دارویی، اقدامات لازم انجام گیرد.


؛~~~~~~~~~~~~
00:54
⚫️ نحوه صحیح مصرف هالوپریدول

🔹هالوپریدول را دقیقاً طبق دستور پزشک در زمان مشخص و تعداد نوبت های روزانه ی تجویز شده مصرف نمایید. مقدار داروی مصرفی با توجه به علت بیماری و شدت آن متفاوت می باشد.

🔹در زمان شروع مصرف هالوپریدول معمولاً پزشک درمان را با مقدار کم دارو آغاز می نماید و به تدریج به مقدار مصرف روزانه می افزاید. این کار به منظور کمک به کاهش احتمال بروز عوارض ناخواسته ی دارویی می باشد.

🔹هالوپریدول با غذا تداخلی ندارد و می‌توانید آن را قبل یا بعد از غذا همراه با یک لیوان آب مصرف نمایید.

🔹سعی کنید این دارو را در زمان مشخصی از روز میل کنید تا با مصرف منظم، روند بهبودی تسریع یابد.

🔹در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف به محض یادآوری، دارو را مصرف نمایید. چنانچه به نوبت بعدی نزدیک شده‌اید، نوبت فراموش شده را مصرف ننموده و نوبت‌های بعدی را طبق روال سابق مصرف کنید. از دو برابر نمودن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید.


؛~~~~~~~~~~~~
00:58
🔴توصیه های دارویی هالوپریدول

🔹 در مدت درمان با هالوپریدول نیاز به نظارت و مراقبت های دقیق پزشکی دارید. به همین خاطر در مدت درمان با این دارو حتماً تحت نظر پزشک باشید تا روند بهبودی بررسی گردد و معاینات و آزمایشات لازم توسط پزشک درخواست شود.

🔹درمان با هالوپریدول جهت کنترل بیماری اسکیزوفرنی طولانی مدت می باشد (مگر این که عوارض ناخواسته دارویی مشاهده گردد.) و عموماً اثرات مطلوب پس از چند هفته مشاهده می گردد. لذا دارو را دقیقاً به همان مقدار که پزشک تجویز نموده است، مصرف نمایید و از افزایش مقدار مصرف یا قطع مصرف بدون نظر پزشک اکیدا خودداری نمایید.

🔹قطع ناگهانی مصرف هالوپریدول عوارض و مشکلاتی همچون تهوع،استفراغ، اختلال گوارشی، لرزش،حرکات غیر ارادی دهان، صورت یا فک، بی‌قراری و... می‌شود. به همین خاطر قطع دارو حتماً باید تحت نظر پزشک و به صورت تدریجی صورت گیرد.

🔹در صورتیکه هالوپریدول جهت تسکین بی قراری و اضطراب برای شما تجویز شده است، ممکن است درمان به مدت کوتاه و تا زمان بهبود این علائم ادامه داشته باشد. اما در باقی موارد درمان طولانی مدت است و نیاز به صبر بیشتری دارد.

🔹در مدت درمان با هالوپریدول پوست بدن بیش از گذشته به نور آفتاب حساس می شود.به همین دلیل لازم است از ضد آفتاب مناسب و عینک آفتابی استفاده نمایید و از گرفتن حمام آفتاب بپرهیزید.

🔹چنانچه جهت انجام عمل جراحی و هرگونه اقدام درمانی دیگر برنامه ریزی نموده اید، حتماً درمانگر یا هر فرد مسئول را در جریان مصرف هالوپریدول و سایر داروهای مصرفی خود قرار دهید. زیرا ممکن است این دارو بر روی اثربخشی داروهای بیهوشی و بیحسی تاثیر بگذارد.

🔹پیش از خرید هر گونه داروی بدون نسخه، مکمل یا فرآورده ی گیاهی، حتماً داروساز را در جریان مصرف هالوپریدول قرار دهید.

🔹مصرف فرآورده های الکلی منجر به افزایش احتمال بروز عوارض جانبی هالوپریدول می گردد و به همین خاطر توصیه نمی‌شود.

🔹استعمال سیگار و دخانیات می‌تواند بر روی مقدار هالوپریدول در بدن شما اثر بگذارد. با پزشک خود در مورد روش ترک مناسب در مدت درمان با این دارو مشورت نمایید.

🔹چنانچه مبتلا به دیابت می باشید،لازم است قند خون خود را به صورت منظم و روزانه چک نمایید.مصرف هالوپریدول می تواند بر روی سطح قند خون شما اثر بگذارد.

🔹در مدت درمان با این دارو از تغییر وضعیت ناگهانی خودداری نمایید. زیرا امکان افت فشار خون وضعیتی و احساس سرگیجه وجود دارد.
-در مدت درمان با هالوپریدو از مصرف داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی (مانند کورتیکواستروئیدها) خودداری نمایید.چنانچه نیاز به مصرف این داروها پیدا کردید، حتما۴ با پزشک متخصص مشورت نمایید.

🔹مصرف هالوپریدول ممکن است موجب افزایش درجه حرارت بدن گردد.در مدت درمان با این دارو از قرار گرفتن در محیط های گرم و پر ازدحام خودداری نمایید.

🔹آزمایشات بررسی عملکرد کبدی و شمارش سلول های خون را جهت بررسی روند درمان و پیشگیری از بروز عوارض جدی به صورت منظم انجام دهید.


؛~~~~~~~~~~~~
پ
01:28
🅾 عوارض ناخواسته هالوپریدول

🔹در صورت بروز سردرد با داروساز یا پزشک خود در مورد انتخاب داروی ضد درد مناسب مشورت نمایید.

🔹در صورت احساس سرگیجه و خواب‌آلودگی تا زمانی که اثر دارو با قی است، از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به احتیاط بیشتری دارند خودداری نمایید.

🔹چنانچه در ابتدای درمان هنگام برخاستن احساس سبکی سر و افت فشار نمودید، نگران نشوید. سعی کنید به آرامی تغییر وضعیت دهید. خصوصا وقتی دراز کشیده اید حتماً به آرامی بنشینید و پس از چند لحظه به آرامی از جای خود بلند شوید.

🔹در صورتی که با مشکلات گوارشی و سوءهاضمه مواجه شدید، با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و ادویه می توانید این عوارض را کاهش دهید.

🔹در صورت بروز خشکی دهان می توانید از آدامس یا آبنبات های فاقد قند استفاده نمایید.
-در مدت درمان با هالوپریدول برخی از بیماران احساساتی مانند لرزش، بی‌قراری و حرکات غیر ارادی ماهیچه ها را تجربه می نمایند. چنانچه با این علائم مواجه شدید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه نمایید.

🔹در صورت تغییرات ناگهانی وزن، اختلال خواب، تغییرات رفتاری، گرفتگی بینی، تغییر در میل جنسی، افزایش سایز پستانها و یا ترشحات غیر طبیعی شیر از آنها، اختلالات قاعدگی، تپش قلب مشکل در دفع ادرار و لکه های قرمز پوستی حتماً با پزشک خود صحبت کنید.

🔹در صورت مشاهده ی علائم مشابه آنفولانزا مانند درد و گرفتگی عضلات، افزایش دمای بدن بیش از حد، گیجی، تپش قلب شدید و تعریق غیر طبیعی، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. زیرا این علائم می تواند ناشی از یک عارضه نادر اما بسیار مهم باشد.
به ویژه اگر مصرف کننده ی داروی لیتیوم همزمان با این دارو می باشید، حتماً به این علائم توجه بیشتری نمایید.

🔹حرکات غیر ارادی بدن و ماهیچه ها خصوصاً در ابتدای درمان با این دارو ممکن است مشاهده گردد و به تدریج کاهش می یابد. در موارد ادامه دار و شدید پزشک با تغییر دوز مصرف و اضافه نمودن داروهای دیگر به بهبود علائم کمک می نماید.

🔹علائمی مانند انقباض عضلات گردن و ناتوانی در بی حرکت ماندن و ناتوانی در شروع حرکت ماهیچه، کندی حرکات، لرزش، حرکات نامنظم و جهشی و سفتی عضلات از این دست عوارض می باشند.


؛~~~~~~~~~~~~
26 August 2021
پ
07:09
🟣موارد مصرف هالوپريدول

🔹هالوپريدول در درمان علائم اختلالات حاد و مزمن پسيكوتيك مانند اسكيزوفرني، حالات مانيك‌ و پسيكوز ناشي از دارو مصرف مي‌شود. اين داور همچنين براي درمان مشكلات شديد رفتاري در كودكان و درمان سندرم Tourette مصرف شود.


؛~~~~~~~~~~~~
07:09
🟤مکانیسم اثر هالوپريدول

🔹هالوپريدول اثر درماني خود را عمدتاً با انسداد گيرنده‌هاي دوپاميني اعمال مي‌نمايد. گيرنده‌هاي آلفا-آدرنرژيك و موسكاريني نيز توسط هالوپريدول تا حدودي مسدود مي‌شوند.


؛~~~~~~~~~~~~
07:09
🟠فارماکوکینتیک هالوپريدول

🔹هالوپريدول از راه خوراكي تا حدود 60% جذب مي‌گردد. متابوليسم كبدي وسيعي داشته و حداكثر غلظت خوني آن 6-2 ساعت پس از مصرف خوراكي ايجاد مي‌گردد.نيمه عمر اين دارو از راه خوراكي 27-12، از راه عضلاني 25-17 ساعت و از راه وريدي 19-10 ساعت مي‌باشد. اين دارو به ميزان زيادي از راه كليه و مقداری نيز از راه صفرا دفع مي‌گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
07:09
💢 منع مصرف هالوپريدول

🔹اين دارو در موارد ضعف شديد و سمي CNS ناشي از مصرف دارو نبايد مصرف شود.



؛~~~~~~~~~~~~
07:11
⭕️عوارض جانبی هالوپريدول

🔸عوارض شایع (10%<):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: واکنش خارج هرمی، پارکینسونیسم

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: دیستونی (انقباض غیرعادی)، هایپرتونی، خواب آلودگی، آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)، سردرد

🔹گوارشی: یبوست، درد شکمی، خشکی دهان، ریزش غیر ارادی بزاق (سیالوره)

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: هایپرکینزی عضلات، لرزش، برادی کینزی (کندی حرکات)، آکینزی

🔹چشمی: بحران اکولوژیریک (انحراف غیرارادی چشم به بالا)

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: اضطراب، سرخوشی، لتارژی، علایم سایکوتیک (تشدید)، سرگیجه
پوستی: افزایش تعریق

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش قندخون، کاهش سدیم خون، افزایش میل جنسی، اختلالات قاعدگی

🔹گوارشی: بی اشتهایی، اسهال، سوء هاضمه

🔹ادراری تناسلی: احتقان پستان، ضعف جنسی، ترشح شیر

🔹چشمی: آب مروارید، رتینوپاتی، اختلالات بینایی

🔹تنفسی: افزایش عمق تنفس


؛~~~~~~~~~~~~
07:12
⛔️ هشدارها هالوپريدول

🔹دربيماري‌هاي قلبي-عروقي پاركينسون، صرع، حساسيت به هالوپريدول،‌ و احتباس ادرار بايد با احتياط فراوان مصرف شود.

🔹بيماران مبتلا به تيروئيد سمي و نيز كودكان ، به واكنش‌هاي ديستونيك و آكاتزي ناشي از مصرف هالوپريدول حساستر مي‌باشند.


؛~~~~~~~~~~~~
07:14
🔴توصیه های دارویی هالوپریدول

🔹 اين دارو نبايد بيشتر يا كمتر از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹 دوره درمان با دارو بايد كامل شود.براي حصول اثرات درماني ، ممكن است چند هفته زمان نياز باشد.

🔹 در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو، به محض به‌ياد آوردن، آن نوبت بايد مصرف شود. نوبت‌هاي بعدي بايد مطابق رژيم درماني مصرف شوند. از دو برابر كردن مقدرا مصرف بايد خودداري شود.

🔹قبل از مصرف دارو، ‌بايد با پزشك مشورت شود. توصيه مي‌شود مصرف دارو به تدريج قطع شود.

🔹 از مصرف فرآورده‌هاي حاوي الكل و ساير فراورده‌هاي مضعف CNS با اين دارو بايد خودداري گردد.

🔹 به دليل بروز سرگيجه يا خواب آلودگي ، هنگام رانندگي یا كار با ماشين‌آلاتي كه نياز به هوشياري دارند، بايد احتياط نمود.

🔹 به دليل بروز شوك حرارتي، هنگام ورزش يا در هواي گرم و هنگام حمام با آب داغ ، بايد احتياط نمود.

🔹در صورت نياز به هرگونه عمل جراحي يا درمان اضطراري، پزشك بايد از مصرف دارو مطلع گردد.


؛~~~~~~~~~~~~
07:14
💯, 13.1 KB
27 August 2021
پ
08:17
💊 #لورازپام Lorazepam

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
08:21
⭕️عوارض جانبی لورازپام

🔸عوارض شایع (%10<):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، سدیشن

🔹موضعی: درد محل تزریق

🔹متفرقه: واکنش متناقص

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: افت فشارخون

🔹سیستم اعصاب مرکزی: سرگیجه، عدم تعادل، توهم، اغما، گیجی، دلیریوم (روان آشفتگی)، افسردگی، گریه بیش از حد، سردرد، بی قراری، کندذهنی

🔹موضعی: قرمزی محل تزریق

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: سستی

🔹تنفسی: نارسایی تنفسی، آپنه، هیپونتیلاسیون (کاهش تعداد تنفس)

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹سیستم اعصاب مرکزی: مهارگسیختگی، دیس اورینتیشن (اختلال در تشخیص موقعیت)، وابستگی به دارو، دیس آرتری (گفتارفلجی)، دیس اتونومی، سرخوشی، واکنش خارج هرمی، خستگی، هیپوترمی، اختلال حافظه، تشدید آپنه خواب، اختلال در ریتم تکلم، افکار خودکشی، میل به خودکشی، سرگیجه، سندرم ترک

🔹پوستی: ریزش مو، راش پوستی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: تغییر در میل جنسی، کاهش سدیم خون، افزایش لاکتات دهیدروژناز، سندرم ترشح نامناسب هورمون ضدادراری (SIADH)

🔹گوارشی: تغییر اشتها، یبوست

🔹ادراری تناسلی: ضعف جنسی، اختلال ارگاسم

🔹هماتولوژی و انکولوژی: آگرانولوسیتوز، لکوپنی، پان سیتوپنی (کاهش تمام سلول های خون)

🔹کبدی: افزایش بیلی روبین سرم، افزایش سطح سرمی آنزیم های ترانس آمیناز، یرقان

🔹ازدیاد حساسیت: واکنش شبه آنافیلاکسی، آنافیلاکسی، واکنش ازدیاد حساسیت

🔹چشمی: اختلال بینایی

🔹تنفسی: تشدید بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، دپرسیون تنفسی


؛~~~~~~~~~~~~
08:21
🟣موارد مصرف لورازپام

🔹اين دارو به طور كوتاه مدت دردرمان اختلالات اضطراب ،به عنوان داروي كمكي در درمان اضطراب همراه با افسردگي رواني ،بي خوابي و حملات صرعي به كار مي رود .


؛~~~~~~~~~~~~
08:21
🟤مکانیسم اثر لورازپام

🔹لورازپام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند


؛~~~~~~~~~~~~
08:21
🟠فارماکوکینتیک لورازپام

🔹از طريق خورا كي به خوبي جذب مي شود .متابوليسم آن از طريق كبد و دفع آن از طريق كليه مي باشد .اين دارو به ميزان بالايي به پروتئين هاي پلاسما اتصال مي يابد .نيمه عمر پلاسمايي آن 20-10ساعت است.زمان لازم براي رسيدن به اوج غلظت پلاسمايي از راه خوراكي 6-1 ساعت است .زمان شروع اثر دارو پس از مصرف يك مقدار واحد از راه خوراكي به سرعت جذب آن،وپس از مصرف مقادير متعدد به سرعت وميزان تجمع دارو به نوبه خود به نيمه عمر دفع و كليرانس آن بستگي دارد .


؛~~~~~~~~~~~~
08:22
⛔️ هشدارها لورازپام

🔹در بيماريهاي تنفسي ،ضعف عضلاني ،بيماران با سابقه مصرف نابجاي دارو يا افراد با اختلال شخصيتي ،مسموميت شديد با الكل همراه با علائم حياتي ضعيف شده ،اغماء،شوك ،گلو كوم حاد با زاويه بسته يا استعداد ابتلاء به آن بايد احتياط فراوان مصرف شود .

🔹در افراد مسن ،مبتلايان به نارسايي كبدي و كليوي ، نوجوانان و افراد به شدت بيمار مقدار مصرف دارو بايد كاهش داده شود .

🔹براي جلوگيري از بروز عوارض قطع مصرف .مقدار مصرف دارو بايد به تدريج كاهش داده شود .

🔹مصرف طولاني مدت يا مقادير زياد بنزوديازپين ها خطر بروز وابستگي هاي رواني و جسمي را افزايش مي دهد .

🔹تزريق سريع وريدي ممكن است سبب بروز آپنه ،كاهش فشار خون ،برادي كاردي وايست تنفسي شود .


؛~~~~~~~~~~~~
08:24
🔴توصیه های دارویی لورازپام

🔹 اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود.

🔹 اگر بعد از چند هفته اثر درماني دارو كاهش يافت ، بايد به پزشك مراجعه واز افزايش مقدار مصرف دارو خودداري شود .

🔹 به عنوان ضد تشنج، دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود.

🔹 به عنوان خواب‌آور، به‌منظور اجتناب از فراموشي و تسكين در طول روز، دارو بايد هنگام خواب مصرف شود.

🔹 به منظو ركاهش احتمال بروز علائم قطع مصرف دارو، مصرف دارو بايد بتدريج قطع شود.

🔹 به دليل بروز سرگيجه، خواب‌آلودگي و منگي، از رانندگي يا كار با ماشين‌آلاتي كه نياز به هوشياري دارند، بايد خودداري گردد.

🔹 پس از مصرف فرآورده‌هاي تزريقي،بيمار بايد 3-2 ساعت تحت مراقبت باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
08:24
💯, 13.1 KB
پ
08:42
💊 #لوکساپین Loxapine

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > داروای متفرقه ضد جنون


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
08:42
⭕️عوارض جانبی لوکساپین

🔹همانند کلرپرومازین است.


؛~~~~~~~~~~~~
08:42
🟣موارد مصرف لوکساپین

🔹خصوصیات کلی این دارو شبیه فنوتیازین ها همانند کلرپرومازین است. این دارو در درمان سایکوزها کاربرد دارد.


؛~~~~~~~~~~~~
08:42
🟠فارماکوکینتیک لوکساپین

🔹این دارو براحتی از طریق دستگاه گوارش جذب می شود. بسرعت و وسیعاً متابولیزه شده و تحت اثر متابولیسم عبور اولیه قرار می گیرد. عمدتاً در ادرار دفع شده که بشکل متابولیتهای کونژوگه است و مقادیر کمی از آن بصورت متابولیتهای تغییر نیافته از طریق مدفوع دفع می شود. بخش اعظم یک دوز دارو در عرض 24 ساعت اول دفع می شود. متابولیت عمده آن 7 و 8 هیدروکسی لوگزاپین فعال است.


؛~~~~~~~~~~~~
08:42
⛔️ هشدارها لوکساپین

🔹همانند کلرپرومازین است.


؛~~~~~~~~~~~~
08:42
💯, 13.1 KB
28 August 2021
پ
01:43
💊 #مپروبامات Meprobamate

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای متفرقه ضداضطراب، آرام بخش و خواب آور


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
01:47
⭕️عوارض جانبی مپروبامات

🔹خواب الودگی، تهوع، استفراغ، اسهال، پارستزی، ضعف، سردرد، تهییج پارادوکسیکال، گیجی، آتاکسی و اختلالات دید، هیپوتانسیون، تاکیکاردی، آریتمی قلبی، واکنشهای ازدیاد حساسیت همانند راشهای پوستی، کهیر و پورپورا، آنژیوادم، اسپاسم برونش، آنوری، اریتم مولتی فرم، سندرم استونس جانسون، درماتیت اکسفولیاتیو یا بولوز. اختلالات خونی شامل آگرانولوسیتوز، ائوزینوفیلی، لکوپنی، ترومبوسیتوپنی و آنمی آپلاستیک.


؛~~~~~~~~~~~~
01:47
🟣موارد مصرف مپروبامات

🔹بعنوان شل کننده عضلانی، درمان کوتاه مدت اختلالات اضطرابی وکنترل کوتاه مدت بیخوابی کاربرد دارد اگر چه در مورد اخیر با وجود داروهای بهتر اندیکاسیونی ندارد. همچنین از این دارو به تنهائی یا در ترکیب با سایر ضد دردها، در درمان اسپاسم عضله و اختلالات دردناک اسکلتی- عضلانی استفاده می شده است.


؛~~~~~~~~~~~~
01:47
🟠فارماکوکینتیک مپروبامات

🔹مپروبامات براحتی از دستگاه گوارش جذب شده و حداکثر سطح پلاسمائی آن 3-1 ساعت بعد از تجویز حاصل می شود. بطور وسیعی در بدن توزیع می شود. هم چنین به میزان وسیعی در کبد متابولیزه شده و از طریق ادرار و عمدتاً بصورت متابولیتهای غیر فعال هیدروکسیله دفع می شود. حدود 10% از دارو بصورت تغییر نیافته دفع می شود. نیمه عمری بین 17-6 ساعت دارد . در تجویز دراز مدت، این میزان افزایش می یابد.
این دارو از جفت عبور کرده و در شیر مادر غلظتی تا 4 برابر غلظت پلاسمائی خونی دارو، حاصل می شود.


؛~~~~~~~~~~~~
01:47
⛔️ هشدارها مپروبامات

🔹این دارو در بیماران با اختلال کبدی یا کلیوی، افسردگی، ضعف عضلانی، اختلالات فانکشن تنفسی بایستی با احتیاط تجویز گردد.

🔹در بیماران مسن و یا ناتوان بایستی تحت مراقبت کامل تجویز گردد.

🔹این دارو در بیماران با تاریخچه اپی لپسی می تواند باعث ایجاد تشنج گردد.

🔹 بدلیل ایجاد خواب الودگی ناشی از این دارو، بایستی در هنگام مصرف آن از رانندگی و کار با ماشین آلات خودداری شود.


؛~~~~~~~~~~~~
01:47
💯, 13.1 KB
29 August 2021
پ
10:25
Mohammad Mobaraki – Donyaye Man Khode Toei
02:51, 6.6 MB
🎵آهنگ جدید "دنیای من خود تویی"
🗣 شاعر و خواننده محمد مبارکی

اینستاگرام و کانال محمد مبارکی👇
instagram.com/mohammadmobaraki_orj

@Mohammadmobaraki_official
30 August 2021
پ
02:46
💊 #میدازولام Midazolam

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
02:46
🟣موارد مصرف ميدازولام

🔹ميدازولام براي ايجاد تسكين و فراموشي قبل از عمل جراحي و يا در موقع القاء بيهوشي و همچنين به همراه داروهاي بي‌حس‌كننده موضعي تجوير مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
02:46
🟤مکانیسم اثر ميدازولام

🔹میدازولام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند


؛~~~~~~~~~~~~
02:46
🟠فارماکوکینتیک ميدازولام

🔹فراهمي زيستي اين دارو از راه عضلاني 36% است. اين دارو در كبد متابوليزه و از طريق ادرار دفع مي‌شود. نيمه عمر آن حدود 2 ساعت است. پيوند دارو به پروتئين‌هاي پلاسما بسيار زياد است.


؛~~~~~~~~~~~~
4 September 2021
پ
01:52
💢 منع مصرف میدازولام

🔹در صورت وجود سابقه حساسيت به اين دارو، ميدازولام نبايد مصرف شود.



؛~~~~~~~~~~~~
01:54
⭕️عوارض جانبی میدازولام

🔸عوارض شایع (%10<):
🔹تنفسی: کاهش سرعت تنفس، کاهش حجم هوای جاری

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: افت فشارخون

🔹سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، سردرد، حرکات شبه تشنج، وابستگی به دارو (وابستگی جسمی و روانی با مصرف طولانی مدت)، میوکلونوس (انقباض یا پرش عضلانی)، سدیشن شدید

🔹گوارشی: سکسکه، تهوع، استفراغ

🔹موضعی: واکنش محل تزریق، درد محل تزریق

🔹چشمی: نیستاگموس (حرکت غیرارادی چشم)

🔹تنفسی: آپنه، سرفه

🔹متفرقه: واکنش متناقض


؛~~~~~~~~~~~~
01:55
⛔️ هشدارها میدازولام

🔹در موارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود: بيماري تنفسي، ضعف عضلاني

🔹در صورت وجود نارسايي كبدي و كليوي مقدار مصرفدارو بايد كاهش يابد.

🔹 در صورت وجود كاهش حجم خون، اسپاسم عروق و يا كاهش دماي بدن و يا در صورت مصرف توأم داروهاي ضد درد اوپيوئيدي مقدار مصرف اين دارو بايد كاهش يابد.

🔹 اندازه‌گيري فشار خون. اكسيژن خون بررسي وضعيت تنفسي و علايم حياتي به طور مداوم در طول درمان با اين دارو توصيه مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
01:57
🔴توصیه های دارویی میدازولام

🔹 اين دارو نبايد بيش‌ از مقدار تجویز شده مصرف شود.

🔹 در صورتي كه پس از چند هفته، اثربخشي دارو كاهش يافت،باید به پزشک مراجعه و از افزایش مقدار مصرف دارو خودداری نمود.

🔹به عنوان ضد تشنج، دوره درمان بايد كامل شود. بايد دقت شود هيچيك از نوبت‌هاي مصرف فراموش نشود.

🔹به منظور كاهش احتمال بروز عوارض قطع مصرف دارو، مصرف اين دارو بايد به تدريج قطع گردد.

🔹در صورت تزريق عضلاني ، اين دارو بايد عميقاً‌ در عضله دلتوئيد تزريق گردد.

🔹به منظور كاهش ترمبوز وريدي، فلبيت، تحريك موضعي و تورم، تزريق وريدي دارو نبايد در وريد‌هاي كوچك در پشت دست يا مچ صورت گيرد.

🔹 انفوزيون مداوم وريدي اين دارو توصيه نمي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
01:57
💯, 13.1 KB
10 September 2021
پ
23:53
💊 #نیترازپام Nitrazepam

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > بنزودیازپین ها


؛~~~~~
پرتال داروهای روانپزشکی --> دارویاب 👇
💊 @PortalDaroo
👥 Group: @PortalRavan
🧠 instagram.com/Neuroscience_New
23:53
⭕️عوارض جانبی نیترازپام

🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: افت فشارخون، تپش قلب

🔹سیستم اعصاب مرکزی: رفتار تهاجمی، آژیتاسیون، فراموشی، آتاکسی، گیجی، هذیان، افسردگی، دیس اورینتیشن (اختلال در تشخیص موقعیت)، سرگیجه، هیجان، زمین افتادن، خستگی، توهم، حالت خماری، سردرد، بیش فعالی، تحریک پذیری، لتارژی، ضعف عضلانی، عصبانیت، کابوس شبانه، فوران خشم، روان پریشی، بی قراری، سدیشن، تلوتلو خوردن، سندرم ترک (مصرف مزمن)

🔹پوستی: واکنش پوستی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: تغییر در میل جنسی

🔹گوارشی: یبوست، اسهال، سوزش سر دل، تهوع، ریزش غیرارادی بزاق (سیالوره)، استفراغ

🔹هماتولوژی و انکولوژی: گرانولوسیتوپنی، لکوپنی

🔹کبدی: اختلال عملکرد کبدی

🔹ازدیاد حساسیت: آنافیلاکسی (یا واکنش شبه آنافیلاکسی؛ آنژیوادم، تنگی نفس، تهوع، ادم گلو، استفراغ)

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: اسپاسم عضلانی

🔹چشمی: تاری دید

🔹تنفسی: آسپیراسیون، تنگی نفس، افزایش ترشحات برونش


؛~~~~~~~~~~~~
23:53
🟣موارد مصرف نیترازپام

🔹این دارو بعنوان هیپنوتیک در درمان کوتاه مدت بیخوابی و نیز در اپی لپسی بخصوص اسپاسم شیر خواری (Infantile Spasm) بکار می رود.


؛~~~~~~~~~~~~
23:53
🟤مکانیسم اثر نیترازپام

🔹نیترازپام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند


؛~~~~~~~~~~~~
23:53
🟠فارماکوکینتیک نیترازپام

🔹این دارو براحتی از دستگاه گوارش جذب می شود. 87% باند پروتئینی پلاسمائی دارد. از سد خونی- مغزی و از جفت نیز رد می شود و مقادیر کمی از آن در شیر مادر نیز یافت می شود. در کبد متابولیزه شده، هیچ کدام از متابولیتهای آن فعالیت شاخصی ندارند. این دارو بشکل متابولیتهای خود از طریق ادرار دفع می شود. بیش از 20% دوز تجویزی خوراکی در مدفوع یافت می شود. نیمه عمر حذفی آن 30-24 ساعت است.


؛~~~~~~~~~~~~
23:53
💯, 13.1 KB
13 September 2021
پ
08:53
💊 #الانزاپین Olanzapine

🔸طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها

🔹طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > داروهای ضدجنون آتیپیک


؛~~~~~~~~~~~~
08:53
⭕️عوارض جانبی الانزاپین

🔸خوراکی:
🔸عوارض شایع (10%<):
🔹قلبی عروقی: افت فشارخون وضعیتی

🔹سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی، واکنش خارج هرمی، آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)، سندرم شبه پارکینسون (شامل آکینزی، سفتی چرخ دنده ای عضلات، سندرم خارج هرمی، هایپرتونی، هیپوکینزی، عدم تغییر حالت صورت مانند ماسک، لرزش)، سرگیجه، سردرد، خستگی، بی خوابی

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش پرولاکتین سرم، افزایش وزن

🔹گوارشی: افزایش اشتها، خشکی دهان، سوء هاضمه، یبوست

🔹کبدی: افزایش سطح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز، کاهش بیلی روبین سرم، افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: ضعف

🔹متفرقه: صدمات غیرمترقبه

🔸عوارض نسبتا شایع (%10-1):
🔹قلبی عروقی: درد قفسه سینه، ادم محیطی، تاکی کاردی، افزایش فشارخون

🔹سیستم اعصاب مرکزی: اختلال شخصیتی، اختلال در راه رفتن، هایپرتونی، بی قراری، زمین افتادن، اختلال در تلفظ کلمات

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش گاما گلوتامیل ترانسفراز، افزایش اوریک اسید، اختلالات قاعدگی (شامل آمنوره، خونریزی کم قاعدگی، تاخیر در قاعدگی، افزایش فواصب بین قاعدگی)، تغییرات پستان (شامل ترشحات، بزرگ شدن، گالاگتوره، ژینکوماستی، اختلال در ترشح شیر)

🔹گوارشی: درد شکمی، استفراغ، اسهال

🔹ادراری تناسلی: بی اختیاری ادرار، اختلالات جنسی (اختلال ارگاسم، تاخیر در انزال، اختلالات نعوظ، تغییر در میل جنسی، ارگاسم غیر طبیعی، نقص عملکرد جنسی)، عفونت مجاری ادراری

🔹هماتولوژی و انکولوژی: کبودی

🔹کبدی: افزایش آنزیم های کبدی، افزایش سطح سرمی آلکالین فسفاتاز

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: لرزش، درد دست و پا، درد مفاصل، کمردرد، سفتی عضلات، دیس کینزی

🔹چشمی: تنبلی چشم

🔹تنفسی: رینیت، سرفه، نازوفارنژیت، فارنژیت، خون دماغ، عفونت مجاری تنفسی، سینوزیت
متفرقه: تب

🔸تزریقی:
🔸سایر عوارض (درصد نامشخص):
🔹قلبی عروقی: افزایش فشارخون، افت فشارخون، طولانی شدن فاصله QT در الکتروکاردیوگرام، افت فشارخون وضعیتی

🔹سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، سدیشن، خواب آلودگی، آکاتیزیا (بی قراری حرکتی)، سرگیجه، خستگی، واکنش خارج هرمی، تفکرات نامعقول، توهم شنیداری، سندرم شبه پارکینسون، بی قراری، درد، خواب آشفته، درد حین پروسه درمانی، اختلالات خواب، دیس آرتری (گفتارفلجی)

🔹پوستی: آکنه ولگاریس

🔹غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش وزن

🔹گوارشی: اسهال، استفراغ، خشکی دهان، افزایش اشتها، تهوع، عفونت دندان، دندان درد، درد شکمی، نفخ

🔹ادراری تناسلی: ترشحات واژینال

🔹کبدی: افزایش آنزیم های کبدی

🔹عفونی: عفونت ویروسی

🔹موضعی: درد محل تزریق، آبسه محل تزریق

🔹عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل، کمردرد، اسپاسم عضلات، سفتی، لرزش

🔹گوشی: درد گوش

🔹تنفسی: سرفه، احتقان بینی، نازوفارنژیت، عفونت مجاری تنفسی فوقانی، درد گلو و حنجره، عطسه

🔹متفرقه: تب


؛~~~~~~~~~~~~
08:53
🟣موارد مصرف الانزاپین

🔹از اين دارو براي درمان تظاهرات اختلالات رواني استفاده مي‌شود.


؛~~~~~~~~~~~~
08:53
🟤مکانیسم اثر الانزاپین

🔹اگرچه مكانيسم اثر ضد جنون اين دارو مشخص نيست، ولي احتمالا با عمل آنتاگونيستي برگيرنده‌هاي منوآمين(دوپامين و سروتونين) اين اثر را اعمال مي‌كند. ولي اين دارو داراي اثر آنتاگونيستي بر گيرنده‌هاي موسكاريني ، آدرنرژيك آلفا1 نيز مي‌باشد. همچنين مي‌تواندبه طور ضعيف به گيرنده‌هاي GABAa بنزوديازپين‌ها و بتا متصل شود.


؛~~~~~~~~~~~~
08:53
🟠فارماکوکینتیک الانزاپین

🔹به سرعت و به خوبي از راه دستگاه گوارش جذب مي‌شود. در اثر اولين گذر 40% دارو متابوليزه مي‌شود. نيمه عمر دارو 30 ساعت و ميزان اتصال دارو به پروتئين معادل 93% مي‌باشد. به طور عمده در كبد متابوليزه مي‌شود. دفع دارو از طريق ادرار (7% تغيير نيافته و 57% به صورت متابوليت) و مدفوع(30%) صورت مي‌گيرد.


؛~~~~~~~~~~~~
08:53
🔴توصیه های دارویی الانزاپین

🔹 به دليل ايجاد خواب‌آلودگي و كاهش هوشياري ،‌لازم است بيماران تحت درمان در هنگام رانندگي و كار با ماشين‌آلات احتياط لازم را بعمل آورند.

🔹در آغاز درمان با اين دارو ، به دليل بروز كلاپس ناشي از افت فشار خون ، بيمار بايد تحت مراقبت پزشكي باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
08:53
⛔️ هشدارها الانزاپین

🔹در تعداد كمي از بيمارن مصرف اين دارو موجب بروز سندرم بدخيم نورولپتيك مي‌شود. اين سندرم با علائم سفتي عضلاني، هيپرپيركسي، تغييرات روانی، نبض و فشار خون نامنظم، تاكي‌كاردي ، تعريق شديد، آريتمي قلبي، ميو‌گلوبينوري، نارسايي حاد كليوي مشخص مي‌گردد. در صورت مشاهده علائم فوق مصرف دراو بايد فوراً قطع كرد و نسبت به درمان علائم مذكور اقدام نمود.

🔹در موارد زير اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود :
بيماري قلبي-عروقي ،بيماري عروق مغزي ،بيماري تنفسي ،پاركينسون ،صرع ،عفونت هاي حاد،نارسائي كبدي ياكليوي ،سابقه يرقان ،كم كاري تيروئيد ،مياستني گراو،بزرگي پروستات ،گلو كوم بازاويه بسته ،سالمندان ،افزايش پرولاكتين خون .

🔹در صورت بروز اختلالات حركتي ديررس، مصرف دارو را بايد قطع كرد.

🔹قطع مصرف دارو به تدريج و طي حداقل 2-1 هفته انجام مي‌شود.در صورتي كه قطع يكباره مصرف دارو ضروري باشد، بيمار بايد تحت نظر باشد.


؛~~~~~~~~~~~~
08:53
💢 منع مصرف الانزاپین

🔹در صورت حساسيت مفرط نسبت به فراورده‌هاي نبايد مصرف شود.



؛~~~~~~~~~~~~
پناتو

تمامی حقوق مادی و معنوی برای گروه پناتو محفوظ است